Last news in Fakti

2 Септември, 2015 19:16 743 2

Барак Обама подсигури минаването на сделката с Иран в Сената

  • барак обама-
  • иран-
  • сената

Сенатор Барбара Микулски обяви подкрепата си за споразумението

Барак Обама подсигури минаването на сделката с Иран в Сената - 1
Снимка: БТА/AP

Американският президент Барак Обама събра достатъчно гласове в Сената, за да осигури одобряването на ядрената сделка с Иран, съобщи Би Би Си.

Представителят на демократическата партия от Мериленд Барбара Микулски стана 34-тия сенатор, който обяви подкрепата си за споразумението, което бе постигнато във Виена през юли и предвижда  сваляне на санкциите върху Иран срещу контрол над ядрената програма на страната. Конгресът все още може да се противопостави на сделката, но Обама вече събра достатъчно гласове, за да се противопостави на всяка резолюция за неодобрение. Президентът вече заяви, че споразумението отрязва всяка възможност за достъп до ядрено оръжие на Иран.

„Аз стигнах до заключението, че този съвместен план за действие е най-добрият вариант, който може да блокира всяка възможност на Иран да се добере до ядрено оръжие. Поради тази причина и аз ще гласувам в подкрепа на сделката“, заяви сенатор Микулски.

Конгресът трябва да гласува одобряването на сделката с Иран по-късно през този месец.

Обама се нуждае от подкрепата на 1/3 плюс един от общия брой на 100-те членове на Сената, за да преодолее евентуално вето на Камарата на представителите. Сделката се подкрепя от още 32-ма демократи и 2-ма независими членове на Сената. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    ушатия негър не може д апреглътне че русия въоражава иран и то здраво

    и янките нямат думата по въпроса за ядрената програма

    там русия казва ко ще става
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.