1 Септември, 2015 06:30 1 292 0

Глоба от 1300 паунда за пътник без билет

  • пътник-
  • глоба-
  • билет

Колет Саутърн пътувала с карта за седмичен превоз, чиято валидност отдавна била изтекла

В Англия жена беше глобена с 1300 паунда, защото е пътувала в градския транспорт с карта с изтекла годност, съобщи Metro.

25-годишната Колет Саутърн пътувала изключително рядко с градския транспорт. За това по време на едно от пътуванията си с автобус в Бирмингам тя използвала карта за седмичен превоз, чийто срок за ползване отдавна бил изтекъл. Стандартно в Англия подобна карта струва 14 паунда, а билет за еднократно пътуване около 2.20 паунда.

Принципната глоба за хващане на пътник без билет в Англия е 45 паунда, но Колет била таксувана с цели 450 паунда. Тъй като тя не можела да ги плати веднага, глобата й достигнала 1300 паунда.

„Отвратена съм. Пияни шофьори получават по-малки глоби, а застрашават човешки животи.“, заявява  Саутърн.

Обвинението срещу нея било формирано на базата на това, че тя ползва автобуса всеки ден. Тя обаче твърди, че до тогава не се е качвала в автобус от близо година.

Пътните служби в Англия заявяват, че формират глобите, изчислявайки периода от последния случай, в който пътникът е платил за превоз и моментът, в който е бил заловен без билет или карта. В случая картата на Саутърн е била изтекла от преди близо две години, като не е била валидна за линията, която е използвала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: