Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 12:10 1 891 0

Пилот на пътнически самолет умря по време на полет

  • пилот-
  • самолет

Пилот на авиокомпания American Airlines почина по време на полет от Финикс за Бостън. Пътническият самолет е бил приземен от втория пилот. Причината за смъртта е болест, но от авиопревозвача не уточниха каква точно е тя.

На борда на Airbus A320 е имало 147 пътници и 5-членен екипаж. Самолетът е излетял малко преди полунощ и по средата на пътя на 57-годишният Майкъл Джонстън му е станало лошо. За да не предизвикват паника на борда на самолета стюардесите са съобщили на пътниците, че на един от пилотите му е станало лошо и трябва да се приземят аварийно в град Сиракюз (щата Ню Йорк).

Пътниците са пристигнали в Бостън с 5-часово закъснение и с друг екипаж. „Не знам какво е станало в кабината, но вторият пилот успя да запази самообладание и да приземи много добре машината”, казва един от пътниците.

Пилотите на American Airlines минават медицински прегледи един път годишно, а ако са на възраст над 40 години – на всеки шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА