Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 20:35 4 861 12

Русия засилва ПВО отбраната си в Сирия

  • су-24-
  • сирия-
  • русия-
  • пво

Освен това руските бомбардировачи, занапред при мисиите си в Сирия ще бъдат охранявани от изтребители

Русия засилва ПВО отбраната си в Сирия - 1
Снимка: АП/БТА

Генералният щаб на армията на Руската федерация след свалянето на руския Су-24 в Сирия от вторник сутринта разработва допълнителни мерки за осигуряването на сигурността на руската военновъздушна база в района на Латакия, съобщава Интерфакс.

Агенцията се позовава на началника на Главното оперативно командване на Генщаба на въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудский.

Той посочи, че за целта ракетният крайслер „Москва”, който е въоръжен с аналогична на С-300 ПВО система „Форт” ще заеме позиции в района на Латакия.

По справка на Факти.бг  в момента той се намира в международни води в Средиземно море край бреговете на Сирия.

Освен това руските бомбардировачи, занапред при мисиите си в Сирия ще бъдат охранявани от изтребители.

Всички потенциални заплахи за авиацията на Русия в региона ще бъдат унищожавани. От своя страна Москва ще прекъсне всички връзки по военна линия с Анкара.  

Изявленията на генерал-лейтенант Сергей Рудский стават на фона на сваления Су-24 и непотвърдената информация за ударен руски хеликоптер, участващ в спасителната операция за свалените руски пилоти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кадиров

    0 1 Отговор
    Според първия заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич инцидентът с руския самолет, свален в граничния район между Сирия и Турция, е провокация:
    „Ако говорим за провокация, очевидно неслучайно американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. Смятам, че за съжаление тази провокация се е готвела отдавна – изчаквал се е удобен момент", заяви Клинцевич.
  • 2 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Сега ще има данни за свалени Ф16 над сирийска територия.
    C300 не прощават.Ще хвърчат фесове.
  • 3 187

    0 0 Отговор
    а ракетния шевролет кога да го чакаме?
  • 4 Читател

    0 0 Отговор
    ракетният крайслер „Москва”,

    Това нов модел кораб ли е?

    Ей хора стегнете се стига с тези грешки смешно е .
  • 5 инфо

    2 1 Отговор
    Въпреки, че е излязъл от корабостроителницата преди почти 30 години крайцера "Москва' продължава да стряска съня на всички врагове на Русия. При излизането си от Николаевския завод през 1976 година получава името "Слава" и е пуснат на вода едва през 1979 година. При пълното му окомплектоване през 1983 година е преименуван на "Москва" и става част от Черноморския флот. Известен е сред военните като "убиецът на самолетоносачи". Външният му вид не е впечатляващ- електрониката е стара, боята по палубата на няколко пласта, но външността му е заблужадаваща. Под палубата му първоначално са 16 ракети П-500 "Базалт', които се движат със скорост по-висока от звука и могат да поразяват самолетоносачи на разстояние до 500 километра. Всяка ракета тежи около 6 тона и може да носи ядрени глави. Впоследствие е оборудван с по-новите П-1000 "Вулкан", които притежават впечатляващи тактико-технически данни. Поразява цели на 550 килметра със скорост два пъти по-голяма от тази на звука и може да носи до 500 килограма боен товар.
  • 6 търговец

    2 1 Отговор
    Наиграха се фесовете. Ами ако Асад официално поиска от Москва охрана на въздушното си пространство? Тогава всеки турски самолет литнал да трепе кюрди в Сирия е потенциална цел.
    Не знам дали ще се стигне до там, понеже съм сигурен, че здравият разум е малко повече при християните, отколкото при ислямизираното правителство на Турция, но тепърва ще има отлив на приходи от руски фирми и туристи. А пък ако Боко уговори "началниците" в Брюксел може и газопровода да стане.
  • 7 123

    2 1 Отговор
    Те са стояли с камерите и всичко са снимали.
    Това ако не е умишлено,кое да е........
    баламите свършиха,
    а турците се по.раха и свикаха среща на НАТО без никой да ги е заплашил с нищо,
    спира им далаверата с горивата и им намаляват шансовете за северна Сирия,където искат буферна зона и то без да питат Сирия.
    Бой,е..н и руска музика вместо долари ги чакат,само дето Европа пак им плаща за да и клатят стола.
  • 8 молла

    1 0 Отговор
    Скоро ще има и ракетен Додж.
  • 9 mediator37

    2 0 Отговор
    За Нова година ще има поне три-четири свалени турски самолети или потопени кораби. Поводът ще е агресивно поведение от страна на турските ВВС застрашаващо руските интереси в региона. И тогава фесовете ще се отихомирят , а Русия ще приеме, че е отмъстила за подлия шамар. Но няма да е само един сваленият турски самолет. Повече ще са.
  • 10 asd

    2 0 Отговор
    Сега руснаците ще пуснат с парашутчета малко оръжие на ПАК-кюрдите, за борбата им срещу ИГИЛ и Турция. След това когато Турция направи поредната въздушна атака над кюрдите в Сирия, ще има МНОГО свалени турски самолети.
  • 11 некойси

    2 2 Отговор
    Мисля че го загазиха турците този път. Самозваното поведение от типа "ние сме членка на НАТО" няма да им свърши работа.
    Ще свалят всичко, което се доближи до тяхна военна техника и с основание.
  • 12 mi6o

    0 0 Отговор
    Огън по читаците
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания