Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 13:07 1 921 14

Ангела Меркел разкритикува Източна Европа заради бежанците

  • ангела меркел-
  • източна европа-
  • бежанците

Според нея бежанският поток няма как да бъде спрян със стени

Ангела Меркел разкритикува Източна Европа заради бежанците - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува правителствата от Източна Европа, които отказват да приемат бежанци на своя територия, съобщи Ройтерес.

Тя упрекна лидерите, които продължават да отказват достъп на бежанци в Унгария, Чехия, Словакия и някои балтийски страни.

„Ние, източноевропейците, защото и аз считам себе си за такава, трябва вече да сме видели, че тоталната изолация не помага. Бежанците няма да бъдат спрени с вдигането на огради. Аз съм живяла зад ограда доста дълго време.“, заяви Меркел пред Politico, визирайки това, че е родина в ГДР преди обединението на Германия.

„Тези, които считат себе си за късметлии, че са доживели края на Студената война, сега смятат, че човек може да се изолира от развитието на глобализацията“, допълни Меркел.

Тя вече беше атакувана от унгарският премиер Виткор Орбан и словашкият премиер Робърт Фицо, че с политиката си на отворени врати е причинила бежанска вълна, която Европа не може да овладее.

„Не е редно да имаме свободно движение за хора, а някои страни да казват, че не могат да приемат бежанци, защото не били готови. Кои сме ние, че да защитаваме християните по света, след като не можем дам приемем джамия на наша територия? Дали е приемливо това?“, заяви Меркел.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    3 0 Отговор
    Черното фередже много й отива.
  • 2 Да ама не

    3 0 Отговор
    Евробюрокрацията се бои да не обиди исляма, строи джамии, кани мюсюлмански имами в християнски катедрали и църкви, а в ислямските страни европейската култура открито се потиска, като в много от тях практикуването на християнството е забранено. В свещените за исляма джамии в Мека, Медина,дори и в Йерусалим е забранено за всеки, който не е мюсюлманин.
  • 3 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор
    Тъз дъртата изумена буца съвсем се е опушила от "Дизелгейт".
    Значи руснаците и сирийците се бият с ИД,която разпъва на кръст и коли деца,а тая малоумна бабичка кара Европа зорлем да пуска ислямистите.
    Слагай ферджата и бягай при главорезите от ИДИЛ.Те руснаците ще ти оправят кривините.

    Коментиран от #9

  • 4 Тито

    2 0 Отговор
    Тая куковица ще остане в историята като унищожителката на европейската цивилизация.Първата и огромна грешка са новите евроатлантически ценности.Втората и огромна грешка е позицията и към сирийският проблем и бежанците...........
  • 5 Иванов

    2 0 Отговор
    Продължаващата нагла диверсия срещу редица страни от Источна Европа начело с BUlgaria доведе до ликвидация на индустрията ,до милиони оставени трайно без доходи принудени да работят най мръсни работи на запад за да оцелеят
  • 6 При нас сме в бедствие

    2 0 Отговор
    диверсантите от Европейския съюз нагло принуждават вече ограбените държави да харчат десетки билиони живи евра само за ненужни ,вредни и опасни високо корупционни обекти рязко увеличаващи разходите за оцеляване ...МИлиони преродени за човешки майки нямат доходи за оцеляване...не могат да е задомят и да родят здрави деца..
  • 7 Бай хой

    2 0 Отговор
    Интересно какво означава да приемеш бежанец който не иска да остане в България например.

    Навярно иска да построим лагери с надпис "Arbeit macht frei"
  • 8 Психо

    2 0 Отговор
    Менопаузата се отразява много зле на бабето,сигурно
    не е виждала мъж от доста време,е поне да пие хапове
    ,че заради нея ще го отнесат немците.
  • 9 Е3ее

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    бабето съвсем е изкукало...да му мисли немският народ,а на руснаците едно голямо ЕВАЛА! :)
  • 10 Alisa

    3 0 Отговор
    Ето няколко снимки що за нещастни бежанци приема добрата стара Европа: http://30dumi.eu/archives/82932
    Преди да нахлуят така наречените бежанци са забравили да почистят Facebook от компрометиращи снимки.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Alisa":

    Потресаващо!
  • 12 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Alisa":

    Ама каква и е банковата сметка да изпратя на тази очукана женица някой лев да си пооправи прическата и да си купи някоя блузка???
  • 13 krasi velchev

    1 0 Отговор
    Тази жена е напълно побъркана.Ако са на подобно интелектуално ниво и повечето германци,може спокойно,да смятаме ,,локомотива на Европа'' за окончателно капитулирал.И, като си помисли човек,че някои ,все ,още твърдят,че Адолф Хитлер е бил психопат.Та ,той е бил истински мъдрец и патриот в сравнение с г-жа Меркел.
  • 14 koko

    0 0 Отговор
    нямат ли си психиятрия в германия.тая е опасна за европа бе
Новини по държави: