Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 12:46 1 210 0

Броят на загиналите във Франция достигна 17

  • франция-
  • загиналите-
  • броят

4-ма са в неизвестност

Броят на загиналите във Франция достигна 17 - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на загиналите след наводненията във френската Ривиера достигна 17, съобщи Би Би Си.

В момента 4-ма души са в неизвестност, като полицията не може да намери следи за тяхното откриване. Френският президент Франсоа Оланд посети мястото на бедствието, което определи като „природна катастрофа“.

Метереолозите издадоха предварително предупреждение за наводненията, но никой не е очаквал какво количество вода ще се излее от проливните дъждове. 7 души са загинали в подземен паркинг в район край Кан. Те са слезли да приберат колите си и са били удавени от прииждащата вода.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов заяви, че 9 души са арестувани за мародерство.  Близо 800 служители на реда претърсват района за оцелели. Около 5000 жилища са без ток. В момента тече мащабно разчистване на региона. Ситуацията постепенно се нормализира.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: