Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 09:44 8 585 17

Германия и Франция трупат оръжие заради Сирия и Украйна

  • германия-
  • франция-
  • оръжие-
  • армия

ФРГ ще изхарчи нови €22 млн. за модернизацията на 100 танка Leopard 2 и за превъоръжаване на Бундесвера

Военните конфликти в Украйна и Сирия принуждават водещи страни от ЕС – Германия и Франция да преразгледат своите военни бюджети, съобщава АП.

Париж вече обяви, че се отказва да съкращава 18 000 служители. Експерти посочват, че това е свързано с ескалацията на напрежението в Украйна и Сирия.

Изданието Defence News съобщава, че за следващата година Франция увеличава бюджета с €600 млн. до €32 млрд. Средствата ще отидат за превъоръжаване на авиацията, флота и пехотата.

Нови €3,8 млрд. Франция планира да изхарчи за изследвания във военната област, а други €710 млн. за военен анализ.

ФРГ ще изхарчи нови €22 млн. за модернизацията на 100 танка Leopard 2 и за превъоръжаване на Бундесвера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джизъса

    0 3 Отговор
    Комедианти!Докато военните им бюджети не станат поне по 100 милиарда евро всяка година ще духат супата.
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Напълно си прав - икономически гигант, а военно-политическо джудже и докато е така ще си го подмятат от изток и от запад.
  • 3 Не става ясно

    3 2 Отговор
    Не става много ясно какъв точно е мотивът да се похарчат малко държавни пари и да се напълнят ОТНОВО гушите на разни лобисти и производители на оръжия. Доста лековато звучи "свързано с ескалацията на напрежението в Украйна и Сирия". Не знам кой олигофрен може да се върже на такива мотиви? Какво всъщност ще се случи - Русия ще ги нападне и тях ли или какво?... Смешници! Ореваха света, че за няколко дни два руски самолета са влезли за секунди в турско въздушно пространство, или "ама те руснаците летят близо до териториални води и до нашите кораби". Изобщо, забелязва се очевадна тенденция при всяка най-мижава грешка на руснаците, всички (барабар и нашите малоумни управници) да реват като изоглавени срещу тях. Ами вие нови "приятели" къде спахте, като УЖ от една година бомбардирате? Освен, че бежанците вече се измерват в милиони, друг ефект май няма? А сега, когато джихадистите се изпона.раха от шубе и започнаха дори да дезертират от ИД, изведнъж решихте, че проблемът трябвало да се решава с политически средства и че Русия, видите ли, била виновна за положението в съсипания ОТ ВАС арабски свят. Какво предлагате? Русия да се изтегли и вие да продължите да си бомбардирате още няколко години? Докато се случи какво? Пълно унищожение на всякаква държавност в арабиите и ислямизиране на Европа ли? И това само за да се намали влиянието на руснаците в арабския свят? Доста тъпо, недалновидно и егоистично нали?

    Коментиран от #8

  • 4 Иванов

    0 1 Отговор
    Не е ясно защо..Наглото широко рекламирано мероприятие в Ню Йорк е осигурило вече увреждането на над 6 милиарда преродени като хора облъчени обемно през екраните на телевизори и монитори благодарение на обемно контролираните два големи ударни екрана монтирани в залата на ООН в Ню Йорк..Жертвите видени случайно от екраните са увредени трайно с обемно обсебващо поле и активирани холограми на лични и други документи.. Провежда се мащабно декодиране
  • 5 BMW

    2 0 Отговор
    Стягат се за трета световна , човек трябва да чете между редовете за да разбере какво точно става.
  • 6 Не е добре

    0 0 Отговор
    ударите срещу свободните страни станаха благодарение на въвеждането на недопустими лични документи с свалени био метрични данни.

    С ползвания софтуер за следене ,увреждане,озверяване или блокиране на милиарди цели едновременно даже така населена със Съветски граждани победители от Втората световна война республика бе трайно увредена с подставяне на контролирани от опасни престъпници начело на власта
  • 7 тошибиян

    1 1 Отговор
    как може некви брадати с автомати в пустините да дадат такъв зор за превъоражаване на армийте по света и този пани4ески страх?
  • 8 ranger

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Не става ясно":

    "Изобщо, забелязва се очевадна тенденция при всяка най-мижава грешка на руснаците, всички (барабар и нашите малоумни управници) да реват като изоглавени срещу тях. "
    Хей, руско-азиатски байно, научи се първо да се изразяваш на правилен български език, а после давай акъл на "изоглавените" ни политици. На български байно, защото тук не е твоята "разия", тук е Европа. Всякакви аналогий с агресивната, имперска, човеконенавистна политика на тази изостанала азиатска държава, "разия" е несъвместима с европейската ни представа за справедлив свят, в който ние българите, като европейци искаме да живеем. Но, за азиатци като теб, има достатъчно място в "разията", къдете най-любезно те съветвам да се преместиш за постоянно.

    Коментиран от #15

  • 9 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Нормално е водещи световни икономики да не разчитат на закрилата на Чичо Сам, защото ще бъдат изнудвани, а и САЩ напоследък не дават достатъчно признаци на добронамереност. Ако няма поредна тъпа грешка с нулите при цитирането и превода, 22 милиона евро са смешна сума за бюджета на Германия.
  • 10 Колю

    3 0 Отговор
    Наистина се готвят за война, а нашите не могат да намерят пари за ремонт на двата ни годни да летят самолети... теййй накъде отива този свят...

    Коментиран от #11

  • 11 vassseto .

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Колю":

    Нашите полици се вълнуват единствено, от това на кого ще уредят голяма обществена поръчка, новата s-класа и да се големеят по родните места.
  • 12 1234455

    0 0 Отговор
    Всичко е договорено между големите,за да харчат безнаказано парите на балъците,които ще трябва да плащат все по големи данъци.
    Русия е тяхния //лош/партньор в случая.
    Никаква война няма да има,но като няма разходи за военната индустрия влизат рецесия,а и няма кой да тъпче народите.
  • 13 радко пиратко

    3 0 Отговор
    хаха мерки срещу агресията на русия ...

    тия ги дрънкайте на американско население зад океана ..тука трева не пасем

    росто надупените на сащ европолитици харчат парите ни за желязо втора ръка от нато за да се подготвят з апоредната война на сащ срещу русия за съжаление на евротеритория

    ако някои си мисли че германия и франция с покупката на 50 танка са в състояние да противостоят на руската военна машина ..е или наивник или птичи мозък

    ако путин зачатка европа за 2 седмици е негова

    и кво германия и франция ще поведат война срещу русия за да освобождават крим ли хахахахахахахаха

    аре на път към крим да си извадят главите от задника на обама и първо да освободят косово а ....
  • 14 Мунчо

    1 0 Отговор
    Може, защото "брадатите в пустините" не са си произвели сами автоматите ...
  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ranger":

    Рангере не се прави на страшен и ако ти са мили идил бегом в анадола. България няма нужда нита от рангери нито от окупатори.

  • 16 Хора

    2 0 Отговор
    Трупат пари на нещатието на хората.След време и на нас ще ни спретнан киляфа.
  • 17 Жал ми е

    1 0 Отговор
    "ФРГ ще изхарчи нови €22 млн. за модернизацията на 100 танка Leopard 2 и за превъоръжаване на Бундесвера"
    , а България ще изхарчи 1000лв. за вазелин
Новини по държави: