Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 21:29 1 061 0

САЩ трябва да участват в решението на кризата с бежанците

  • сащ-
  • участва-
  • бежанците

Днес германският президент Йоахим Гаук имаше официална среща с Барак Обама

САЩ трябва да участват в решението на кризата с бежанците - 1
Снимка: БТА/AP


Германският президент Йоахим Гаук призова САЩ да вземат дейно участие в решението на кризата с бежанците в Европа, съобщи ДПА.

Това Гаук заяви по време на разговорите си с американския президент Барак Обама в Белия дом, в рамките на своето посещение в САЩ. Той подчерта, че неговата страна ще остане отворена към приемането на бежанци. Гаук обаче призова в САЩ също да останат отворени към приемането на още бежанци.

„Поради своята история, Германия е страна, която е готова да предложи убежище на хората в нужда“, заяви Гаук.

Германският президент определи кризата с бежанците в Европа като „горещ въпрос“.  Той подчерта пред Обама, че иска САЩ да разбере сериозността на положението.

„Имам искреното желание да намерим решение, не само за хората, които са били принудени да напуснат своите домове, но и решение за корените на проблема“, допълни Гаук.

Според последни данни до края на тази година в Германия ще влязат 1.5 млн. бежанци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА