Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 18:32 907 0

Мърдок се извини за изказване относно "истински чернокож президент"

  • рупърт мърдок-
  • президент-
  • бен карсън-
  • барак обама-
  • чернокож президент-
  • туитър

Мърдок вече изрази възхищението си от кандидата за президент Бен Карсън

Мърдок се извини за изказване относно "истински чернокож президент" - 1
Снимки АП/БТА

Медийният магнат Рупърт Мърдок се извини за съобщение в социалната мрежа Туитър, според което президентът Барак Обама не е "истински чернокож президент".

В туитове, възхваляващи републиканския кандидат Бен Карсън, г-н Мърдок написа: "Какво ще кажете за един истински черен президент, който може да се справи успешно с расовото разделение?"

След вълната от критики, която се появи в Туитър, той по-късно написа: "Извинявам си! Не исках да обидя никого. Лично аз намирам и двамата за очарователни!."

84-годишният Мърдок е основател на световната империя News Corporation. Неговата компания притежава Fox News Channel, New York Post и Wall Street Journal в САЩ, както и Sky News и вестниците Sun и Times във Великобритания.

Той е обявен за един от най-влиятелните хора в света.

Мърдок вече изрази възхищението си от Карсън, 63-годишният пенсиониран неврохирург, който е един от 15-те личности, борещи се да станат републиканския кандидат за президентския пост в САЩ през 2016 г.

Президентът Обама, по време на своето управление, следваше тенденцията да бъде предпазлив относно расата, оставяйки другите да прикачите расов смисъл към неговото управление, коментира Би Би Си.

Списание Ню Йорк тази седмица цитира членове на афро-американската общност, които казват, че биха искали Обама да бе направил повече, за да се справи с расовите проблеми.

Карсън от своя страна предизвика доста спорове миналия месец, когато каза, че мюсюлманин не трябва да се кандидатира за президент, защото ислямът е несъвместим с конституцията на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА