Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 21:57 2 958 6

Разминаване на руски и американски самолет над Сирия

  • руски-
  • американски-
  • самолет

Американските военни е трябвало да изменят маршрута на своята машина, за да не се доближава до руски изтребители

Американската армия е трябвало да отклони свой самолет от неговия маршрут над Сирия, за да избегне опасно близко приближаване до руски изтребители, съобщи Си Ен Ен.

Информацията бе обявена от говорителя на Пентагона капитан Джеф Дейвис. Това е първи подобен случай, от както Русия започна да извършва въздушни удари над Сирия. От както те започнаха, на американските пилоти им е било наредено да изменят маршрута си, ако в близост има руски бойни самолети в рамките на 20 морски мили.  Според Дейвис инцидентът се е случил през последните дни, но даде ограничени подробности.

„Взехме нужните мерки, за да не могат двата самолета да се приближат твърде много един до друг“, заяви Дейвис. Според него това е първи подобен инцидент. Няма информации двата самолета да са установявали някаква комуникация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    2 1 Отговор
    Кой официално е разрешил самолети на САЩ да летят над Сирия?

    Коментиран от #3

  • 2 Бай хой

    1 1 Отговор
    Ква стана тя. Терористите от нато се крият като паткани.

  • 3 некойси

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мунчо":

    Правото да летят на всякъде където си поискат и по принцип да правят каквото и където си поискат им е гарантирано от Американската конституция.
    Да не говорим че това е най-великата нация в света измислила кока-колата, хамбургерите и демокрацията :)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    Майтап.
  • 5 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    "Славната революция" -1688 г приета е "Декларация на правата". В Англия е установена конституционна монархия, в която висш орган на държавната власт е Парламентът.
    По своя характер Английската революция е първата буржоазна революция в Европа. Тя поставила началото на краха на феодалните порядки, провъзгласила политическите принципи,станали основа на новото буржоазно общество в Европа."
    Викаш краварите измислили демокрацията???За кока-кола и хамбургерите съм съгласен,ама за останалото по-горе пише.
  • 6 аааа

    0 0 Отговор
    така така да бягат хахахаха страхливци