Last news in Fakti

10 Октомври, 2015 12:55 4 443 17

Северна Корея с мащабен военен парад

  • северна корея-
  • парад-
  • военен-
  • война-
  • сащ

Страната чества 70-годишнината от управлението на Партията на труда

Северна Корея с мащабен военен парад - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея започна провеждането на един от най-мащабните военни паради в историята на страната, съобщава BBC. Празненствата отбелязват 70-годишнината от идването на власт на Корейската работническа партия. 

Голям брой бронирани транспортни средства и балистични ракети са взели участие в парада, преминавайки през центъра на столицата Пхенян. Събитието се провежда под патронажа на ръководителя на Северна Корея - Ким Чен Ун. 

В реч на главния площад "Ким Ир Сен", генералният сектретар на партията заяви, че "страната му е готова да води каквато и да било война срещу американските империалисти".

На парада не присъстват държавни лидери на други страни от света. 

Северна Корея с мащабен военен парад

Северна Корея с мащабен военен парад

Северна Корея с мащабен военен парад

Северна Корея с мащабен военен парад


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    2 2 Отговор
    брат изпрати у сирия армията да трепете американци и талибани
  • 2 Дядо поп

    1 0 Отговор
    На ракетоносача от първата снимка има как да му се сложат
    още един-два чифта гуми.
  • 3 Сконфуций

    1 0 Отговор
    Една малка държава, но за сметка на това една голяма лудница.
  • 4 Хараламби

    1 0 Отговор
    Малко информация:
    В Северна Корея военната служба е задължителна и е 10 (десет) години. Северна Корея има повече войници на глава от населението отколкото фашистка Германия. Абе развит комунизъм, какво да правиш...
  • 5 Али Бабата

    2 2 Отговор
    В КНДР имат всичко необходимо за нормален живот. Това е най-чистита нация в света, не са комунисти а националисти, комунистите са интернационалисти. Абсолютни независими са икономически от вън. Нямат лукс, лъскави маркови стоки и смартфони заради ембаргото, но имат собствена ядрена и космическа програма. Независимоста им обаче е трън в очите на запада. Ние се продадохме за бляскави дрънкулки ,но там пухкавият чичко Ким държи здраво.

    Северна Корея няма намерение да променя властта в Сащ, но няма да позволи и внасянето на ' демокрация' в държавата си по какъвто и да е пред текст от запада .
    Имало бедни ,имало диктатура!Кой определя това?...Медията може да показва само това, за което и плащат и да манипулира обществеността.

    Точно по същи начин се отразяваше и животът в България и страните от соц. лагера в западната преса преди Горбачов. И точно с нас плашеха западняците,… че ще им спретнем ядрена война! Та, този филм сме го гледали!!!

    Коментиран от #10

  • 6 Али Бабата

    2 2 Отговор
    Северна Корея, която е ядрена сила и която така и не е сключила мирен договор със САЩ след примирието след Корейската война през 1953 г., е може би най-изолираната страна в света в икономическо и политическо отношение….Така че,цената която плащат,за да не бъдат насила „демократизирани“ са санкции,санкции,санкции…
    Въпреки това днес в КНДР обикновеният човек има само едно задължение – да ходи на работа и да си възпитава децата. Там безработица няма, а децата са много добре възпитани. Всичко друго е грижа на държавата. Тя строи жилищата и ги дава на населението без да иска наем. Данъчната система е отменена още през 1974 г. Образованието и медицинското обслужване са безплатни, също и детските ясли и градини. Майките с 3 и повече деца работят по 6 часа само дневна смяна, но получават заплата за 8 часа.

    Коментиран от #12

  • 7 koko

    0 1 Отговор
    здрава нация със водач управляващ с желязна ръка твърди закони важащи за всички

    Коментиран от #14

  • 8 северен кореец

    2 0 Отговор
    Али бабата, а ето това са постиженията на северна корея в областта на космоса:

    http://novinar.bg/news/phenian-nash-chovek-letia-do-slantceto-vze-probi-i-se-varna_NDUzODsyMA==.html
    Ако изтрият линка, ето това е текста:


    Севернокореец "летял" до Слънцето, взел проби и се върнал. "Новината" за постижението разпространи националната телевизия.

    КНДР смачка конкуренцията в овладяването на космоса, "изпращайки" първия космонавт до Слънцето. "Новината" звучи смехотворно, но не и за севернокорейците.

    Те бяха информирани за постижението от националната телевизия. "Радостни сме да съобщим за успешната мисия по изпращане човек на Слънцето. КНДР изпревари всички други страни!

    Хун Ил Гон е герой и заслужава да бъде посрещнат като такъв, когато се върне у дома по-късно тази вечер", обявил телевизионният говорител, цитиран от bTV.

    Първият човек, летял до Слънцето и обратно, не е случаен, а момче "от сой" - племенник на лидера Ким Чен Ун.

    По думите на телевизионния говорител, 17-годишният космонавт не само кацнал на Слънцето, но и взел проби от него, които щял да покаже на чичо си. За да се предпази от слънчевата топлина, Хун пътувал нощем, в специално конструирана ракета. Полетът му продължил 18 часа.

    Коментиран от #16

  • 9 Поздрави от Региона

    0 0 Отговор
    Имало е много древни цивилизации вкл много високо технологични ,подават останки навсякъде..Това слънце е доставено от Спасителя..Нужно е да се пази от всякаква земна техника вкл с холограмни оръжия на нея..

    няма вече заводи за такива безопасни слънца///

  • 10 али дядо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Али Бабата":

    Много хубаво си го написар но бежанския поток е от северна към южна корея -който успее да премине жив и едва ли е независима държава в която ако няма помощ -дарение от Южна Корея в Северна настъпва СМЪРТОНОСЕН ГЛАД!Между другото Южна корея стана световен щампион по футбол???

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "али дядо":

    А ако няма дветовен терорист като сащ няма да има глад никъде.

    Ако не си сляп виж снимките и кажи къде виждаш глад. Кога в София ще има такива небостъргачи.

    Спрете с наглата и пошла американска пропаганда.

    Света не се нуждае от американският тероризъм.
  • 12 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Али Бабата":

    Изолирана, ама друг път. Я виж какви хубави калашници си имат и какви хубави ракети и камиони. Да не би те да си ги произвеждат? Там, където не продават оръжие американците, го правят руснаците или някоя друга миролюбива държава от сорта. Направо някой си им стои зад гърба и им налива пари.
  • 13 1234

    0 2 Отговор
    Голям майтап ще е ако ударят САЩ и ги очукат яко,тъй както не се надяваш ,тъй могат да им съборят навирения им нос и да ги направят за смях пред света.
  • 14 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "koko":

    7, дай да те пратим там, а, кво ще кажеш, да заздравееш и ти малко, поне физически, че като те гледам умствено си тотална щета, иначе ме кефят жълтурчетата с Зил-овете на парада :D:D
  • 15 PlimP

    0 0 Отговор
    :D:D:D медик с клашник в ръка, няколко грама оллово и всички болки ще му минат на ранения, забележете с ква камера снима операторът, тия или са мноооого зле, или се правят на приятно разсеяни
  • 16 Али Бабата

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "северен кореец":

    Абе хора,вас от къде ви събират?
    Изкривената информация която ви предоставят ,идва от нашите „независими медии“
    Това което си дал………..http://novinar.bg/news/phenian-nash-chovek-letia-do-slantceto-vze-probi-i-se-varna_NDUzODsyMA==.html…………“Наш човек летя до Слънцето, взе проби и се върна“ със снимка на кореец и ракета до него,е цитиран от „БТВ“
    Кой ли притежаваше БТВ? А да…
    Рупърд Мърдог: Евреин, член на висшата масонерия-клуба "Билдерберг". През 2007 г. е избран за председател на Световния еврейски конгрес.
    Какви ли не глупости съм срещал от типа на-глад,терор,бедност,липса на човешки права и т.н.дори човекоядство,относно С.Корея.И когато потърся източника за разпространение на информацията се оказват,едни и същи познайници.Подобни глупости чета и за: Сирия,Русия,Украйна,Китай,Венесуела и др,подобни страни,които все още не са „демократизирани“
    А ето и източника на твоята гръмка информация.
    http://inews.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%B0_l.a_i.360655.html
    Цитирам „Безумна шега подлуди света само за няколко часа
    Телевизията в Северна Корея се похвалила, че космонавт кацнал на слънцето .Доста налудничаво твърдение, което в крайна сметка се оказа, че тръгнало от ирландско онлайн издание със сатирично заглавие“
  • 17 колибар

    1 0 Отговор
    Като им гледам колибите от първата снимка тия наистина са зле както ни казват тия от медиите!
Новини по държави: