Last news in Fakti

3 Септември, 2015 20:20 1 031 0

Хърватия строи два лагера за бежанци

  • хърватия-
  • лагери-
  • бежанци

Те трябва да бъдат завършени до края на годината

Хърватия строи два лагера за бежанци - 1
Снимка: БТА/AP

Хърватия ще построи два временни бежански лагера на своя територия до края на тази година.

Това бе съобщено от хърватския министър на външните работи Ранко Остойч, цитиран от
dnevnik.hr. Те ще бъдат изградени в градовете Товарник и Триля, като парите за строежа трябва да бъдат отпуснати Шенгенския фонд. Всеки от двата центъра ще бъде способен да посрещне поне по 100 души.

„Строителството започва веднага щом получим парите от Европейския съюз, но тези центрове ще са само част от системата.“, заяви Остойч, като добави, че те могат да бъдат завършени до края на годината, но и че те няма да решат проблема с вълната от бежанци.

Остойч подчерта, че няма нужда от притеснения относно бежанците на територията на неговата страна, като през тази година в Сърбия и Хърватия са влезли със 77% по-малко имигранти в сравнение с първите 6 месеца на миналата година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: