5 Октомври, 2015 16:41 2 338 4

НАТО се събира на заседание заради инцидентa с руския самолет в Турция

  • нато-
  • заседание-
  • самолет

Йенс Столтенберг вече се срещна с турския външен министър Феридун Синирлиоглу

НАТО се събира на заседание заради инцидентa с руския самолет в Турция - 1
Снимка: БТА/Xinhua

НАТО свика спешно заседание на своето ръководство, заради инцидентa, при който руски военен самолет наруши въздушното пространство на Турция, съобщи „Файненшъл Таймс“.

Веднага, след като новината за инцидентът се разбра, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг проведе спешна среща с турския външен министър Феридун Синирлиоглу . Той определи инцидента като „неприемливо нарушение“.

„Действията на Русия не съответстват със сигурността и стабилността на региона. Призовавам Русия да уважава въздушното пространство на НАТО и да предотврати ескалацията на напрежението с Алианса.“, заяви Столтенберг.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 1 Отговор
    Да не би да е снимал тренировъчните лагери на идил на турска територия организирани от нато.
  • 2 Торпедо

    2 1 Отговор
    Горките сиганчета много че ги бият бедна им е фантазията да си траят че има поеми всеки знае че САЩ и ЧЕНГЕНИСТАН финансират терористите ама с руснаците че сбъркат покрай сиганчетата обаче че бият и по нас нали сме ортаци със хамерика и ЧЕНГЕНИСТАН

    Коментиран от #4

  • 3 дядоЯго

    1 0 Отговор
    турците само се правят на ощипани госпожици.за очи де .доскоро то небяха прегръдки,целувки,турски потоци,най-голямата джамия насред Москва.най голямата глупост ще направят обаче хитреците в брюксел ако ги пуснат да щъкат свободно без визи из Европа .
  • 4 Омега

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Торпедо":

    Според статистическите данни на Р. България "От общо 60 хиляди новородени през 2014 година в България на повечето от половината майчиният им език не е български".
    Та като се има предвид, че и турците в България не се множат като баш българите, не е загадка, коя държава условно може да се нарече Ченгенистан. Още повече, в българската история не се говори за петвековно ченгенско робство, нещо е пропуснато май...