Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 10:30 2 923 18

Ал Кайда: Русия не бомбардира „Ислямска държава“

  • сирия-
  • русия-
  • ал-кайда-
  • ислямска държава-
  • въздушни удари-
  • нусра-
  • абу мухамад

Военната интервенция на Русия е обречена на провал, заяви Абу Мухамад

Ал Кайда: Русия не бомбардира „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на Джабхад ан-Нусра, клон на Ал Кайда, заяви, че Русия не атакува позиции на „Ислямска държава“ в Сирия. Според Абу Мухамад ал-Голани въздушните удари на Москва поразяват само групировки, противопоставящи се на режима на сирийския президент Башар Асад.

В аудиопослание лидерът на фронт „Нусра“ каза, че целта на ударите на Русия е спасяване от „колапс“ режима на Башар Асад, но това е обречено на провал, съобщи Радио „Свободна Европа“.

Руснаците ясно разбират, че джихадистите не застрашават режима, тъй като териториите, които контролират, не граничат с основната опорна база на режима, каза още лидерът на Джабхад ан-Нусра.

Абу Мухамад ал-Голани заяви, че военната интервенция на Русия цели да спаси от крах властта на Башар Асад, но е обречена да се провали – също като предишната военна подкрепа на Иран и „Хизбула“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    2 0 Отговор
    "...че джихадистите не застрашават режима, тъй като териториите, които контролират, не граничат с основната опорна база на режима"
    Е, по-голяма простотия трудно може да се изръси! Ами те тези територии да не са в Аляска, нали пак са в Сирия?
  • 2 БМ

    3 0 Отговор
    Позицията на Ал-Кайда удивително съвпада с позицията на САЩ. Защо ли!? Да не би тези изявления да се пишат на едно и също място? ;)
  • 3 Бай хой

    3 1 Отговор
    Радио "свободна европа" и "ал кайда" в един глас, с една цел-тероризъм, един създател и един собственик.
  • 4 яяяяяяяя

    3 1 Отговор
    Дамммм Ал-Кайда===САЩ.....има ли смисъл от коментар......
  • 5 Morgoth

    2 0 Отговор
    Това, че Русия бомби враговете на Асад е повече от ясно, но първата цел е вече свалена - подкрепяната от САЩ опозиция вече официално не се подкрепя и който от тях не се е скатал ще се присъедини към ИД, където по принцип им е мястото. А следващите по ред в списъка на Русия и Асад са именно ИД. Това, че не са първите не значи, че са извън, след ликвидирането на опозицията Асад ще граничи единствено с ИД.
  • 6 Бате Цецо

    2 0 Отговор
    Ужас - Русия накарнява интересите на Ал-Кайда. Да бъдат наказани виновниците. Сега Ал-Кайда са наши верни приятели.
    Политиката на САЩ е пълен т....к.
  • 7 бурр

    2 0 Отговор
    Тея като не ги уцелят почват да се присмиват : "Ма тва не бяхме ние, вие трепете други, елате да ни бомбите нас, онея са "умерената опозиция". После обаче завършва със заплаха, че Русия ще се провали... Дали пък не са ударили баш там, където трябва, а?
  • 8 Гого

    1 0 Отговор
    абе вие журналистите бегаите в щатите ги пишете тия работи така или иначе работите за тях
  • 9 къртица

    3 0 Отговор
    И от кога, започнахме да публикуваме изявления на Ал Кайда?
    И да вярваме в тях?

    Скоро да очакваме ли изявления от Ислямска Държава?
    Да, не стартираме и кампания за помощи за тях?
  • 10 Косматия

    0 2 Отговор
    Руснаците вместо да оправят кашата я задълбочават.
    Беше ясно още преди да започнат да гърмят какво ще търсят в Сирия.
    На тях им е зор асад да си запази диктатурата, всичко останало са подробности.

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Косматия":

    А не бе! Ние сме сладки и пухкави и ще работим винаги по правилата, когато срещу нас са такива свирепи врагове! ОКЕЙ! Ще предадем на Путин: Але! Путин?!?!

    Коментиран от #12

  • 12 Косматия

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    И ти си един бот с промит и продухан мозък, пълен единствено с комунизъм и безгранична либоф и преданност към другаря путин.

    Сал да не бъркате путин с пу***а щото са различни неща и едва ли путин ще ви удовлетвори сексуалните желания.

    Коментиран от #13

  • 13 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Косматия":

    "Оскар" за оригиналност ли чакаш да спечелиш?
  • 14 Аз

    0 0 Отговор
    Някой замислял ли се е защо го казват. Какво печелят от това изказване. Все повече става ясно, че САЩ стоят зад тях.
  • 15 ха

    0 0 Отговор
    Тоя боклук,ако оцелее скоро ще се крие в пещерите!...
  • 16 яяя

    0 0 Отговор
    Който разбира поне малко от военни действия, знае че първо се разчиства врага, който е близо и после този, който е по-далече. Няма как да се оставят врагове в тила и да се върви напред. Този ал-гогалани да си чака реда търпеливо. Няма да му се размине, на к...лето, което сега беси и коли невинните.
  • 17 mediator37

    0 0 Отговор
    Просълзихме се, трогнахме се от изявлението на терориста Абу Мохамад.
  • 18 Риторика

    0 0 Отговор
    Риторичен въпрос №1: Ако Руснаците не бомбандират позиции на ИД, защо тогава ИД ги заплаши с джихад именно след началото на небомбандировките?

    Риторичен въпрос №2: Ако твърдението на терориста Джабхад ан-Нусра не е вярно, то тогава чии интереси защитава той и представляваната от него терористична групировка Ал Кайда и чие творение излиза, че е въпросната терористична групировка?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания