Last news in Fakti

30 Август, 2015 13:20, обновена 30 Август, 2015 15:33 2 231 0

Четвърти българин арестуван за камиона на смъртта

  • австрия-
  • унгария-
  • бежанци-
  • загинали-
  • българи

ДАНС е помогнала на унгарските служби със залавянето на трафикантите

Четвърти българин арестуван за камиона на смъртта - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Унгарската полиция е задържала пети заподозрян за камиона на смъртта в Австрия.

„Разследваме български гражданин, мъж, по подозрение, че е извършвал трафик на хора“, каза полицията в свое изявление. Задържането се е случило тази нощ, съобщи Франс прес.

ДАНС е помогнала на унгарските служби със залавянето на трафикантите на хората, които бяха намерени мъртви в камион в Австрия. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Варна, цитирано от Фокус.

В събота унгарският съд удължи ареста на арестуваните трима български граждани и един афганистанец с унгарски документи за самоличност. Други четирима заподозрени остават извън затвора. Има заповед за арест за още един заподозрян, който още не е заловен. Австрийските власти имат право да поискат предаване на заподозрените, за да бъдат съдени от съд там.

В Австрия  беше открит и камионът с труповете на 71 мъже, жени и деца.

Превозното средство е тръгнало от Кечкемет в Унгария, взело е бежанците от границата със Сърбия, и ги е откарало в Унгария, след което е влязло в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: