Last news in Fakti

31 Август, 2015 15:42 1 047 0

Австрия затегна контрола над границата си с Унгария

  • австрия-
  • границата-
  • унгария

Открити са вече над 200 нелегални имигранти

Австрия затегна контрола над границата си с Унгария - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Австрия задържаха петима души по подозрения, че са свързани с трафик на нелегални имигранти, съобщи Би Би Си.

Това стана по време на операция за проверка на превозните средства, влизащи в страната през нейната източна граница. По време на акцията са били открити над 200 бежанци, опитващи се да влязат на територията на страната.

Австрия засили контрола над границата си с Унгария, след като преди няколко дни на нейна територия бе открит камион, в който бяха загинали 71 имигранти, опитващи се да влязат нелегално в страната. Бяха наложени по-стриктни проверки, най-вече на превозни средства с големи пространства, в които могат да се прикриват хора. Това предизвика и големи задръствания по граничните пътища.

„Контрабандистите започват да действат с все по-брутални и безмилостни методи и ние сме длъжни да им противодействаме.“, заяви министърът на вътрешните работи в Австрия Йохана Микъл – Лайтнер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: