Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Август, 2015 14:08, обновена 9 Септември, 2015 14:36 3 751 3

Взрив пред парламента на Украйна рани стотици (ОБНОВЕНА)

  • украйна-
  • взрив-
  • парламент

В сградата на Върховната Рада на Украйна (парламента) е имало силна експлозия. Близо 50 служители на силите за сигурност са ранени, предава кореспондентът на ТАСС от мястото на събитието. Между 5 и 7 души са тежко ранени, а останалите са със средни телесни повреди. Към мястото на инцидента идват коли на Бърза помощ.

По информация на очевидци вероятно става дума за хвърлена бойна граната.

Още новини от Украйна

На площада пред парламента има сблъсъци, хвърлят се димки и площадът е обгърнат от гъст дим.

Днес Върховната Рада прие на първо четене промени в Конституцията на Украйна, касаещи децентрализацията. Предложенията за промените бяха направени от президента Петро Порошенко. За тях гласуваха 265 депутати при минимално необходими 266. Против бяха 87 депутати.

15.10 часа

Близо 100 полицаи са ранени в резултат на взрива, съобщи началникът на полицията на Киев, Александър Терещук. Поради недостиг на линейки, част от пострадалите се извозват с патрулни коли.

15.27 часа

Един полицаи е загинал, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко. Още четирима остават в тежко състояние. До момента са задържани 30 протестиращи.

17.25 часа

Лицето, което е хвърлило граната пред парламента на Украйна, е задържано, съобщи началникът на полицията в Киев. Действията пред парламента могат да бъдат окачествени като терористичен акт, съобщи съветникът на Министерството на външните работи на Украйна, Антон Геращенко.

В резултат на сблъсъците пред парламента са ранени двама журналисти. Единият от тях е от френското издание Finance. Той е бил ударен от камък и в момента се намира в болница.

Министърът на външните работи на Украйна Арсен Аваков обвини за безредиците партия „Свобода” и нейния лидер Олег Тягнибок.

19.30 часа

Представители на партия „Свобода” са пред един от полицейските участъци в Киев, с искане да бъдат освободени задържаните за днешните безредици пред парламента в украинската столица. Няколко десетки души с лозунги „Свобода!” искат да бъдат освободени активистите на организацията и отричат тяхното участие в днешните събития пред Върховната рада.

В същото време президентът Петро Порошенко заяви, че всички, които са организирали безредиците пред парламента ги чака сурово наказание. Той каза, че след днешното гласуване на промените на Конституцията няма да има промени в управляващата коалиция.

Отколки от взривената граната са пробили пожарогасител, което е предизвикало допълнителен взрив и задимяване

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Пак американска демокрация.
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    А това са украинци. Те са ненормални... Не е важно. От древни времена укропите са общество на анархията!
  • 3 НЯМА ТАКАВА НАЦИЯ

    0 0 Отговор
    УКРАИНЦИ И МАКЕДОНЦИ Е ПЛОД НА ВЪОБРАЖЕНИЯТА НА МАЛОУМНИЦИ НА ОТГОВОРНИ ПОЗИЦИИ.

    ТЕ ГЛЕЙ НА:
    ПЛЯВАЛИЕВ, РЕЧТА МУ НА 22 АВГУСТ НА ШИПКА.
    ДУМА НЕ СПОМЕНА ЧЕ ПАМЕТНИКА СРЕПВА ЗА ВЕКОВЕ В НЕРУШИМА ДРУЖБА БЪЛГАРИ И РУСИ. В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ОКАЗНАТА ПОМОЩ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО.

    НЕ ПЛЯВАТА СИ ОБЪРНА ЕЗИКА СТЕЩУ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ И ПРЕИНАЧИ ИСТОРИЯТА.
    ПОЗОР ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.

    В СЪЩОТО ВРЕМЕ ФРЕГАТА "ДРЪЗКИ" изстреля бойни снаряди и ракети срещу вероятен Руски противник.

    Бойко, умната момче, че нищо не е забравено и нямя да се забрави.
    Ако смяташ че на запад ще се криете, те първи ще ви светят маслото.

    Много убаво став на украина.