Last news in Fakti

5 Септември, 2015 08:36 919 0

Унгария предоставя автобуси на бежанците-пешеходци

  • бежанци-
  • пеша-
  • унгария-
  • австрия
Унгария предоставя автобуси на бежанците-пешеходци - 1
Снимка: БТА/AP

Унгарското правителство ще предостави автобуси на бежанците, които решиха пеша да преминат от Унгария в Австрия на път за Германия. Това заяви Янош Лазар, началник на кабинета на приема Виктор Орбан. Унгарските власти могат да предоставят 100 автобуса за превозването на бежанците.

Това обаче не означава, че те ще могат автоматично да напуснат Унгария, уточни Лазар, който допълни, че в Будапеща чакат официалната реакция на австрийските власти.

Става въпрос за близо 2000 бежанци, които не дочакаха на гарата в Будапеща в петък (4 септември) влак, който би ги отвел до австрийската граница. Предстои им да преодолеят разстояние от 180-190 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА