30 Август, 2015 10:24, обновена 30 Август, 2015 10:48 1 876 15

Думата: Кобзон говори емоционално

  • кобзон-
  • русия-
  • дипломатически-
  • отношения

Йосиф Кобзон предложи спиране на дипломатическите отношения със САЩ

Думата: Кобзон говори емоционално - 1
Лично президента Путин награди Кобзон с орден "За заслуги пред отечеството" през 2012 г.

В Държавната Дума не се подкрепя инициативата на депутата и народен артист на СССР Йосиф Кобзон относно прекратяването на дипломатическите отношения с Вашингтон съобщи радиостанция "Говорит Москва"

"Имам голямо уважение към Йосиф Давидович, но аз със сигурност не мога да го подкрепя. Може би той говори в пристъп на гняв, от чисто сърце. От гледна точка на реалността, разбира се, не се подхожда така"- заяви заместник-председателят на Държавната Дума по международните въпроси Леонид Калашников.

Той припомни, че дипломатически отношения се прекъсват, когато има война, а дори и в този случай, чрез трета страна дипломатите продължават да координират своите различни въпроси.

Предложението на Кобзон не е конструктивно, но то отразява сериозното напрежение между Русия и водещите западни държави, по-скоро психологическо, отколкото политическо, заяви по-късно сенаторът и заместник председател на Съвета на федерациите Константин Добринин, цитиран от ТАСС.

Друг сенатор - Владимир Джабаров също коментира, като подчертта, че за Русия е по-добре да поддържа дипломатически отношения със САЩ, отколкото да ги прекъсва.

Преди ден депутатът от руската Дума, народния артист на СССР, Йосиф Кобзон поиска в ефира на радио "Русской службы новостей" Русия временно да прекрати дипломатическите отношения със САЩ.

Изявлението беше направено по повод на отказа да бъде издадена американска виза на Валентина Матвиенко, председателката на горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията.

Тя е включена в списъка с лица, спрямо които американските власти въведоха санкции, включващи забрана за влизане на територията на САЩ.

"Не пускат Матвиенко. Не стига, че е председател, но тя е и жена. Приели са някакви глупави санкции. Бих прекратил всички дипломатически отношения със САЩ, за да се замислят американците, че не бива така да постъпват с нас, с Русия шега не бива." - коментира Кобзон.

Матвиенко и останалите членове на руската делегация решиха, че няма да участват в заседанието на  Интерпарламентарния съюз, което ще се проведе от 31 август до до 2 септември в Ню Йорк.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Тупан с боядисана перука!
  • 2 даката

    0 0 Отговор
    кремълската юдейска мафия съвсем изтрещя
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Другарят Кобзон е стара комунистическа номенклатура и е съвсем закономерно да е от червените хардлайнери.Интересното при него е че от една страна прочувствено възпява комунистическата власт в песните си,но от друга-поддържа отлични отношения с руската мафия.В общи линии това е руският Франк Синатра,макар и не съвсем!

    Коментиран от #4

  • 4 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Кончо, после да не питаш и се възмущаваш защо Русия отказва визи на тоя или оня западен неофашист!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Проруските тупани дори не знаят какво означава фашист, тръгнали клишетата на Путя и компания да повтарят в несвяст!
  • 6 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор
    А ,шута на Путин все още не е разбрал че Русия е в изолация!
  • 7 Кольо

    0 0 Отговор
    Евала на руснаците , горд народ а не като нас да се дупят от далеч на всеки ,който си го е навирил!!!

    Коментиран от #9

  • 8 jordned

    0 0 Отговор
    Кольо, по-прост си даже и от Й. Кобзон.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Я си отговорете сами на риторичния въпрос "За 'къв чеп руснаците да се дупят на американци, нагличани, немци и франсета"?

    Я сега да ви припомня на късопаметните спарени главици как и защо са започнали двете световни войни, а и други преди и след тях - някои алчни народи от "люлката на цивилизацията" Европа решават, че може да си екслпоатират където каквото и както си искат, включително в някои моменти и нещо руско си харесват и си мислят, че другите вечно ще ги траят.

    А сега си помислете има ли някой дето е тръгнал срещу Русия да е успял?

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Тотално си объркан и няма как да разбереш че НИКОЙ не е тръгнал срещу Русия,а Русия е тръгнала не срещу когото трябва...,т.е. БАШ НА ЗАПАД!Естествено вече си го "отнася" вече и така ще бъде докато не клекне съвсем,но докато преди й беще изтръгнат от ноктите само Източния блок,сега вече ще й бъде сменено и авантюристичното ръководство,което на разбираем език значи че ще й бъдат извадени зъбките,та да не хапе .

    Коментиран от #12

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    конски, вместо да ми дрънкаш празни приказки, използвай факти за да ме убедиш, че Русия е тръгнала на запад, кажи какво нейно действи е заплашило енергийната независимост на Европа и т.н. Въобще обясни ми защо те са лошите, но с факти. Аз виждам двете най-стари колонизаторки Англия и Франция, както и двете най-нови и 'находчиви" колонизаторки - САЩ и Германия как са си развихрили коня и от няколко години се правят на демократи и освободители в Близкия Изток - то бяха едни "розави революции" в Либия, а сега там просто няма държава, няма ценности, няма нищо. И реддруги държави пострадахаи още страдат. А от миналата година същите тея "демократи" взеха и да празнословят пред целия свят колко лоши са Руснаците и Путин. Това на мен ми прилича примерно на бръщолевенето на Хитлер пред гермаците колко лоши са евреите, комунисттите и въобще всичко, което им изнася на интересите самои само да си оправдаят вероломните действия. Тоест, прилича ми на началото на трета световна война и съм сигурен, че ако нямаше ядрени оръжия, до сега тая война щеше да се е развихрила. Ама няма как да стане работата срещу Русия - те са си самодостатъчно големи и дори и икономически нямакак да ги бутне някой. Може и да четеш разни глупости колко са "обеднели" в долари, ама като за начало си задай въпроса "Що пък да се мери в долари?"

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Ще тръгна отзад напред с въпроса ти "Що пък да се мери в долари".Ами защото в рубли не става по простата причина че днешната 1 рубла е утрешна половин рубла!Виждам скърбиш за Либия и по-точно ПРЕДИШНАТА ЛИБИЯ.Тая,в която нашите мед.сестри преминаха през 9-те кръга на ада.Е няма да ти обяснявам какво чувстваше всеки истински българин през това безкрайно време на зъдържането и мъчението им,но ти и няма как да разбереш...ЗАЩОТО НЕ СИ БЪЛГАРИН!ЗАЩОТО СИ "РАПТОР",КРОКИ",ШМУГНАЛ СЕ НЕКАНЕН РУСНАК В БЪЛГАРИЯ,НО НЕ И БЪЛГАРИН!И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ!...
  • 14 кроко

    0 0 Отговор
    Казах ти - ако можеш с факти, дай с тях. Не съм кон с капаци и ако можеш, убеди ме в правотата на гледната си точка. Ама празни приказки не ме вълнуват - най малкото съм се наслушал доволно на тях през последните 15-на години от нашите политици.
    А за Либия..... не мисля че има смисъл да коментираме - сега ако стане подобен инцидент там, няма дори и с пари и политически игри да може да се измъкне някой от там. Не заради друго, ами защото няма с кой да преговаряш, просто някои фанатизирани исламистчета ще ти пръснат мозъка когато им е кеф и толкова. При кадафи е било лошо, ама сега е много по-лошо. И така е на всякъде където америкаците взеха да правят "революции"!

    Коментиран от #15

  • 15 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    Да не си кон!Магаре си!
    Показали са ти 1 снимка Кобзон и ПУТИН и хълцаш от умиление!
    Като толкова много си ги харесваш ,заведи ги в къщи и им мажи филии с лютеница!
    Путин е враждебно настроен към Източна Европа и България и затова не заслужава абсолютно никакво внимание !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания