Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 14:22 899 5

Швеция очаква над 150 000 бежанци до края на тази година

  • швеция-
  • 150 000-
  • бежанци

Само през последната седмица страната е приела 8 899 души

Швеция очаква над 150 000 бежанци до края на тази година - 1
Снимка: БТА/AP

Швеция очаква да приеме повече от 150 000 бежанци до края на тази година. Това заяви шведският премиер Стефан Льофвен, цитиран от thelocal.se.

Днес започна разпределението на бежанци в Европа в рамките на квотната програма на ЕС. От италия 16 имигранти от Еритрея доброволно заминаха за Швеция. Льофвен вече обяви, че е дал разрешение на шведската агенция за миграция да построи палаткови лагери за временно настаняване на бежанците, ако центровете за предоставяне на убежище се препълнят.

„Швеция се подготвя за кризисна ситуация. Ние трябва да осигурим подслон за идващите хора. Изправени сме пред най-лошата имигрантска криза от Втората световна война насам. През последната седмица в страната са пристигнали 8 899 души. Ако нещата продължават по същия начин, до края на година може да посрещнем повече от 150 000 души. Все пак трябва да можем да им осигурим някакви условия“, заяви Льофвен.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рокотар

    0 1 Отговор
    Швеция – изнасилената страна
    Швеция е на второ място в света по брой на изнасилванията

    Извършители от мюсюлманските страни. Сомалийците – най-голямата група имигранти, допуснати в Швеция, увеличили се със 70% спрямо миналата година, както и иракчаните, се изкачват бързо в индекса от доклада за изнасилванията

    Няма нищо лошо в изнасилването на шведка

    Социално-икономическите фактори са популярно обяснение за присъствието на имигранти – извършители на престъпления, свързани с блудство. Това е. Ако сте безработен, беден и живеете в грозен бетонен блок в предградията, изцяло в реда на нещата е да изнасилвате, ограбвате, удушавате, нападате и убивате. Но в доклада на BRA от 1996 вече е казано:

    „Свръхприсъствието на имигрантите в престъпността не може да се обяснява с неблагоприятно разпределение по пол, възраст и населено място. Както и не може да се приеме фактът, че имигрантите имат по-малко възможности от шведите, от гледна точка на социално-икономически статус.“

    Представата на много мъже мюсюлмани е, че няма нищо лошо в изнасилването на шведски момичета и жени. В тяхната култура мъжът има пълното право да се разпорежда с жената, както той намери за добре. Някои млади мъже, интервюирани от ежедневника DN в отговор на груповото изнасилване в Рисне, в предградието Сундбюбери на Стокхолм, го казаха по този начин:

    „Не е толкова грешно да изнасилиш шведско момиче, колкото да изнасилиш арабско момиче“, казва Хамид. „Шведското момиче получава помощ след това, а и тя вероятно вече е била „прецакана“(бел. ред. „имала сексуални контакти“). Но арабското момиче ще получи проблеми със семейство си. За нея това е голям срам. Важно е тя запази девствеността си, докато се омъжи.“

    „Твърде лесно е да стане к..ва… момичето, искам да кажа – казва Хамид и смутено се усмихва, заради избора си на думи. – Много имигрантски момчета излизат с шведски момичета, докато са тийнейджъри. Но когато трябва да се оженят, те взимат подходяща жена от тяхната култура, която не е била с нито един мъж. Така ще направя и аз. Не уважавам шведските момичета. Може да се каже, че те ще бъдат ч.кани, докато бъдат разбити.“ (DN 11 февруари 2000).

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "рокотар":

    От колко ник-а пишеш? Лапай си хапчето и си лягай. И кажи от коя лудница си избягал?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 роктар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    аз съм американоислямски трол прегърнал еврогейските ценности

    какво се нервиш ве комунист такъв
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Не си никакъв Българин а срам за България.

    Вчера обявиха че Швеция ще приеме 15 бежанци от Италия и днес станаха 150 000.
Новини по държави: