Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 11:27 776 0

Журналист помагал на хакери да ударят „Лос Анджелис таймс“

  • лос анджелис таймс-
  • журналист-
  • хакери-
  • матю кийс-
  • анонимните-
  • присъда-
  • виновен

Журналистът се е свързал с хакери от Anonymous

Журналист помагал на хакери да ударят „Лос Анджелис таймс“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски журналист бе признат за виновен по обвинения, че е помагал на хакери да проникнат в сайта на „Лос Анджелис таймс“, съобщи Би Би Си.

28-годишният Матю Кийс е предоставил парола за достъп до системите на медийната компания Tribune, собственик на изданието.

Присъдата ще стане ясна през месец януари, но не се очаква журналистът да получи максимална присъда от 25 години.

Говорител на Министерството на правосъдието на САЩ заяви пред „Ройтерс“, че по всяка вероятност Матю Кийс ще получи присъда под 5 години. Адвокатите му ще обжалват решението на съда.

Престъплението е било извършено през 2010 година – малко, след като журналистът е напуснал телевизия Fox 40 – също собственост на Tribune.

Кийс се е свързал с хакери от Anonymous („Анонимните„) и ги е призовал да се възползват. Щетите, обаче, не са били големи, след като хакерите редактирали само една статия в „Лос Анджелис таймс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА