Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 10:10 896 0

Не са намерени експлозиви в Хановер

  • хановер-
  • германия-
  • експлозиви-
  • евакуация-
  • бомба

От съображения за сигурност приятелската среща между Германия и Холандия бе отменена

Не са намерени експлозиви в Хановер - 1
Снимка: БТА/ AP

В германския град Хановер не бяха открити експлозиви, съобщи The Telegraph. Вчера футболната среща между Германия и Холандия бе отменена от съображения за сигурност.

ДПА съобщи – позовавайки се на свои източници – че силите за сигурност са получили информация за предстоящо нападение.

Полицията в Хановер започна евакуация на спортното съоръжение, а жителите и гостите на града бяха помолени бързо да се приберат у дома, но без паника.

Канцлерът на Германия, както и високопоставени дипломати и министри, трябваше да присъстват на приятелската среща. RT.com предаде, че е възможно Меркел да е била на стадиона, когато мачът е бил отменен.

Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер евакуацията е извършена по негова препоръка, съобщи Би Би Си. „Налице е висока степен на заплаха за Германия и Европа“, сподели той.

Заради координираните терористични атентати в Париж, отнели живота на най-малко 129 души, мерките за сигурност в цяла Европа бяха повишени.

Приятелската среща между Белгия и Испания също бе отменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: