Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 16:24 716 0

Турската полиция щурмува седалищата на опозиционни медии

  • турската-
  • полиция-
  • медии-
  • турция

Протестиращи журналисти са били атакувани със сълзотворен газ и водни оръдия

Турската полиция щурмува седалищата на опозиционни медии - 1
Снимка: БТА/AP

 

Турската полиция е нахлула в редакцията на вестник и телевизионно студио в Истнабул, които са критични към управляващото правителство, съобщи International Business Times.

При нахлуването полицаите са използвали сълзотворен газ и водно оръдие. Щурмувани са били студията на телевизия „Бугюм“ и вестник „Милет“. Акцията става само седмица преди предсрочните парламентарни избори в Турция.

От „Бугюм“ излъчваха на живо случващото се в телевизията. Междувременно стотици журналисти се бяха събрали пред сградата на медията, за да протестират срещу полицейския произвол. За да разпръснат протестиращите, полицаите са използвали сълзотворен газ и водно оръдие.

Акцията бе породена от решение на съда в Анкара, който разпореди холдинга „Коза Ипек“ да бъде поставен под управлението на синдик, заради разследване на техните финансови връзки. Счита се, че компанията е свързана с намиращия се в САЩ проповедник Фетуллах Гюлен, който е настроен силно критично към управлението на Реджеп Ердоган.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: