Last news in Fakti

10 Октомври, 2015 13:09 1 529 4

Русия и САЩ подновяват преговорите за безопасно въздушно пространство над Сирия

  • сирия-
  • сащ-
  • русия-
  • въздушно пространство

Американски и руски официални лица вече проведоха преговори по темата чрез видео конференция на 1 октомври

Русия и САЩ подновяват преговорите за безопасно въздушно пространство над Сирия - 1
Снимки АП/БТА

Русия се съгласи да поднови преговорите със САЩ относно въздушната безопасност по време на военната акция в Сирия, заявиха от Пентагона, цитирани от Ройтерс.

Разговорите "вероятно ще се проведе веднага след този уикенд", заяви прессекретарят Питър Кук.

Има опасения, че може да има случаен сблъсък между руски и американски самолети тъй като и двете страни провеждат въздушни атаки над Сирия.Русия и САЩ подновяват преговорите за безопасно въздушно пространство над Сирия

САЩ и неговите съюзници в НАТО са обезпокоени и от нарушенията на турското въздушно пространство от руски самолети.

Американски и руски официални лица вече проведоха преговори по темата чрез видео конференция на 1 октомври, но САЩ се е оплакал, че няма новини от Москва от тогава.

По-рано тази седмица, Пентагона заяви, че американски самолети е трябвало да извършат поне една маневра, за да избягнат руски военен полет над Сирия. Инцидентът е станал след 1 октомври, без да дава конкретна дата.

Разговорите вероятно ще се занимават с въпроси като кой език и кои радиочестоти трябва да използват руските и американските пилоти.

Русия заяви, че ударите й са насочени срещу цели на Ислямска държава, но съществуват опасения, че тя бомбардира бунтовници противопоставящи се на президента Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 1 Отговор
    Е не може ше ли без общите приказки пропаганда че видители имало съмнения. А не споменавате че сащ обучават и въоражават сирийският клон на ал кайда и за това няма никакво съмнение.

    То споразумение си има и сащ нямат право да нарушават чуждо въздушно пространство без разрешение от правителството или резолюция на ООН.

    Какво искат достъп до сирийските болници ли?
  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Е след като щатите загубиха борбата за влияние в Сирия и вече официално отсвириха така наречената "умерена" опозиция, може да се поговори за безопасност.
  • 3 12344

    2 0 Отговор
    Какво прави американска военна авиация в Сирия.
    ООН ли ги прати,
    Асад ли ги повика??????????????????
  • 4 giorgio2

    0 0 Отговор
    То правила си има и Фащ нямат право да нарушават чуждо въздушно пространство без разрешение от правителството или резолюция на ООН. Сега, след като Путин им бръкна в краварския г.з, им е много кофти, че се налага да искат разрешение от Русия, когато влизат в Сирия...