Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 18:40 2 700 17

Пентагонът: САЩ нямат нищо общо със свалянето на самолета

  • пентагон-
  • сащ-
  • турция-
  • самолет-
  • свален-
  • русия-
  • руски

Пентагонът потвърди - руският самолет е бил предупреден десет пъти

Представител на Пентагона заяви, че Съединените американски щати не са участвали в свалянето на руския военен самолет, съобщи „Ройтерс“.

Това е първият подобен инцидент – свален руски самолет от НАТО – от 50-те години на миналия век.

Стив Уорън – говорител на водената от САЩ коалиция срещу „Ислямска държава“ - потвърди, че руският самолет е бил предупреден 10 пъти, преди да бъде свален.

Руският президент Владимир Путин заяви, че атаката е извършена, когато самолетът е бил на 1 километър от турската граница.

В същото време турски медии разпространиха радарна снимка, която показва преминаване на руския Су-24 на турското въздушно пространство.

Министърът-председателят на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че страната му е длъжна да защитава своите граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 су24

    2 1 Отговор
    Не Турците са виновни!!! Просто са сериозно притиснати от Вашингтон!!! Всички сме притиснати от Вашингтон!!! Те спряха Руският газопровод, те скараха Русия и Украйна, те скараха Русия и Европа!!! Те разбира се създадоха и Ислямска държава! Те свалиха БГ правителство което народа не успя!!! Според плановете на сащ, Европа и Русия трябва да са със ВОЙНА! Сериозна ВОЙНА! Някой трябва да я запали!!! Това мойе да стане или от Франция или от Турция чрез "ИНЦИДЕНТ"!!! Турция е далеч по удобна за запалване на война!!!......а после след ВОЙНА...........Русия ......Европа ще са в разруха! Само една държава няма да е засегната и ще продължи да доминира още по силно това е САЩ! Планът им е добър и е разработван от компиутарни програми и най-големите мозъци на света! ЛОШО! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ!!!

    Коментиран от #15

  • 2 су24

    0 0 Отговор
    да бе те нямат нищо общо само са издали заповедта да се стреля по руски самолети!!!
  • 3 pe60

    0 0 Отговор
    читаци как плачете за балистична ракета
  • 4 Муха

    0 0 Отговор
    Нямат, нямат, колко да нямат? Колкото с измислените химически оръжия на Садам?
  • 5 РАСО

    0 0 Отговор
    Гузен Негонен Бяга
  • 6 Бай хой

    0 2 Отговор
    И да е минал през дву километровата турска зона това е станало за десетина секунди. Как за толкова кратко време ще бъде предупреден 10 пъти, ще бъде взето решение за обстрел, ще бъде пусната ракета и тя ще порази целта?

    Ами трябва силно да си затворим очите за да повярваме на такава безумна теория. Отново терористите ни вземат за балъци.

    Коментиран от #12

  • 7 mediator37

    0 1 Отговор
    Гузен негонен бяга.
  • 8 mediator37

    0 1 Отговор
    Гузен негонен бяга.
  • 9 1234

    0 1 Отговор
    Гузен не гонен бяга.
  • 10 Кадиров

    0 1 Отговор
    Според първия заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич инцидентът с руския самолет, свален в граничния район между Сирия и Турция, е провокация:
    „Ако говорим за провокация, очевидно неслучайно американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. Смятам, че за съжаление тази провокация се е готвела отдавна – изчаквал се е удобен момент", заяви Клинцевич.
  • 11 Бай хой

    0 1 Отговор
    Аз лично не им вярвам. Има ли някой който да вярва на бащата на световният тероризъм от пентагона?

  • 12 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Ааа, освен че гузен не гонен бяга, не дей такива неудобни въпроси да задаваш! Вижко колко минусчета си си навлякъл като караш хората да си задавът въпроси -ми ако вземе да възникне съмнение за истиността на турската версия. Не е в духа на „приятелството“ ни със световните тероризатори.
  • 13 Бай хой

    0 1 Отговор

    Истината излезе на яве че турция и сащ действат координирано с идил. Свалянето на самолет е било предварително планирано и осъществено координирано с терористите от идил които са получили ракети от сащ. Предварително е била планирана и срещата в нато за да се заклейми руската "агресия" и да се наложат санкции на Русия.

    Нещо обаче им лъснаха терористичните задници и от срещата излязоха с оправдание че пентагона няма нищо общо. Явно вътре е имало сериозна опозиция срещу терористичната операция в подкрепа на идил.

    Край на мита за омерената опозиция и лъжата че Русия не бомбардира идил. И турция и сащ се надпреварваха да лъжат че в тоя район не е идил а някаква опозиция. Видяхме какви знамена развяват терористите които влачеха тялото на загиналия пилот.

    Край на мита че руснаците убиват "цивилни". Терористите които се гавреха с тялото на загиналия летец бяха "цивилни".
  • 14 909

    0 0 Отговор
    САЩ ВМЕСТО БОМБИ ПУСКАХА ОРЪЖИЕ НА ИД А ТУРЦИЯ ГИ ОБУЧАВА И ВЗИМАТ ПЕТРОЛ БЕЗ ПАРИ !!!
  • 15 БУК

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "су24":

    Така е, прави сте ама винаги ще има опоненти които ще виждат по друг начин нещата и световните манипулатори го знаят и разчитат точно на това. От там сценарии много. Руснаците и те не са цвете за мирисане, но си играят добре картите. Нищо че другите са с няколко тестета.
    В крайна сметка ние по-какъв начин можем да реагираме на всичко това?
    Ние сме помията, която я ливат на където си поискат. Можем само да плямпаме и да се надяваме, че нас може и да ни прескочат....
    За някои изглежда и като игра, но положението е много сериозно и ще заминат много невинни човешки животи. Ако стане и сценария на "най-Великите" и цели народи.
  • 16 СС23

    0 0 Отговор
    Добре подготвен Американски заговор!!! Егати Туркмените дето чакали отдолу катапултиращите пилоти, гледат овцее ама имат и Айфони! Пък и добре въоражени и организирани!!! Щом спасяващите хеликоптери са прогонили с ожесточена стралба! Командата за стреба се давала от министър прецедател или по нагоре! Ами да от по нагоре е....... от Вашингтон!!!
  • 17 kutrako

    0 0 Отговор
    Хах Сащ пък кога ли са имали нещо общо с нещо :) Те са чисти като момина сълза :))))))))))))))))))))))))))