24 Ноември, 2015 21:01 4 643 12

Черен ден за руската авиация в Сирия. Москва губи Су-24 и хеликоптер

  • су-24-
  • сирия-
  • русия-
  • хеликоптер

Вторник, 24 ноември, ще е черен ден за руската авиация в Сирия. Генералният щаб в Москва потвърди, че при свалянето днес на Су-24 е загинал един от двамата пилоти.  Той е издъхнал от раните си, които е получил след като е бил обстрелван от сили на сирийската опозиция, докато е се е приземявал с парашута.

Руското военно министерство, потвърди изнесената вече от Факти.бг информация за свален боен хеликоптер, който е участвал в спасителната операция за двамата пилоти от Су-24. При инцидента е убит от морските пехотинци, намиращи се на борда на сваления хеликоптер.

Останалите членове на екипажа от спасителната мисия са евакуирани в руската авиобаза край Латакия - Хмейни.

В момента не е известна съдбата на оцелелия пилот от сваления Су-24.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИМ батка

    1 0 Отговор
    Венци, ЯЯ си прочети втория абзац на глас пред колегите, като наблегнеш на второто изречение . Наздраве баце, явно си по-пиян от мене!

    Коментиран от #2

  • 2 Венцислав Михайлов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТИМ батка":

    Анонимко, Факти.бг писа, че е свален руски боен хеликоптер, който е участвал в спасителна мисия за двамата пилоти от сваления Су-24. Това се вижда от дадения линк. От тази информация ставаше ясно, че са загинали двамата пилоти на хеликоптера. Малко по-късно дойде потвърждение от руското военно министерство. От последната информация става ясно, че е свален хеликоптер от спасителна мисия. Загинал е обаче морски пехотинец от екипа за издирване. ТИМ батка, и руснаците имат морска пехота.... Смятам, че руските военни заслужават уважение, а не анонимни поплювки....

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Киро

    2 1 Отговор
    Каквото почукало, такова се обадило.

    Важи за всички страни в този конфликт!

    А можете да питате в Украйна или в Полша, например, какво уважение заслужават руските военни!
  • 4 Duruduru

    0 0 Отговор
    Абе и аз нещо, не го разбирам ---- кво пиеш бе тигре !!!
  • 5 Киро

    2 1 Отговор
    И едно скромно въпросче - нали руснаците НЕ атакували умерената опозиция, а само фанатизираните чалми от ИДИЛ, защо така топло са посрещнали руския парашутист от умерената опозиция?!

    Русия, както е типично за нея, засипва с лъжи, същите л..на, дето ги говореха в Украйна! Уважение заслужавали...
  • 6 Владо

    2 0 Отговор
    Венци, приятелю, прочети вторият абзац от статията ти и се опитай да го разбереш! Ако не успееш, прочети го и на глас. Преведи ми го на разбираем език, моля. Кой какво е убил?
  • 7 Паисий

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Венцислав Михайлов":

    Прав е ТИМ батка. Словоредът е ужасяващ и добре, че преди това изчетох всичко относно случая, че разбрах за какво става въпрос.
    Знам, че професията ви е напрегната и бързината е от значение, но не измъчвайте така българският език.
    За последните 25-26 години той, езикът загуби повече отколкото е натрупал като развитие от Освобождението насам.
    Не ми се обиждай и моля те не трий коментара ми. Ако те успокоява, смятам, че си от добре пишещите. И тук и в други електронни медии има много тежки, направо безнадеждни случаи.
  • 8 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Венцислав Михайлов":

    "Смятам, че руските военни заслужават уважение, а не анонимни поплювки...."
    От къде стигна до това гениално заключение?!!!
    На много места са на обратното мнение.
    С колко сирийци си разговарял по този въпрос?!!!

    Коментиран от #10

  • 9 ъхх

    2 0 Отговор
    Явно хеликоптера е убит от морските пехотинци намиращи се на борда му. Венци, пич, как е тревицата :)
  • 10 хъхх

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "FR V":

    Сирийци или ислямисти от ИДИЛ имаш предвид ? Гледам че упорито ги защитаваш. В старанието си да плюеш по Русия, защитаваш ИДИЛ, ФАЩ, и Турция. Кой те научи да пишеш на български ?
  • 11 Хараламби

    4 0 Отговор
    Точно там, на границата откъм Сирия живеят една група араби, които говорят турски език. Турция тях ги защитава. Преди време ИДИЛ отидоха там и искаха да ги избият всичките. Тогава Турция струпа редовна армия на границата и ги предупреди, че а са посегнали а са влезли с редовна армия в Сирия. Тогава ИДИЛ се оттеглиха.
    Сега руснаците отидоха да ги бомбардират точно тях. Турците ги предупредиха 100 пъти, че това е приятелска групировка, която се бие СРЕЩУ ИДИЛ. Руснаците обаче им теглиха една майна и продължиха да ги бомбардират. Тогава турците им свалиха единия самолет, а другите избягаха. Това е което стана.
    Някой играе в Сирия двойна игра, въпроса е кой.
  • 12 F 16 Terminator

    0 0 Отговор
    След като турските изтребители F 16 унищожиха су-шката всички руски самалюти се разбягаха като пилци !!! Всички руски пилоти вече са с памперси !!! Чуят ли думата турски F 16 и руснаците се на.ират от страх !!! Турските ВВС показа на еврогейовете какво е чест и измиха срама от европейските членове на пакта !!!