Last news in Fakti

5 Септември, 2015 17:47 2 963 0

Издирват екс-министъра убиец в Таджикистан

  • таджикистан-
  • министър-
  • издирване

Бившият министър на отбраната на Таджикистан - Абдухалим Назарзода, който вчера (бел. ред. 4 септември) разстреля 33 полицаи и военни, след като беше свален от поста министър, все още се издирва. Издирването продължава на изток от столицата Душамбе.

„Почти всички войници, които е привлякъл на своя страна, са се върнали обратно в частите си, след като са разкрили неговата престъпна замисъл. Също така слуховете, че е взел голямо количество бойна техника не съответстват на истината”, пишат местните медии.

Предполага се, че с Назарзода са останали около 30 души, главно негови съмишленици от ОТО (Обединена таджикистанска опозиция).

В петък официално властите съобщиха, че министърът на отбраната генерал-майор Назарзода е свален от длъжност с формулировката „за извършени престъпления”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА