28 Септември, 2015 17:26 1 291 0

Столтенберг: Няма смисъл от изолирането на Русия

  • йенс столтенберг-
  • смисъл-
  • русия

Той призна, че партньорството между Русия и НАТО вече до голяма степен не съществува

Столтенберг: Няма смисъл от изолирането на Русия - 1
Снимка: БТА/Xinhua

„Русия остава ключов играч в ООН, като политическите опити за нейното изолиране не са от значение.“ Това беше заявено от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю пред вестник „Дагбладет“.

Все пак според него ситуацията в Украйна продължава да е от ключово значение за отношенията между Русия и Запада.

„Стратегическото партньорство, което бе изградено между НАТО и Русия след края на Студената война, вече не съществува. Все пак не смятам, че се насочваме към нова Студена война. Русия си остава постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и играе важна роля в организацията. При тази ситуация няма смисъл от изолацията на Русия. Правят се опити за пълната реализация на споразумението от Минск .Продължава обаче да съществува несигурност. Пред нас има дълъг път, който трябва да извървим“, заяви Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА