10 Октомври, 2015 13:36 1 271 1

Посланик Гьокче: Турция настоява за зона за сигурност в граничния район на Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • зона-
  • сигурност
Турция настоява за обособяването на зона за сигурност в граничния район на Сирия, където да се установи полицейска и въздушна охрана и да бъдат стимулирани бежанците да се връщат в тази част от родината си. Това каза в предаването "Събота 150" на "Хоризонт"  посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче:
 
Това означава да се работи в насока решаване на проблема в първоизточника. Ако този проблем не бъде решен, както виждате от събитията в последните месеци, нещата придобиват по-сложен характер и този проблем се разпространява.
 
Гьокче отбеляза, че досега Турция е изразходила повече от 7,5 милиарда долара за справяне с  бежанския поток на нейна територия. В същото време са получени малко над 600 милиона долара помощ от международната общност. 
Руската операция в Сирия посланик Гьокче коментира с думите, че Турция има достатъчно военни ресурси да защити границите си:
Въпросът не е във военната мощ. Проблемът се крие в това, в каква насока ще се развие сирийският проблем. Това засяга всички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радка

    0 0 Отговор
    алоо ибрицитеее... ако не сте забелязали путин бомби терористите които създадахте ..и не се съобразява нито със сащ нито с който и да е ....

    ако си мислите че ще пита турция точно ко да са прави със сирия ...

    свободна зона и после нямате махане от там както в кипър или война трябва да ви обявява сирия че да ва разкара ..забравете за свободна зона ..турция е голяма спазвайте законите за бежанците тия 3 милиона дали ще ги храните отука или оттатак границата все тая - ес нали ще ви даде пари .... никва свободна зона

    мерак ви беше да сложите ръка на западна сирия ама руснака вече е там няма как .. че и въоражава кюрдите които имат много да ви го връщат