Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 17:27 13 402 33

Ето го доказателството на Анкара срещу Москва

  • турция-
  • русия-
  • самолет-
  • свален-
  • доказателство-
  • радар-
  • снимка-
  • въздушно пространство

Путин заяви, че самолетът не е застрашавал по никакъв начин сигурността в Турция

Турското правителство има доказателство, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, съобщи Би Би Си.

Депутатът Онур Оймен заяви, че Су-24 е нарушил въздушното пространство на южната ни съседка.

Местните телевизии разпространиха радарна снимка с информация за полета на руския военен самолет (в червено), която показва, че в действителност той преминава през територията на Турция.

Руският президент Владимир Путин заяви, че атаката е извършена, когато самолетът е бил на височина 6 000 метра и на 1 км от турската граница. Су-24 се е разбил на 4 километра от турската територия.

Министърът-председателят на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че страната му е длъжна да защитава своите граници.

По молба на Анкара НАТО свика извънредно заседание заради инцидента с руския самолет.

Според Русия самолетът е бил свален с ракета „въздух-въздух“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азз

    2 3 Отговор
    Путкин да си седи у русиа....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 donald

    2 1 Отговор
    какво правят пияниците във средиземно море а не си пият кротко водката в сибир

    Коментиран от #26

  • 5 Муха

    1 0 Отговор
    Това доказва, че руски самолет е прелетял на турска територия, остава да кажат как така за минималното време дето са били там, хем за били н-айсе пъти предупреждавани, като освен това турските самолети трябва да са се телепортирали на мястото... Смърди та се не трае... Руснаците са минали на пряко за по удобно, без това да застрашава по никакъв начин Турция, но явно са били очаквани и само са чакали повод. Очеизвадно! Пък да кажеш, че турция е страна дето не нарушава чужди пространства... Явно крият очеизвадното - на страната на терористите са и те и господарите им от световният терорист - ФАЩ...

    Коментиран от #9, #23

  • 6 mediator37

    1 1 Отговор
    С тази диаграма Турция доказва единствено своята вина (ако диаграмата не е фалшификат).
    След като не са успели да свалят самолета над собствената си територия, а са го преследвали- значи Турция е виновна и е провеждала наказателна акция с цел отмъщение. Ами тогава турците да вземат да избият 200-300 руснака почиващи в Анталия, за наказание, че са им нарушили въздушното пространство.
    Ще плащат резняците. Ще им секне евтиният петрол от терористите от ИД.
  • 7 гецата

    3 1 Отговор
    единствено доказа, че путинистите сте коне с капаци.
  • 8 РАСО

    1 1 Отговор
    Тия нащърбени граници всеки може да ги обърка и наруши .Някой завидя на добрите Руско - Турски отношеня и коварно подтикна едните.....Знаете ли кой е ///
  • 9 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Муха":

    Тия твои "съждения" че руснаците са минали "НАПРЯКО И ЗА ПО-УДОБНО" ...наистина ли ги мислиш?!Истината е,че както през България,така и през други държави руснаците преминават нагло и безпардонно ЗАЩОТО ГИ СМЯТАТ ЗА СВОИ!!!И така нахлуха и в Украйна-като господари,недопускайки че някой може да им държи сметка или да дръзне да им се опълчи.А това фалшиво самочувствие им е насаждано десетилетия наред още от времето на "Желязната завеса".А сега вземете това ембарго и тоя глад,а вземете и тия бомби,хайде дръжте си и безценния нефт,щото светът е голям и има достатъчно находища...А като поумнеете и си смените "лидера",заповядайте на световната маса да разговаряте с културните държави!

    Коментиран от #16, #20

  • 10 муспи

    1 4 Отговор
    Само две атомни бомби - над Анкара и Истамбул, и още ще ехти гърмежа когато Бойко ще крясне за вековната българосъветска дружба, и как той е бил в челните редици. И само Сидеров му е попречил да бъде в последно време на поста си!
  • 11 Българин

    4 1 Отговор
    Като ви чета коментарите,ще каже човек ,че утре се записвате доброволци в руската армия.А реално сте едни глупци,криещи се зад анонимността на Интернет, тракайки по клавиатурите си. Винаги ми е било интересно,как в Интернет 80% от българите са върли русофили,а на избори АТАКА събира по 4-5 %? И въобще ,ако всички българи са русофили,кво правим ние в НАТО и Европа? Що не сме република на СССР?

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Бай хой

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Фес не се наричай Българин. От диаграмата ясно се вижда че самолета не е застрашавал никакви турски обекти а се е насочвал към бензиновози на идил. Атаката от турска страна е подлост в подкрепа на терористите и това е неопровержим факт.

    Лъсва и лъжата че за десетината секунди може да се предупреди десет пъти да се даде нареждане за обстрел и да се пусне ракета, още по-малко тя да порази целта.

    Това наистина е жесток удар в гърба против борбата с идил.

    Панджахидистите лъсват с коментарите си в подкерепа на петстотин годишният поробител на Българите. Безродници.

    И никакви приказки за руски интереси и комунизъм не могат да ви оправдаят.
  • 13 РАСО

    2 1 Отговор
    Глупости.Интернета нее е Анонимен.Наченат ли те службите,няма анонимност.Ощепри печатене на текса си наблю даванИ при натискане на наполовина е окастрен..Могат да те огледат отвсякаде.Малкия процент на АТАКА е заради малкия процент на интелигентните хора в България.Много жалко.
  • 14 пути

    2 1 Отговор
    Не оправдавам свалянето на самолета, но руснаците постоянно нарушават въздушните граници на различни държави! Не знам пияни ли карат или им е скапана техниката?????

    Коментиран от #17

  • 15 qwerty

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    СССР ??? Ако прадеди са ни страдали 500 години, защо има във всеки град джамия на центера? Защо има новини на турски? АТАКА (смешници) толкова представляват интереси на русия, колкото, Плевнелиев и Бойко искат ти да живееш добре в тази държава. За НАТО Европа питай управниците си, за които "гласуват" 70-80%. Много ми е интересно как става? Всички които познавам и не познавам, мразят Герб, а всъщност са спечелили последните избори.
  • 16 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Като има толкова находища, какво САЩ търсят в Ирак и почти на целия изток? Ти какво изобщо знаеш за Украйна? Ходил ли си там или да си говорил с хората които живеят там? Не се доверявай чак толкова на западна манипулация. Почети малко информация от различни источнижи и след това крещи в целия нет със свои исказвания.
  • 17 РАСО

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "пути":

    Погледни формата на границата и ще разбереш защо....Редное е руснаците да позагладят границата ипроблеми няма да има
  • 18 Morgoth

    0 1 Отговор
    Аз ли бъркам или това разстояние е пряко сили 3км? При скоростта с която се движи един самолет това са 12-15 секунди прекарани на турска територия, при това такава на която няма нищо което да бъде заплашено.
    Изглежда ми като отмъщение за бомбардиране на цели, които Турция не иска да се бомбардират. Подобни простотии обаче не са от полза на Турция, а само на ИД. Дори и за САЩ е съмнително дали имат изгода от това.
  • 19 Цацо

    0 1 Отговор
    Ще падат чалми
  • 20 МУха

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    @9 Ако Русия мислиш, че смята другите държави за свои и имат фалшиво самочувствие, интересно ми е какво ще кажеш за тлъстогъзите мазни кравари?! Безцеремонно и нагло сеещи "демокрация"... Индианците какво ли биха казали по въпроса?
    Заблудено интелектуално джудже! Марш от България! Вредител!
  • 21 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    ЮЖЕН поток през ТУРЦИЯ отиде на кино!.......и други трагични последствия в скоро.Фатална грешка направиха турците!Те забравиха,че руснака видаги им е изувал шалварите и са бягали,като от АЛЕВ!
  • 22 не бива така

    0 2 Отговор
    Турците нещо много си повярваха. Самолетът е бил празен, на връщане от мисия срещу ИДИЛ. Преди да натиснеш копчето за да свалиш самолета има доста други начини да протестираш пред страната, която е "нарушила" въздушното ти пространство.
    Сега остава Асад да поиска от Русия официална охрана на въздушното си пространство и тогава всеки турски самолет, тръгнал да бомбардира кюрдите в Сирия следва да бъде свален, като нарушител на Сирийското въздушно пространство. И ето ти война, никому ненужна, като под никому разбирам народът, а не политиците, дето си чешат егото чрез чужда смърт.
    Едва ли Русия ще отвърне по същия начин, но чисто икономически Турция може би ще загуби много. НО! На Ердоган тази цена не му се вижда висока, щом води до бетониране на ислямизма. Той просто е прикрит фен на ИДИЛ, но Европа вече му друсна 3 милиарда евро. Да не мислите, че ще отидат за бежанците. Грънци!
    А тук по-долу има достатъчно писания, които в омразата си към Русия са готови да целуват г.за на тия, дето "присъстваха" по нашите земи цели 500 г.
  • 23 неудобно

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Муха":

    "Руснаците са минали на пряко за по удобно" :)))
    Вече няма да минават или няма да е безнаказано. Самолет се ескортира, когато е в близост до въздушното пространство, но не е навлязъл в него - примерно над Черно море в неутрални води. Когато навлезе е нарушение и няма за малко, няма за много, няма напряко за по удобно още повече, че са били предупредени многократно, а и не им е за първи път. Не са се телепортирали, просто си наблюдават и при приближаване вдигат свои самолети в готовност. Ако някой чужд ти влезе у дома примерно да се нахрани или да си полегне "за по удобно" как ще реагираш

    Коментиран от #25

  • 24 123

    2 1 Отговор
    Турците си правят контрабандата в пограничния район и от страх да не пострадат тяхните хора са решили да го свалят.Те си имат северна Сирия за тяхен район,а и днес са им дали три милиарда евра за кризата с бежанците дето те я предизвикаха.
  • 25 Муха

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "неудобно":

    @23 Как ще реагирам? Ами ще уведомя компетентните органи. Ти какво предлагаш? Да го гръмна ли? И после? Помисли преди да говориш. Руснаците са нарушили - факт! Никой не спори. Въпроса тук е в несъразмерната (и неоправдана от никакви реални заплахи за Турция) ответна реакция. Не може да гръмнеш някой да после да кажеш: "Аз го предупредих 10 пъти", при все, че поне за пред хората го играят от един отбор в Сирия...
    Представи си всеки да може и да гърми всеки щото го бил провокирал... Това да не ти е дивият запад 19 век?
  • 26 denis

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "donald":

    nyama nujda da se obijdate zaradi chujdi interesi ako izbuhne voyna v balgariya vsichki tryabva da se obedinim turzi i balgari vsichki sme plod na edna i sahta darjava nikoy v balgariya ne moje da kaje kakiv e po proizhod,a i nyama nikakvo znachenie,ako prodiljavame taka do nikade nyama da stignem spored men turziya do nyakade pazi balgariya

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Име (като гост)

    2 1 Отговор
    Всички сте лицемери. До вчера искахте медал за граничаря гръмнал невъоражен бежанец, защото е минал незаконно границата ни. А сега защитавате Русия, защото минала през чужда територия с бомбардивовач.
  • 28 Торпедо

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "denis":

    Браво Денис накрая че го ядем мазния всички в България без значение българи турци !Ракетата не пита българин ли си турчин ли си какъв си!
  • 29 аз

    1 1 Отговор
    Бе хора не разбрахте ли ,че Ердоган е неоосманист и подкрепя ИД с всички сили.И успява доста добре.Вижте само как бавно и сигурно почва разселването на ислямисти из цяла Европа.
    След време ако никой не вземе мерки за нашествениците само като щракне с пръст и Европа се превръща в новата османска империя под ръководството на Чичо Сам естествено
  • 30 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    В КОМПАНИЯТА имаме кадрови летци на бойни самолети!Тяхното мнение е 100% миродавно,пред глупости,които се пишат във форума!....................и така,вече никакво доверие на ТУРЦИЯ/троянски кон пълен с джихадисти/Всеки бомбандировач СУ 24 ще бъде ескортиран с най-малко два истребила!А да видим,ще смеят ли да удрят в гръб!

    Коментиран от #31

  • 31 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "КОМПАНИЯТА":

    миродавно
    бомбандировач
    истребила

    =========

    Гледайте, драги зрители, гледайте и се смейте на руските неграмотни!

    Имал бил в компанията летци...и политат след шише джанковица, нали?! Летците са грамотни хора бе, не такива, като тебе!

  • 32 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "denis":

    Браво, Денисчо! Хубаво мнение!
  • 33 Доко

    0 0 Отговор
    Браво Денис
Новини по държави: