Last news in Fakti

3 Септември, 2015 15:20 2 386 5

Унгарската полиция свали бежанците от влак за Австрия

  • бежанците-
  • влак-
  • австрия

Той потегли рано тази сутрин

Унгарската полиция свали бежанците от влак за Австрия - 1
Снимки: БТА/AP

Унгарската полиция спря влака с бежанци, потеглил от Будапеща по-рано днес, край границата с Австрия, съобщи „Гардиън“.

Влакът напусна гарата Келети рано тази сутрин, като беше първият потеглил към Западна Европа след двудневната блокада на гарата, която предизвика масови протести от страна на хиляди имигранти.

Влакът е бил спрян от полицията в град Бичке, докато е пътувал за граничния град Шопрон. В този град има разположени и няколко лагери за имигранти. На пътниците, които се считат за бежанци им е било наредено да слязат, като те са започнали да скандират „Никакъв лагер“.

Десетки имигранти започнаха да лягат по релсите, опитвайки се да блокират пътя на влака. Има кадри, които показват как полицаите се опитват да изтеглят мъж, жена и дете, легнали на релсите.Всички редовни пътници е трябвало да слязат от влака и да бъдат пренасочени към други влакове или автобуси. Счита се, че във влака има около 200 имигранти.

От унгарските железници излязоха с изявление, в което се казва, че поради съображения за сигурност , директните влакове от Будапеща до Западна Европа няма да извършват услуги до второ нареждане. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    проблемът лесно се решава АК-47,първите 100 бройки и другите сами ще се откажат.Ако бягаш от война не може да имаш претенции в коя страна ще бъдеш.А между другото защо в Израел няма бежанци.
  • 2 евреин

    0 0 Отговор
    бравоооо , осъди 100 маики с деца и бащите им на смърт....... ти си болен комплексар

    Коментиран от #4

  • 3 коки

    0 0 Отговор
    това се отнася и за евреите,не може цял свят да работи за тях
  • 4 Тервел

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "евреин":

    Тези майки с деца са бъдещи терористи.Трябва да се спрат ислямските орди нахлуващи в Европа.Никаква милост за тази средновековна сган.Да си седят в Турция Саудитска Арабия и т.н. там война няма.За какъв чеп им е Германия.Не стига че уж са бежанци ами и имат претенции.Нагла пасмина.
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Това не са бежанци, а имигранти!

    И навсякъде по света ги наричат така, само нашите угоднически медии им викат бежанци, че да предизвикат малко жалост!

    Бежанец се води, докато не мине границата в съседна държава, в която няма война.
    След това е имигрант. Икономически!
    Тия специално искат да дойдат и да се пльоснат да раждат, да взимат помощи, да се почесват и да си строят джамии. Нищо друго и колкото по-бързо разни заблудени западно европейчета го разберат, толкова по-добре!
Новини по държави: