Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 18:12 2 878 22

Американският разрушител „Портър“ навлезе в Черно море

  • разрушител-
  • кораб-
  • портър-
  • черно море-
  • американски-
  • стабилност-
  • мир-
  • операции

Операциите на американската флора са рутинни и в съответствие с международното право

Американският разрушител „Портър“ навлезе в Черно море - 1
Снимка: Wikipedia

Американският разрушител „Портър“ навлезе във водите на Черно море, написаха турските медии.

Военният кораб USS Porter (DDG-78)  е в Черно море за „насърчаване мира и стабилността в региона“, информираха от американския флот.

В съобщението се казва още, че операциите на кораба „Портър“ са предназначени да повишат сигурността и военноморските възможности със съюзниците и партньорите на САЩ.

Американският флот заяви, че продължава да демонстрира ангажираността си към колективната сигурност на съюзниците от НАТО и европейските партньори.

Разрушителят е в Черно море като част от военна операция „Atlantic Resolve“. За последно през месец юли американски кораб „Портър“ навлезе във водите на Черно море.

Операциите на американската флота са рутинни и в съответствие с международното право, съобщи Шести оперативен флот.

Ескадреният миноносец на военноморските сили на САЩ е оборудван със система за противовъздушна отбрана (ПВО) „Иджис“ и крилати ракети „Томахоук“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    4 0 Отговор
    И какво ще разрушава разрушителят в Черно море? незаконни постройки по плажа?
  • 2 Бай хой

    4 1 Отговор
    А дали е законно навлизането на терористи в Черно море и дали отново палубите няма да станат твърде хлъзгави.

    Те така терористите от сащ разбират мира и стабилността с незаконни военни операции.
  • 3 ссррттт

    4 1 Отговор
    тва май е същия разрушител който миналата година над него прелетя един руски изтребител СУ и му блокира техниката и целия екипаж ходи после на психолог и подаде рапорт за напускане от уса армията

    хахахаха

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 4 по темата

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ссррттт":

    Не е същият, но е нов кандидат за паника и напускане на екипажа, като този път ще е веднага - няма да чакат да стигнат до брега, понеже коритото ще се е превърнало в кенеф, който и морето няма да може да измие.
  • 5 Граматик

    1 0 Отговор
    Джамбазов, да се разберем.....американската флора ли е в Черно море или флота.....Флората малко трудно ще се премести в Черно море ...:)))
  • 6 ох ох ох

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "ссррттт":

    Тия фантазии може да ги роди само тъпа проруска кратуна.
    ..
    но пък си ги разказвате помежду си и си вярвате, че даже ги пишете тук!
  • 7 reigan

    1 2 Отговор
    тея пък няма самолетоносач да паркират на влас,ми дошли с това корабче.време е нато да напълни черно море с своя флотилия срещу руслямистките алкохолици от кремъл

    Коментиран от #9

  • 8 Ярослав Станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ссррттт":

    Той самолета тогава не им блокира нищо,само им премигна с ламбата и им отвори задната чакра.После морето 6 месеца изхвърля одрискани американски униформи и изтровена скумрия.
  • 9 Ярослав Станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "reigan":

    Недей така с лошо бе,рейган.Цял самолетоносач пълен с 3000 американски нави хироуз.Ми представи си,че го светне с бойния радар някой заблуден СУ 34?!?!?!Мисли малко и за нас,може да сме бедни ама ходим на Черно море за 2-3 деня.Не искаме да ходим на ла...но море.И ние сме хора.
  • 10 Easy ryder

    1 1 Отговор
    Есминецът от ВМС САЩ „Доналд Кук” с управляеми ракети на борда в петък отново навлезе в акваторията на Черно море. Американското командване обяви, че визитата му е изключително под формата на демонстрация на съюзническите задължения на САЩ по линия на НАТО с цел укрепване на сигурността по море.
    Есминецът се прочу през пролетта на тази година след като бе облетян тренировъчно от руски бомбардировач Су-24. Пентагонът излезе с емоционално изявление срещу руската провокация, която деморализирала екипажа на „Доналд Кук”. Появиха се информации, че част от моряците са се уволнили доброволно след случката. МК.ру е взел блиц-интервю от главния редактор на сп. „Военная оборона” Игор Коротченко на тема какво може да се очаква от поредното навлизане на „Доналд Кук” в Черно море .

    - Мнозина си спомнят инцидента на 10 април 2014 г. между „Доналд Кук” и Су-24. Заща есминецът се връща, иска да вземе реванш?
    - Възможно е той да е дошъл, за да се реабилитира, да демонстрира американския флаг и да подкрепи с присъствието си украинските власти. Безспорно това създава атмосфера на напрежение в региона. Но няма начин той да вземе реванш. Първо, не сме в състояние на война със САЩ. Второ, от пролетта насам нашата военна групировка в Крим е усилена значително с различни видове въоръжения. Там сега има и мощна авиационна групировка, и последно поколение радиолокационни комплекси, което значи, че есминецът ще бъде следен 24 часа в денонощието.

    - А какво ще е поведението на руск
  • 11 Easy ryder

    2 1 Отговор


    - А какво ще е поведението на руските летци? Ще пощадят ли този път нервите на американските моряци?
    - Нашите летци естествено ще отработват всички прийоми на учебния бой, без да взимат на мушка есминеца или да насочват оръжие срещу него. Смятам, че нашите военни посрещат с радост подобен гост, тъй като за тях е нужно да тренират, да усъвършенстват навиците си в учебен режим. А за това са необходими реални цели като този съвременен есминец.

    - Тогава и американците ще са доволни, че ще могат да тренират в условия максимално близки до бойните...
    - Проблемът на въоръжените сили на САЩ е, че те не са свикнали да контактуват с „противника” на къса дистанция. Особено когато неговата роля играе мощната и отлично подготвена руска армия, а не някакви араби. Затова избухват нервни кризи, валят жалби от психологическия натиск на руснаците и пр. дивотии. Макар че е възможно екипажът на „Доналд Кук” да е преминал специална психологическа подготовка, някакви особени тренировки и да потърси възможност да се реабилитира пред обществеността. Ще поживеем, ще видим...

    Коментиран от #12

  • 12 Juliy

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Easy ryder":

    Колко и да се правиш на умен Украйна ви избяга!След време това ще направят и Беларус и Молдова.
    И тогава тези фатки за които си писал на дълго и на широко ще ги показвате на ескимосите в Чукотка!

    Коментиран от #17

  • 13 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    А СЕГА ЗАБЪРКАЙТЕ И БАЛКАНИТЕ ВЪВ ВОЙНА
  • 14 onq s konq

    1 0 Отговор
    И да искаме да воюваме няма да ни приемат,щото първо нямаме въоръжение и второ...от циганин войник става ли?!

    Коментиран от #18

  • 15

    2 0 Отговор
    Да не прелети пак старото СУ-24 и разрушителя да стане туристическо корабче с паникьосани туристи с военни униформи.....
  • 16 mediator37

    1 0 Отговор
    Разрушителят първо ще разруши барбекюто на Плевнелиев на морската му вила на брега на с.Черноморец. На връщане ще разруши барбекюто на Плевнелиев на другата му морска вила в Халкидики (Гърция).
  • 17 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Juliy":

    те Русия загуби и украйна и Беларус и Молдова преди 70 години. И беше съвсем за кратко и не за пръв път. После разни фашизоиди бягаха оттатък океана.

  • 18 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Конярче и от кога това за което пишеш и кой е виновен. Кой развъжда м...стите и кой унищожи БНА.

    Коментиран от #19

  • 19 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Кой е виновен за съсипването на БНА ли?Ами Русия естествено.Повтарям РУСИЯ!Защото когато най-имахме нужда от нея,тя обърна гръб на целия соц. лагер и се прибра в черупката си,захвърляйки ни на алчните капиталисти и тяхната "демокрация"И ето го резултата...

    Коментиран от #20, #21

  • 20 lock

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    това е верно. разпадащият се съветски съюз ни изостави и оттогава ни командват марионетни правителства.
  • 21 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Ти добре ли си бе???
    За разрухата и унищожението на армията ни били виновни руснаците.За кое са виновни,че спряха да ни дават самолети,танкове,кораби,ракети и подводници без пари ли???Че техниката която ни остана от тях я нарязахме и утилизирахме по "молба" на американците ли???Или че обещанията да ни помогнат с нова техника,ако разкараме руската,краварите не си ги спазиха ли???Руснаците ли сложиха продажници да управляват България???Нали вие си ги избрахте,най-демократично бе кон.Да не ги накара Путин да затворят 1,2,3 и 4 реактор на АЕЦ Козлодуй???Руснаците ли махнаха наборната военна служба???Руснаците ли са длъжни да ни ремонтират самолетите без пари???Нали циврехте за НАТО,на ви НАТО.Нали ревахте за ЕС,на ви и ЕС.Сега Русия ли ви е виновна за хилядите бежанци???
    Думи нямам да изкажа потреса си от безумния ти коментар.Все едно да напишеш,че болницата в Кундуз не я взривиха краварите,а руснаците.То бива дебелоочие,наглост и дет викат турците-типигьозлук,ама твоето направо кърти.
  • 22 sr-21

    1 0 Отговор
    Да се спори с "Onq s konq" е все едно да спорите с радио. Той просто е деформиран мозък, но 100% е лапал здраво и през комунизма, както повечето от нашите сегашни вождове начело с бившия комсомолски секретар Плевнелиев, Цачева, бодигарда на бай Тошо и други подобни "демократи" надупени охотно към САЩ.