3 Октомври, 2015 19:31 2 062 16

Ердоган: Русия атакува умерената опозиция в Сирия

  • ердоган-
  • русия-
  • турция-
  • сирия-
  • конфликт-
  • умерена опозиция-
  • ислямска държава

Според Ердоган Русия си затваря очите за убитите цивилни при въздушните удари

Ердоган: Русия атакува умерената опозиция в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че въздушните удари на Русия в Сирия са насочени срещу умерената опозиция, а не срещу „Ислямска държава“.

В сряда Москва нанесе първите си въздушни удари. Според западните страни обаче малка част от тях са били насочени срещу джихадистите от ИД и целта им е укрепване режима на Башар Асад.

„Научихме, че 65 души са загинали по време на продължаващите руски военни операции. Къде? Около Хама, Хомс и Алепо. Това е показателно. Русия заяви, че ще се бори срещу „Ислямска държава“, но атакува умерената опозиция“, заяви турският държавен глава в телевизионно интервю за „Ал-Джазира“.

Ердоган сподели също така, че биват убивани много цивилни и руснаците си затварят очите за това.

Турция, САЩ и още пет страни призоваха Русия да спре въздушните удари в Сирия. Ердоган заяви, че ще проведе личен разговор с Владимир Путин.

„От началото на конфликта Турция е приютила 2 милиона бежанци. Русия не е. Защо Русия е толкова заинтересована от Сирия? Искам да разбера това“, каза още Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    2 1 Отговор
    САЩ унищожават цели болници заедно с персонала и болните в Авганистан но този мустакат п...л и останалите 5 държави си мълчат защо ли? Защото от там не могат да крадат и да купуват петрол на безценица, с което и финансират ИД с милиарди долари. Не съм чул тези изроди да разполагат с рубли.А точно този гелосан р......няк ли говори за умерена опозиция, той спря и интернета и всеки които му изкара крадливите кирливи ризи отива в затвора или му се случва нещо е това ако не е наглост здраве му кажи.
  • 2 Бай хой

    2 1 Отговор
    Ми тя тая опозиция нали затова е умерена защото руснаците я умериха с бомби. И за каква изобщо опозиция става въпрос. Тия изобщо не са политици а въоражени от вашингтон терористи.
  • 3 Кибик

    2 1 Отговор
    Значи Ал Кайда е умерена опозиция, .аси олигофрените, дано умери още много небостъргачи, белким кенийския ушат и неговите марионетки се усетят кой кой е
  • 4 ASD

    0 0 Отговор
    Щом Ердоган и Обама ревът за "умерените" терористи, опс опозиция. Значи бомбардировките на Русия са много успешни и вървят на прав път. Скоро ще започне и сухопътната фаза с войски на Сирия и Иран по тоталното зачистване на ислямистите.
  • 5 раптор

    1 1 Отговор
    Ами спомняте ли си ония път, когато 2 американски небостъргача свалиха пилоти от умерените? :D
  • 6 Да ама не

    0 0 Отговор
    Въздушен удар на САЩ по болница в афганистански град Кундуз, поддържана от неправителствената организация "Лекари без граници".Командващият международните сили под командването на САЩ в Афганистан е поднесъл съболезнования за бомбардирането.....
  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    трите лъжливи трола се развихриха.днес има още по-голяма радост за тях руските сми обявиха, че ид бягат разбити от руските бомбандировки към европа :)))ура ,за путин, ура за кадиров ,таваришчи,днес надниците ви ще бъдат удвоенени макар и в рубли и ще ви стигнат за ракия!!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Извинявам се искрено за изтърването на нервите от страна на деси. Все пак стоян е нежна душа и трудно понася истината.

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Деске много руски СМИ гледаш.

    Гледай и американските по които обанана се извини също и обяви че започва разследване, което е безсмислено като знаем че американските военни не носят отговорност за това което вършат по света включително и на територията на България..
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    извинен си байко,само ти остана тук да вярваш на руските измишльотини.предполагам че го правиш срещу някои лев ,щото дори и ти няма как да си толкова тъп!

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Десииии айде цитирай поне една измишльотина. Иначе благодаря че ме оценяваш по достойнство само че аз не работя за пари.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    ето това е измишлиотина байко.цитирам -американските военни не носят отговорност за това което вършат по света!!!
    не се наложи поне да търся лъжте ти в много постове.първо твърдение и хоп лъжа!!!!
    истината е че американските военни търпят строги санкции за издънките си зад граница ,съди ги обаче американски съд които е в пъти по-строг от този в българия да речем .емблематичен пример са присъдите от абу галиб, лъжко!

    Коментиран от #14

  • 13 Сконфуций

    0 0 Отговор
    "Зам.-шефът на щаба на ВВС на САЩ по разузнаването генерал-лейтенант Робърт Ото опроверга изявлението на американския сенатор Джон Маккейн за това, че руски самолети в Сирия са нанесли удари по тренирани от САЩ групи. Както отбелязва той, такива бомбардировки не е имало и затова въпросът какви действия ще предприемат САЩ в случай на възникване на подобни ситуации, носи геополитически характер"

    Коментиран от #16

  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Каго например на колко бяха осъдени военните от сащ за убийството на западни журналисти в Багдат в хотела. Съко и каква нищожна присъда получи летеца убил десетки на лифта в Италия. Колко лежаха съборилите телевизионната кула в Белград.
    На колко бяха осъдени убийците на кадафи. А колко години затвор получиха убийците на роднините на кадафи при терористичното нападение на резиденцията му от самолети на сащ. Дрънкаш клишета и общи приказки на които вече и децата не се вързват. сащ налагат терор и геноцид за узурпиране на властта и разграбване на ресурси.

    Простотия е да ме наричаш лъжец и да изтъкваш клишета на които никой не вярва.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    кви клишета дрънкам бе?за какво трябва да съдят убииците на кадафи или войници пратени да бомбандират?къде ги съдят войници под заповед бе смешко ,смешен?съдят се тези дето извършват военни престъпления ,а не тези пратени под заповед.да не говорим, че в случая с кадафи става въпрос за военна операция с цел ликвидцията му и никой от тези дето я изпълява няма за какво да бъде съден.и пак почна да виеш на умряло извън дискусията .пита къде съм те хванал в лъжа показах ти къде те хванах и почна с лъжите по други теми .
  • 16 Комаров

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сконфуций":

    trained = обучен
Новини по държави: