Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 19:42 5 050 14

След Су-24 и руски хеликоптер е бил свален в Сирия

  • су-24-
  • русия-
  • хеликоптер
След Су-24 и руски хеликоптер е бил свален в Сирия - 1

Часове след свалянето на руски фронтови бомбардировач Су-24 в Сирия, Кремъл е загубил и боен хеликоптер в района на трагедията. Той е бил свален с противотанкова ракета от части на опозицията, предава Ройтерс.

Агенцията се позовава на съобщение от Сирийската обсерватория за човешките права. Ройтерс съобщава, че руските пилоти са успели да приземят хеликоптера в район, който е под контрола на правителствените части в околностите на Латакия.

От своя страна ислямистки сайтове съобщават, че двамата пилоти са изгорели живи при разбиването на хеликоптера.  Руски сайтове, специализирани във военната тематика, съобщават, че руски военни хеликоптери са участвали в издирвателна операция на свалените самолети от Су-24.

Специализираните военни сайтове припомнят, че от три години САЩ въоръжава опозицията в Сирия с преносими противотанкови комплекси „Тау”.

Днес двама сирийски журналисти бяха ранени след като колата им, с която са се движили в района на Латакия е била ударена с въпросния противотанков комплекс.

Руското министерство на отбраната в момента не коментира новината за сваления хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    "Oт три години САЩ въоръжава опозицията в Сирия с преносими противотанкови комплекси „Тау”."
  • 2 Бай хой

    1 2 Отговор
    Те терористите кравари и преди много години въоражиха талибаните в Афганистан. Тогава номера им мина. Да видим дали ще мине отново.
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    И им се каза на руснаците че ще им се стъжни живота като в Афганистан и да не се бутат между шамарите в тая пуста Сирия,ама НЕ...СУМАШЕДШИЙ УМОРА НЯМА:)Лошото е че и тандема Волен & Чукча са в панделата и не могат да ги подкрепят с един набързо спретнат митинг...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Муха

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    @3 Ей, бегай да учиш бе неграмотен! Незнам не кон, ами къв катър с капаци трябва да си да не виждаш очевадното - САЩ са световният терорист сеещ раздор и смърт! Да подкрепяш действията им от чисто човешка и морална гледна точка е мерзост!

    Коментиран от #7

  • 5 Кольо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Не не, не може да си чак пък толкова извънредно т.п , явно ти плащат!?!
  • 6 Кадиров

    2 2 Отговор
    Според първия заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич инцидентът с руския самолет, свален в граничния район между Сирия и Турция, е провокация:
    „Ако говорим за провокация, очевидно неслучайно американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. Смятам, че за съжаление тази провокация се е готвела отдавна – изчаквал се е удобен момент", заяви Клинцевич.

    Коментиран от #8

  • 7 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Муха":

    Верно че жените са ми казвали не веднъж че съм абс идиот,но сега като им спомена че съм обсъждал колко световен терорист са САЩ нe с реален събеседник,а с " ЕДНА МУШИЦА С ПРИМРЯЛА ДУШИЦА",направо ше ги довърша:)

    Коментиран от #9

  • 8 240

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кадиров":

    Изби рибата, Турция е въоръжена с 240 бр Ф-16, като една незначителна част са доставени директно от САЩ, а останалите над 230 се произвеждат в Турция по лиценз!!!! Откъде ти хрумна тая смехория за доставени някакви 4-5 бройки ей така да си имат прехващачи.....
  • 9 Муха

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    @7 Абе мушица, мушица, ама конска. Да не си седнал на коня като дойде таз мушица! PS Под "жените" предполагам визираш подобни на тези дето викат, че Холандия е столица на Белгия и Великобритания столица на Англия, нЪли? Щото има и истински жени, ама ти от къде да знаеш! със самочувствие идващо им от 10 и повече годишен баварски кош едва ли са им интересни.
  • 10 не бива така

    1 1 Отговор
    Турците нещо много си повярваха. Самолетът е бил празен, на връщане от мисия срещу ИДИЛ. Преди да натиснеш копчето за да свалиш самолета има доста други начини да протестираш пред страната, която е "нарушила" въздушното ти пространство.
    Сега остава Асад да поиска от Русия официална охрана на въздушното си пространство и тогава всеки турски самолет, тръгнал да бомбардира кюрдите в Сирия следва да бъде свален, като нарушител на Сирийското въздушно пространство. И ето ти война, никому ненужна, като под никому разбирам народът, а не политиците, дето си чешат егото чрез чужда смърт.
    Едва ли Русия ще отвърне по същия начин, но чисто икономически Турция може би ще загуби много. НО! На Ердоган тази цена не му се вижда висока, щом води до бетониране на ислямизма. Той просто е прикрит фен на ИДИЛ, но Европа вече му друсна 3 милиарда евро. Да не мислите, че ще отидат за бежанците. Грънци!
    А тук по-долу има достатъчно писания, които в омразата си към Русия са готови да целуват г.за на тия, дето "присъстваха" по нашите земи цели 500 г.
  • 11 razz2

    0 0 Отговор
    Ще запазя добрия тон но нека бъдем субективни и по запознатите да кажат или да им кажа къде е произведена ATGM-a използвана в клипа?
    п.с абе тука е като Виетнам на модерното време само че тук конфликта касае директен излаз в Средиземноморието и нефт в разумни количества.
    п.с 2 Давам прост пример за външно търговски отношения - къде продукцията от България би намерила пазар по добре в Сащ или близката Русия където не веднъж сме имали добри пазари без да има намеса от ЕС ???Нямам настроение за правопис нека можещите да го направят !
    П.С 2 500 Години робство за робите ,500 години "рахат за останалите " а сега не е ли същото само че сега сме роби на системата и м...лите!
  • 12 велислав

    0 0 Отговор
    Богатите си игаят на война за наша сметка и на децата ни.

    Само Барса и да сме здрави.
  • 13 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    КАК СЕ РАДВАТ АМУДЖИТЕ
  • 14 алцо

    0 0 Отговор
    нямат работа там руснаците ж тея региони да баркат турците
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания