Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 22:51 1 531 5

Давутоглу: Нека дадем на расистите в Европа урок по човечност

  • давутоглу-
  • турция-
  • германия-
  • расисти-
  • човечност-
  • урок-
  • бежанци

Премиерът призова турците, живеещи в Германия, да помогнат на бежанците

Давутоглу: Нека дадем на расистите в Европа урок по човечност - 1
Снимка: БТА/ AP

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу призова турските имигранти, живеещи в Германия, да направят всичко по силите си, за да помогнат на бежанците, търсещи убежище в страната.

„Нека дадем на расистите и крайнодесните движения в Европа урок по човечност. Аз се гордея с моя народ. Не видяхме нито една расистка реакция в Турция срещу приетите 2 милиона братя и сестри от Сирия”, заяви турският премиер, цитиран от „Сабах”.

Давутоглу говори пред близо 8000 турски имигранти в Дюселдорф. Той похвали Ангела Меркел, но разкритикува други европейски лидери заради отношението им към бежанците.

„Германия взе смело решение и отвори вратите си за бежанци. Аз проведох разговор с г-жа Меркел в Ню Йорк. Поздравявам това решение”, заяви Давутоглу, който разкритикува унгарския си колега Виктор Орбан.

Турция е приела близо 1.9 милиона бежанци, докато Германия се превърна в предпочитана дестинация на имигрантите, търсещи по-добро бъдеще в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еман у Къзо бугар из балканя

    2 0 Отговор
    МА чаааакай малко и ти като папата се изхвърляш по-далеч от %§@ си преди да си го вкарал (бежанеца) още! Папата нали взе сирийско семейство ( християни - католици ). Каква религия ще са приемните семейства ако намерят 5 кила свинско в камерата, дето не е проблем за християните? Аре без религиозен расизъм и тогава стой та гледай как утре си исвободил поста. Хич да не е - знаем го ерДоган що за личност ще го представи Историйята
  • 2 гунчо

    1 0 Отговор
    Бре, бре Гьонсурат Пезевенкоглу си е повярвал и си мисли, че някой му вярва !
  • 3 mediator37

    2 0 Отговор
    Турците ще ги приемат, защото за тях са братя-мюсюлмани, а за нас пришълците какви са?
    Реват с пълно гърло "Аллах акбар!" на унгарските граничари. Значи какво - идва ми в къщата и първата му работа е да ми накрещи, че неговия бог е велик, а моя не струва. Щом първата му работа е тази, ела та виж после какво ме чака мен, жена ми, дъщеря ми.
    И да не се прави на филантроп, защото не става представител на геноцидна нация, каквато са турците, да ни дава уроци по човечност.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Ето един отговор от бежанци в Германия кога няма да считат германците за расисти : Писмо от сирийски бежанци до гимназия в баварския град Покинг с препоръки как да се обличат немските ученици: „Гражданите на Сирия са предимно мюсюлмани и говорят арабски. Тези хора, които търсят убежище във вашата страна имат тяхна собствена култура. Учениците от Вашето училище, което се намира в близост до лагера за временно настаняване на бежанци нарушава нормите на поведение и с оглед избягване на разногласия между подрастващите е, необходимо вашите възпитаници да са ежедневно прилично облечени. Не се допуска от нашата култура да има открити части на тялото и прозрачни блузи, шорти или миниполи, ЗАЩОТО ТОВА МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ПОСЕГАТЕЛСТВО ОТ НАШИТЕ МЛАДЕЖИ КЪМ ВАШИТЕ ДЕВОЙКИ.Също така не трябва да се оглеждат, снимат и обсъждат бежанците. Това е приемливо да се спазва, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ ВИ СЧИТАМЕ ЗА РАСИСТИ"
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Поредното доказателство, че Турция никога не е била част от Европа и никога не трябва да става част от ЕС!

Новини по държави: