Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 19:48 3 754 11

Възмущение заля Германия заради колаж на Меркел с бурка

  • германия-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • скандал

Немска телевизия показа манипулирано изображение на мюсюлманката Меркел, в момент в който националистите в страната се надигнаха

Снимка на Ангела Меркел с традиционна иранска ислямска забрадка предизвика полемика в Германия.

Телевизионният канал ARD бе залят от жалби, след като излъчи подигравателна снимка на Меркел облечена в дреха, известна като чадор, на фона на Райхстага, заобиколен от минарета.

Манипулираната снимка бе показана по време на дебат за бежанската криза във вечерното предаване „Bericht aus Berlin“ и е трябвало да бъде сатирична, заявиха от телевизията.

Много зрители обаче не приеха това и обвиниха програмата, че насажда ислямофобия. Според някои, изображението е умишлена провокация на анти-мюсюлмански настроения.

Зрителите обвиниха телевизията е отишла твърде далеч и използва по негативен начин правото на свобода на медиите.

"Това не е конструктивно журналистика.", гласи един от коментарите на фейсбук страницата на програмата. "Настроенията се менят заради такива клевети и пропаганда. Така че, да, вярно е: интеграцията няма да успее", гласи друг коментар.

Телевизионният оператор защити използването на изображението. "Разбира се, че целта на тази снимка бе да провокира и поляризира мненията", се казва в изявление. "Ние смятаме, че тази сатирична форма на представяне е в съответствие с нашите журналистически ценности. Ние отхвърляме всеки намек, че разпространяваме ислямофобска пропаганда."

Но много зрители се оплакаха, че образът, използван от телевизията е много сходен с този, който движението Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада (ПЕГИДА) използваха в своите митинги.

Пегида се опитва да възвърне позициите си сред германците през последните седмици на гърба на политиката за бежанците на канцлера Меркел.

Над 9000 души взеха участие в демонстрация на Пегида в Дрезден в понеделник вечерта.

Движението привлече 25 000 души на своите походи през януари, преди да се срине заради снимка на неговия лидер и основател, Луц Бахман, на която той се представя за Хитлер.

Бахман наскоро бе обвинен в насаждане на омраза заради коментарите, които направи през януари, наричайки мигрантите "животни" и "чували за смет".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 1 Отговор
    Завалиите, които са били скандализирани от истината ще трябва в скоро време да отговорят на ислямските мераци не само със задните си части, но и с отделяне на главите си от вмирисаните си на мърша тела - това ще е подобаващо и заслужено начало за западната перверзна и психопатна психика.
  • 2 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Както вървят нещата, утре и това може да стане реалност.
  • 3 некойси

    2 0 Отговор
    Не може да се отрече че и отива :)
  • 4 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Направо си и мяза.Както е тръгнало,.......засега само с монтаж ще и се размине,ама по-нататък не се знае.

    Коментиран от #6

  • 5 армаган мустафов

    1 0 Отговор
    В тая телевизия са ясновидци
  • 6 Juliy

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Що не вземеш да се уринеш в Сибир "руски трол"!
    Много скоро ще молите немците за заеми, но този път ще получите един по-дълъг ...!

    Коментиран от #11

  • 7 Методи Методиев

    1 0 Отговор
  • 8 mediator37

    1 0 Отговор
    Меркел има слагаческа политика спрямо САЩ, а САЩ пък, за благодарност, й спретнаха дизелгейта на Фолксваген. Меркел е пътник. Политически труп.
  • 9 mediator37

    1 0 Отговор
    Колажът с бурката е впечатляващ, може да е играл фотошопа. Баба ми Меркел са й докарали глуповато- тъпунгерското изражение, типично за жените на мюсюлманите. Погледът й кривоглед, отправен на никъде, полуидиотски. Бръчките от ъгълчетата на устата й са успоредни с контура на бурката. Бурка в бурката : Бурка на главата- Бурка на устата - Имаш право да мълчиш!
    На фона на минаретата в зачулената й кратуна напира : Каква я мислих, каква стана !?
  • 10 Димитър

    1 0 Отговор
    Съдейки по делата на леля Меркел, може и да не е колаж а да си е съвсем истинска снимка.
  • 11 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Juliy":

    Драги ми Смехурко,моли се руснаците колкото може по-бързо да унищожат изродите от ИД и тъй наречените "бежанци" да си ходят по живо и здраво там от където са дошли.Защото не знам дали баба ти Ангела ще сложи фередже,но ние сме на пътя им.И ако турците решат да не спират ордите емигранти ще ни залеят.И нито любимото ти НАТО,ни ЕС,а още по-малко краварите ще ги спрат.
    Ай ся бегай в американското посолство на инструктаж,защото заради издънките на янките не знаете какво да пишете,центаджиичета.
Новини по държави: