13 Октомври, 2015 09:20 979 0

Има „конкретни доказателства“ за връзка на ИД с атентата в Анкара

  • анкара-
  • турция-
  • разследване-
  • атентат-
  • нуман куртулмуш-
  • терористичен-
  • бомба-
  • доказателства

Голям брой хора са задържани във връзка с разследването

Има „конкретни доказателства“ за връзка на ИД с атентата в Анкара - 1
Снимка: БТА/ AP

Според турски правителствени източници има конкретни доказателства за връзка на „Ислямска държава“ с двойния атентат в Анкара, съобщи „Гардиън“

Установена е връзка между атентата през юли в град Суруч и сегашните бомбени атаки в Анкара. Турските власти обвиниха джихадистите от ИД за нападението през юли.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш заяви, че разследването на кървавия атентат в столицата Анкара е във своята „финална фаза“.

При терористичен атентат в събота бяха убити най-малко 97 души, а стотици бяха ранени.

„Двама атентатори-самоубийци са извършили атаката. Всеки от тях е носил по 5 килограма тротил“, заяви Куртулмуш, цитиран от „Сабах“.

Той допълни, че са задържани голям брой заподозрени. Разследват се вероятни и не толкова вероятни извършители на терористичния акт, който много напомня на този в Суруч, за който бе обвинена групировката „Ислямска държава“.

Вчера министър-председателят на Турция Ахмет Давуотоглу заяви, че „Ислямска държава“ остава основен заподозрян за атентата.

„Хюриет“ съобщи, че след терористичната атака са били направени 102 аутопсии – с пет повече жертви от официално обявените.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: