Last news in Fakti

5 Септември, 2015 10:01 950 3

Хилъри Клинтън се извини за скандала с имейлите

  • хилъри клинтън-
  • скандала-
  • извини

Тя призна, че не е трябвало да работи със служебна информация от личния си акаунт

Хилъри Клинтън се извини за скандала с имейлите - 1
Снимка: БТА/AP

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Хилъри Клинтън се извини, за това, че е използвала лични имейл адреси, докато е служила като държавен секретар на САЩ.

„Съжалявам, това беше наистина неприятно. Поемам отговорността. Трябваше да имам два акаунта, един личен и един свързан с работата“, заяви Клинтън в интервю пред MSNBC, но и добави, че е информирала правителството за употребата на личния си акаунт.

Фактът, че Клинтън е използвала личния си акаунт, за да работи със секретна информация породи сериозни критики към нея, като свали сериозна част от одобрението към нейната евентуална кандидатура за президент през следващата година. Според федералния закон на САЩ кореспонденцията на официални лица се счита за държавна собственост.  В момента ФБР проверява имейлите на Клинтън и дали те са били добре защитени или съдържащи секретна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    ехеее тя кто новоредена тая вече щом са извини хахах

    тежко и горко на американско насление
  • 2 сссс

    0 0 Отговор
    ехеее тя кто новоредена тая вече щом са извини хахах

    тежко и горко на руското насление
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    така е на руското население и на цяла европа и близкия изток ако тая лека стане президент на американския башибузук