Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 15:10 1 036 2

Германия вече очаква 1.5 млн. бежанци до края на годината

  • германия-
  • бежанци-
  • очаква

Има опасения за срив на доставките на продоволствия

Германия вече очаква 1.5 млн. бежанци до края на годината - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на хората, които търсят убежище в Германия до края на тази година ще достигне 1.5 млн. души, съобщи Би Би Си.

Данните са от вътрешен официален доклад, цитиран от Билд. Преди германското правителство обяви, че очаква 800 000 бежанци на своя територия до края на годината. От там все още не са коментирали новите оценки. Докладът предупреждава, че най-вероятно службите, които се грижат за бежанците в страната, няма да могат да се справят с новия наплив.

Повечето от бежанците бягат от конфликтите в Близкия Изток и най-вече тези в Сирия, Ирак и Афганистан. Вече зачестяват и случаите на протести от страна на германски граждани срещу притока от бежанци.

В доклада се споменават и опасенията, че е възможно бежанците от Близкия Изток да приберат при себе си и своите семейства, които в повечето случаи са многолюдни. Има опасност и от срив на доставките за продоволствия за бежанците.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    1 0 Отговор
    Честито! и паметник на мадам Меркел в най скоро време :)
  • 2 аз

    1 0 Отговор
    А честито!
    ХАЙЛ АЛЛАХ!!!
Новини по държави: