Last news in Fakti

30 Август, 2015 16:45 1 132 2

Писателят Фредерик Форсайт е работил за британското разузнаване

  • фредерик форсайт-
  • mi6-
  • разузнаване-
  • работил

Самият той призна това в интервю

Писателят Фредерик Форсайт е работил за британското разузнаване - 1
Фредерик Форсайт. Снимка: Уикипедия

Писателят Фредерик Форсайт, автор на "Денят на Чакала", "Досието "Одеса" и други романи, призна в интервю за Би Би Си , че повече от 20 години е работил за британското разузнаване MI6.

Много отдавна се подозираше, че 77-годишният Форсайт е бил свързан с разузнаването, тъй като романите му за шпиони са изключително реалистични, но досега това не е било оповестявано официално.

Пред Би Би Си той заявява, че е започнал работа с MI6 по време на войната за независимост в Нигерия, продължира от от 1967 до 1970 г.

Според него, един от офицерите на британските разузнавателни го попита "да каже какво се случва в Нигерия." Войната в Биафра, че е продължило .

Независимо от факта, че след публикуването на "Денят на Чакала" през 1971 г., Форсайт става много известен, той продължиава да предоставя информация на MI6 от тогавашната Родезия, ЮАР и ГДР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А у нас

    0 0 Отговор
    в BUlgaria чуждите шпиони и диверсанти ги слагат за министри

    а Българските разузнавачи жертвали си живота за нашата мила родина ги преследват и снакционират

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от " А у нас ":

    Дай имена и факти ,и веднага се обаждам на моите хора да излизаме на протест директно под прозорците на "преследващите" и "санкциониращите"!
Новини по държави: