Last news in Fakti

10 Октомври, 2015 09:39 1 655 4

Растат нападенията срещу бежански убежища в Германия през 2015 г.

  • германия-
  • бежанци-
  • нападения-
  • убежища-
  • домове за бежанци-
  • мигранти-
  • томас де мезиер

Германският министър на вътрешните работи призова за твърди действия срещу онези, които нападат мигранти

Растат нападенията срещу бежански убежища в Германия през 2015 г. - 1
Снимки АП/БТА

Над 500 нападения над домовете, предназначени за лица, търсещи убежище в Германия са били извършени през 2015 г. това обяви в петък германското правителство.

Това са три пъти повече нападения, отколкото през 2014 година.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер нарече подобно насилие "срамно". Две трети от нападенията са извършени от местни жители, които не са имали предишно криминално досие, каза той.

Г-н де Мезиер призова за твърди действия срещу онези, които нападат лица, търсещи убежище.Растат нападенията срещу бежански убежища в Германия през 2015 г.

Някои от нападенията бяха срещу празни сгради, но други са били насочени към общежития, в които вече са били настанени бежанци.

Отговорните за нападенията "трябва да разберат, че извършват неприемливи нарушения: нападение, опит за убийство, палеж," каза той.

В изявление в петък правителството в Бавария заплаши, че ще отиде в Конституционния съд на Германия, за да принуди федералното правителство в Берлин да наложи таван за лица, търсещи убежище.

Бавария е приютила около 241 000 мигранти между 1 септември и 5 октомври, от които 86 000 са изпратени към други германски региони, съобщиха властите в Мюнхен.

Консервативният Християнсоциален съюз (ХСС) в южната част на страната се противопоставя на политиката на отворени врати за бежанците на канцлера Ангела Меркел. И все пак официално ХСС се съюзява с нейните християндемократи (ХДС).

Много от мигрантите, достигащи Централна Европа през Балканите са изразили желание да се установят в Германия.

Германците обаче са разделени по въпроса за приемането на бежанци от Сирия, Ирак и други конфликтни зони. Приема на мигранти не се отнася до икономическите мигранти извън ЕС.

Германия очаква да приеме най-малко 800 000 лица, търсещи убежище тази година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рррееектум

    0 0 Отговор
    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти
    24.09.2015 г. Войнолюбие, Избрано, Мисловна полиция Кирил Атанасов
    Според сведения на някои германски медии, тамошната полиция премълчава епидемията от изнасилвания, извършени от мюсюлмански имигранти над деца във и около бежанските лагери, за да не се дават аргументи на противниците на масовата миграция.




    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти



    В статията са изброени и изнасилвания на германски младежи, включително на 14-годишно момче, което беше изнасилено във влаков вагон от мъж с арабски произход. Те също са потулени от полицията.

    По-рано този месец 7-годишно момиче беше изнасилено от северноафрикански мигрант в един германски парк. Това престъпление също получи нищожно внимание от страна на масмедиите.

    „Десетки случаи на изнасилване и опити за изнасилване — случаи, в които полицията издирва точно чуждестранни извършители (немската полиция често ги нарича „южняци“) остават неразкрити“, пише Керн.
    А както и ние писахме миналата седмица, множество немски организации за подпомагане на нуждаещи се хора предупредиха, че жени и деца са изнасилвани в бежански лагер в Хесен (Hessen), но повечето медии не им обръщат никакво внимание. Най-големият телевизионен канал на Германия – ZDF, отказва да оповестява изнасилвания, извършени от мюсюлмански имигранти, като обяснението на главния редактор, Ина-Мария Райце-Вилдеман, беше:

    „Ние не искаме да разгорещяваме ситуацията и да разпространяваме лоша представа. Мигрантите не го заслужават.“
    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти


    Училищата в Германия, които са разположени близко до имигрантски центрове, предупреждават ученичките да не носят шорти или къси поли, за да не обиждат мигрантите и да не провокират „нападения“.

    „Дълбоките деколтета, късите шорти или миниполите могат да доведат до недоразумения“ — пишат училищните администрации, като молят учениците „да уважават мигрантската култура“.

    Автор: Пол Джоузеф Уотсън @ InfoWars

    Превод: Кирил Атанасов
  • 2 аааа

    0 0 Отговор
    А мигрантската култура защо не уважава европеиската култура?

    Коментиран от #3

  • 3 вуяя

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "аааа":

    защото мюсюлманите не уважават никоя друга култура и религия освен тяхната...доказан факт....НО...никой не им е длъжен да уважава и да съжителства ..и това запомнете не е миграция...това си е жива инвазия,план от мюсюлманизирането на Христянска Европа....нищо добро няма да последства от това,и нека благодарим на добрите американци за това...да живее Русия...слава на Путин...само в него е спасението на свето от фериджетата
  • 4 вуяя

    0 0 Отговор
    ...а и нима очаквате нещо добро от тези
Новини по държави: