Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 21:12, обновена 8 Октомври, 2015 23:51 4 078 23

Руски ракети паднаха в Иран

  • ракети-
  • иран-
  • сирия-
  • русия-
  • руски ракети

Четири руски крилати ракети, изстреляни срещу Сирия от Каспийско море, са паднали на територията на Иран, твърдят американски официални лица, пожелали анонимност.

Все още не е ясно дали ракетите са причинили разрушения, съобщава Би Би Си.

Според Си Ен Ен има информация за няколко разрушени сгради и дори за ранени цивилни.

Американските власти не предоставят информация къде точно са паднали ракетите. Въпреки това, иранската информационна агенция Ирна съобщи в сряда, че неизвестен летящ обект се е разбил в село в иранската провинция Западен Азербайджан.

Но консервативни ирански медии, описаха ракети, паднали в Иран като "психологически операции от страна на САЩ срещу Москва". 

"Откакто Русия започна дейността си в Сирия, западните медии и официални лица предприеха решителна атака срещу Москва", съобщава агенция Фарс, за която се смята, че има близки връзки с Иранската революционна гвардия.

Руснаците са изстреляли сравнително нова крилата ракета, наречена "Kaliber", която се използва за първи път в битка, съобщава Си Ен Ен.

Министерството на отбраната на Русия отказа да коментира.

Въпреки това остро разкритикува репортажа на Си Ен Ен в постинг във Фейсбук.

"За разлика от CNN, ние не събщаваме информация, цитирайки анонимни източници, ние показваме изстрелванията на нашите ракети и целите, които удрят в реално време", гласи изявлението, като отбелязва, че руските безпилотни самолети действат в Сирия денонощно.

То продължава: "Няма значение колко неприятно и неочаквано е това за нашите колеги в Пентагона и Лангли, но нашите удари вчера, с прецизно насочени оръжия поразиха цели на ИД в Сирия."

 В сряда Русия заяви, че е изстреляла 26 крилати ракети по цели в северна и северозападна Сирия. 

Новината дойде след като НАТО обяви, че има готовност да защити всеки един свой съюзник след "ескалацията на руските военни действия" в Сирия. 

Москва отрича западните обвинения, че ракетните удари са насочени срещу опонентите на сирийския президент Башар Асад. Руските власти твърдят, че тяхна цел е инфраструктурата на така наречената Ислямска държава и други екстремистки групи. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    2 3 Отговор
    И в България паднаха американски ракети.Всички видяхме и помним.И какво???Американските официални лица тогава останаха "анонимни" по въпроса и сега са анонимни.Защо ли???
  • 2 трафопост

    4 0 Отговор
    Да, паднаха и американските лица не останаха анонимни, а рейнджъри дойдоха и поправиха къщите на хората, та и отгоре. Стигна се до парадокса, съселяните на пострадалите да им завиждат защо ракетата не е съборила техния комин та и техните къщи да постегнат.

    Къде ви намират такива галоши да сте трубадури на Путин?

    Коментиран от #4

  • 3 Ярослав Станчев

    2 3 Отговор
    Такива сме,галоши сме,как да го отречем.И точно тези,на които ракетите паднаха в България,сринаха болницата в Афганистан,разрушиха Ирак,разбиха Либия и подпалиха Сирия ни докараха до там.Ама ти пиши,обиждай,по-смело.Недей така нежно.Пресаташето на американското посолство чете.Утре ще ти се отблагодари с 5 долара бакшиш за топлите думи.
    Само да не забравиш да почерпиш.....коня,киро и деса.

    Коментиран от #5

  • 4 ЛопнулиЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "трафопост":

    Е Иран откога е съюзник на НАТО? Сирийската армия тръгва в настъпление с поддръжката на руските сили - това не е ли доказателство, че са унищожили ключови цели, които досега са били пречка за освобождението на градовете? Тоя с коментара за къщите да мине и да разпита "завистливите" селяни, дали има някой да е искал да му падне ракета в къщата... Вас кой ви събира?
  • 5 Juliy

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    Пиеш ли си редовно хапчета?!Сам си признаваш:
    "Такива сме,галоши сме,как да го отречем."
    всички "руски" тролове сте такива и хубавото е ,че си го знаете.

    Коментиран от #18

  • 6 Киро

    3 2 Отговор
    Toва от ония, суперточните, ли бяха?

    Руска работа...те понеже си знаят, колко им струват пушкалата и затова правят по много, ееее, сега - едно от пет ще уцели!
  • 7 Владо

    1 0 Отговор
    Божичко, тия момчета Не си поплюват хич май.
    Подкарали са я "сватбарската" пък все някоя ще сбърка да падне където трябва.:))
  • 8 onq s konq

    3 2 Отговор
    Всъщност в Иран също има местна опозиция,така че при добър късмет...Важното е че не са нацелили руските бази,което си е повод за водка със сельодка:)
  • 9 водка

    3 0 Отговор
    Нищо чудно да са паднали и в Иран. Като гледам репортажите на бомбените удари виждам нещо невиждано - в повечето случаи прицела е поставен върху някакъв обект, а попадението не е върху него, а около него. А ма ние си знаем, че за тях 50-100 м отклонение си е висока точност.
    Класика са ушанките, опитват се да копират американците от преди 25 г. с техните репортажи от първата война в залива.

    Коментиран от #12

  • 10 кйнкйн

    3 2 Отговор
    Тия абсолютно идиоти пияни ще докарат 3та световна! Русия трябва да се изреже и прати на луната!

    Коментиран от #11, #15

  • 11 koko

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "кйнкйн":

    тя воината трябваше да почне от давна сещу тия и вашия които ви плаща за такива постове а за луната вашия се натиска за там ама да ви вземе и ваз лунатиците платени америказирани тролове
  • 12 Еееех

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "водка":

    Дали заради водката,нещо си пропуснал да видиш какво се случва с обекта на кръстчето,поразен от вакумна умна бомба.За да е най- ефективна с ударната си вълна ,се взривявя в страни или от горе,подобно на атомната.Но за това си трябват познания.
  • 13 1234

    1 2 Отговор
    Е И ,А КАТО ПАДАХА АМЕРИКАНСКИТЕ РАКЕТИ В БЪЛГАРИЯ И УЦЕЛИХА КЪЩАТА НА ЕДНО СЕМЕЙСТВО НЯКОЙ ВЪЗПРОТИВИ ЛИ СЕ???ИМАШЕ ЛИ КОМЕНТАРИИ КАТО ТОЗИ??ИЗЛИЗА,ЧЕ ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ МОЖЕ ЗА РУСНАЦИТЕ НЕ МОЖЕ.
  • 14 Бай хой

    0 2 Отговор
    Рамбовците и рангерите много филми гледате и игрички играете.

    Кръстчето дето го гледате не е прицел е курсор на камерата на дрона. Дечицата сладки.

    А и за ткези паднали ли са станали ли са отново информацията се пуска в социалните мрежи и се коментира сато официална за разлика от точното поразяване на болници и сватби. Да не говорим че и в източна украйна не остана здрава болница и това май е някаква мания на краварите.

    Тия кравари терористи май са дрогирани денонощно.

    Паднали някъде в Иран. И дали нещо е паднало или е паднало нещо което е трябвало да падне. Кой ли ще ти каже. Сигурно трезвите западняци по нашето черноморие но все още се издирват и никой не ги е виждал.

    Мъчно им е на някой за това което се случва с любимите им джахидисти.

    Коментиран от #20

  • 15 До кйнкйн

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "кйнкйн":

    Не са много страните с кирилица като официална азбука,да желаеш гибелта на Русия е все едно да ни обречеш и нас на изчезване!
  • 16 антиседераст

    2 2 Отговор
    Иранските власти отрекоха ракети да са падали на тяхна територия. Кой и от къде видя , че са паднали ракети там? Това е безпомощната пропаганда срещу Русия, с това ще си останат соросоидните.
  • 17 нямам думи

    2 2 Отговор
    Толкова сте елемнтарни повечето ето заради такива като вас ще ни разказват играта още дълги години докато не ни съсипят и нас и децата. Как може да има такива хора да казват "Тия абсолютно идиоти пияни ще докарат 3та световна! Русия трябва да се изреже и прати на луната!" или друг пък да си мисли, че от записите на бомбардировките сирия курсора на камерата всъщност е мерник.... Хора замислите се и спрете с пропагандите американците и израел ни чукат не само нас те са навсякъде и такива малоумници като вас ги подкрепят.... Те са истинската причина за 3та световна и тях това ги урежда....
  • 18 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Juliy":

    Изгърмя барута напразно.Анонимния американски източник лъже безочливо.Иранците го опровергаха.Точка по въпроса.
  • 19 хххх

    0 0 Отговор
    Краварите пък бомбардират болници и цивилни обекти пък СНН не говорят за това.
    Те и васалните им държави войни започват заради две колби с прах за пране . Колко хиляди невинни загинаха за това?
    Може ли някой да пита СНН
  • 20 водка

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Какви дронове те гонят удрят от пилотирани изтребители. Тази вечер отново в репортажите същата работа - попадения встрани от курсора. Досега съм гледал десетки такива клипове маркера е върху обекта, който после изчезва в облаците на взрива. Значи според теб излита изтребител и след него дрон който само да снима попаденията. Може и да си прав :)))

    Относно ракетите - има и от иранска страна сведения за падане на неидентифицирани обекти. Но щом са почнали рано или късно ще падне бомба, ракета или самолет там където не може да го покрият.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "водка":

    Видеото се прави от дрон, кръстчето, което виждаме е корсар на камерата на дрона. При американците, корсара може да играе роля и на целеуказател, тогава ще виждаме припокриване на корсара с взривовете.
  • 22 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "водка":

    Айде едно обяснение за тия които разбират по-трудно.

    Ааааако си забелязал това кръстче стои винаги в центъра на зрителното поле от там следва че това не може да бъде прицел иили моментна посока на оръжието.

    Аааако си забелязал прицелите винаги играят спряма зрителното поле защото снимачният апарат е подвижен. Сашеее, сашеееее.

    И отделно в повечето случаи по големи поражения се получават когато устройството се взриви над, под, встрани или на определено разстояние от обекта. Пример- ако човек настъпи фугасна противопехотна мина ще пострадат само краката му. Затова са изобретени и подскачащите мини.

    Коментиран от #23

  • 23 водка

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай хой":

    Е ти изби всичката риба - я ми кажи на коя оптична техника било то медицинска, военна така нареченото кръсче седи в ъгъла на зрителното поле. Кажи ми само за една военна оптика на която прицела не е в центъра на зрителното поле е някъде по кюшетата..........