Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 22:29 4 347 17

Генщабът на Русия: Не сме навлизали в Турция

  • су 24-
  • су-24-
  • турция-
  • русия-
  • ислямска държава

Часове след обвиненията от Анкара, че сваленият руски фронтови бомбардировач Су-24 е нарушил турското въздушно пространство, от  военното министерство в Москва разпространиха данни, които оборват обвиненията.

Руският Генщаб дори разпространи видео клип, от който става ясно, че сваленият самолет е извършвал мисия над Сирия срещу ислямисти.

Руският президент Владимир Путин заяви, че атаката е извършена, когато самолетът е бил на височина 6 000 метра и на 1 км от турската граница. Су-24 се е разбил на 4 километра от турската територия.

Вижте видеото:

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    2 1 Отговор
    Руснаците им секнаха евтиния петрол и турците веднага им забиха ножа в гърба. Нали уж бяха против ИД. После веднага свикват съвета на НАТО. Бог да прости руските пилоти, явно не са очаквали такова нападение от в случая съюзническа страна. Интереса клати феса.
  • 2 QqQqQq

    2 1 Отговор
    Стана сериозно. Фесовете се престараха. От НАТО и САЩ им наредиха да пръднат, а те се на.раха. Дано да няма по-сериозни последствия. То петролът вече тръгна нагоре ...
    Лека им пръст на загиналите.
  • 3 истината

    1 0 Отговор
    Това не е за първи път, такива нарушения имаше и преди и Турция въобще не ги е обстрелвала, а само възразяваше по дипломатичните канали, но предупреди, че ако това продължава си запазва правото и за военен отговор. Като добавим и десетократните предупреждения преди свалянето е ясно, че руснаците са подходили безотговорно. Ако са искали руснаците при само едно от тези предупреждения е трябвало веднага да променят курса, защото нищо не ги застрашава на сирийска територия на височина 6000 м. Ако са искали досега имайки предвид предишни нарушения и възражения на Турция е трябвало да се свържат с турска страна и да се разберат как да действат в извънредна ситуация за да не се стигне до инцидент (подобно споразумение направиха със САЩ). Ако са искали съзнавайки, че Турция не е Ирак, а държава която държи на суверенитета си са могли да си подбират маршрутите, че даже и да има навигационна грешка (техническа или човешка) независимо от коя страна (турска или руска) пак да няма риск от конфликт. След няколкото случаи, които останаха ненаказани въпреки възраженията (не само от турска страна, а и от натовска) можеха да направят нещо по темата, но не направиха и това което стана е просто резултат от тяхната безотговорност! От цялата територия на Сирия в която са в пълна безопасност (джихадистите нямат ПВО с голям обсег) си избират да летят в непосредствена близост до Турската (натовска) граница, а и когато не могат да „вземат завоя” да навлизат в чужда територия. Това е истината, колкото и да не се харесва на някой!

    Коментиран от #5

  • 4 наблюдател

    0 1 Отговор
    От това което казаха в изявлението става ясно че ако турски самолет припари близо до границата дори да е в Турция ще го свалят.Нещата стават много сериозни.Патрулиращите руски изтребители оборудвани за въздушен бой имат ракети с обсег поне 50 километра по голям от Ф16 а ракетите на крайцера могат да стрелят и по Анкара и Истанбул ако решат.
    Турците няма да припарят повече около границата.А освен това руснаците ще им приготвят и друга изненада.Преди фесовете обичаха да навлизат в сирийска територия да бомбардират кюрдите.Сега руснаците с кеф ще ги чакат да се пробват.И освен това вероятно ще ударят едно рамо на ПКК в борбата и за независим Кюрдистан,нещо което до сега не правеха за да поддържат добри отношения с Турция.
  • 5 цг3ш

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    Нали обстрелват конвоите с петрол и военна техника, които са основния обмен на Турция "оръжия за нефт". Синът на Ердоган отговаря за тези доставки и ще намериш немалко инфо в нета. Къде да ги обстрелват, след като срещите стават на границата??
  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор
    Руснаците отдавна не са ни искали коридор за хуманитарна помощ за Сирия...И покрай морската ни граница не прелитат махайки приятелски с криле...Ако са обидени нищо,да кажат-все пак сме славяни!

    Коментиран от #9, #13

  • 7 mediator37

    1 0 Отговор
    И след като според турците нарушението е траяло 17 секунди, кога турците свариха да излетят, да кандардисват 10 пъти руския самолет, да се целят и да стрелят ?
    Или в 5 часа на сутрешния намаз карат мюезина да вика 10 пъти от върха на джамията: Напуснете ни въздушното пространство! и това се брои за предупреждение за деня.
  • 8 Бай хой

    1 2 Отговор
    До панджихадистите по долу тоя не Българин конья и не истината.

    Истината излезе на яве че турция и сащ действат координирано с идил. Свалянето на самолет е било предварително планирано и осъществено координирано с терористите от идил които са получили ракети от сащ. Предварително е била планирана и срещата в нато за да се заклейми руската "агресия" и да се наложат санкции на Русия.

    Нещо обаче им лъснаха терористичните задници и от срещата излязоха с оправдание че пентагона няма нищо общо. Явно вътре е имало сериозна опозиция срещу терористичната операция в подкрепа на идил.

    Край на мита за омерената опозиция и лъжата че Русия не бомбардира идил. И турция и сащ се надпреварваха да лъжат че в тоя район не е идил а някаква опозиция. Видяхме какви знамена развяват терористите които влачеха тялото на загиналия пилот.

    Край на мита че руснаците убиват "цивилни". Терористите които се гавреха с тялото на загиналия летец бяха "цивилни".
  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Руснаците ги е страх да не им объркаш флага с този на Папуа Нова Гвинея и да се развикаш, че вашите си идват.
    Иначе сериозно, руснаците явно редовно са го правили този номер. Пресичат територия от 2.5 дори с крейсерска скорост е около 8 и 10 сек. Ф16 по радаркартата на турците след излитането си са заходили на север, описали са окръжност и са се насочили към рашъните. Стреляли са с ракети със среден обхват (според специалисти странно). Задача за умните, колко време е необходимо да предупредиш за тези, айде дори и 17 сек., да прихванеш, да изтреляш ракетата, и тя да достигне целта, самолета е ударен отзад (май типично по турски). Стреляли са по самолет, който е изпразнил арсенала си, а и той не е предназначен за борба с прехващачи, и се прибира в база, не навлиза перпендикулярно на границата ти към вътрешността.Бас ловя, че на умните сметките ще излязат следните, самолета за да се удари на територията на турция трябва да пуснеш ракетата преди той да навлези в тези 2.5 и след това да падне на 5 км. в сирийска територия. Добре, влязъл е думнали са го, тяхно право. Ще видим последствията и за двета страни. Тази път на Путин му скроиха шапката...
  • 10 ьцкя

    0 1 Отговор
    МНОГО ЛИ Е БИЛО ТРУДНО ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО А ?

    ИДИЛ РУШАТ ЦЪРКВИ И РАЗПЪВАТ ХРИСТИЯНИ НА КРЪСТ ПРЕЗ 2015Г.
    НЯМА ХРИСТИЯНИН ДА НЕ Е ПОСЕЧЕН !!!
    А ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО Е ИМАЛО И ЦЪРКВИ И НИКОЙ НЕ Е РАЗПЪВАН НА КРЪСТ В ИМЕТО НА ИСЛЯМА ИЛИ ДРУГА РЕЛИГИЯ !
    КОГАТО Е ИМАЛО ВЪСТАНИЯ СА УБИВАЛИ ХОРА. АМА НЕ СА ГИ УБИВАЛИ СИСТЕМНО БЕЗ ПРИЧИНА !

    САМО РУСКИТЕ КОМУНИСТИ СА УБИВАЛИ ХОРАТА СИСТЕМНО И БЕЗ ПРИЧИНА ! САМО РУСНАЦИТЕ И СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ИДИЛ МОГАТ ДА ВЪРШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ !!

    ВДИГНАЛИ СЕ НА БУНТ И ГИ УБИЛИ.
    ДАЛИ ИМ ПАРИ И ОБЛАГИ И СИ СМЕНИЛИ РЕЛИГИЯТА.
    АКО ПРОСТ РУСНАК Е БИЛ СУЛТАН НЕМАШЕ Е ДА ОСТАНЕ И ПОЛОВИН БЪЛГАРИН.
    ТУРЦИЯ Е БИЛА ПО-ДЕМОКРАТИЧНА ОТ ФРАНЦИЯ ЗА ВРЕМЕТО СИ БЕ !!!! АЛОООО !!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ьцкя":

    От много турска демокрация нацията ни се е стопила поне двойно.
    И да кажеш на арменците,че онези над милион избити жени и деца са от много демокрация.
    Примери за турска демокрация много всички народи около Турция много обичат фесовете защото са им дали много демокрация.
    Жалко само че заради англичаните не са ги навряли в Анадол и да оставят Кюрдистан отделен.Тогава щяха да си живеят сами в собствената демокрация.
  • 12 Туркия ке падне

    0 0 Отговор
    С две думи от казаното Излиза че Русия спира полетите на турски самолети в поне 50 километрова зона около границата.Ако засекат турски самолет в близост до границата ще го свалят особено ако се пробват и да летят в Сирия турците ще имат големи проблеми.Бомбардирането на кюрдите вече спря,сега остава да видим дали ще им дадат и още оръжие да поздравят Ердоган по случай нов Кюрдистан.
  • 13 USAIZRAEL

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ето го пак Коня! Пак у чужда нива. Еее ма я направи, днеска сума ти ниви наръфа и отзад къртичето бута, бута.... та натори всичко на воля.
    Марш в конюшнята да са напиеш с вода, че да не обърнеш корема!!!

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "USAIZRAEL":

    Братушките у чужди държави си влизат без проблем на пияна глава,че един кон ли ше се им цепи басма на чуждите ниви...."Грешка" на GPS-a:)

    Коментиран от #16

  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор
    Фактически се оказа че Путин печели от простотията на м....лите.

    1. Разтурен е мита за умерената опозиция. Ясно се видя какви знамена вееха изродите които се гавреха със загиналия пилот и какво крещяха.

    2. Вече дори и натовските страни определиха турция като помощник на идил.

    3. Путин получи право да разположи ПВО и да започне операции над цяла Сирия.

    4. сащ не си спазиха споразумението от преди десетина дни и няма да бъдат допуснати на сирийска територия.

    5. Край с мита за убитите "цивилни". Извергите мародерстващи с останките от пилота бяха "цивилни".

    6. сащ лъжат нагло и вече никой не им вярва. Дори и партньорите им вече разбраха че стоят зад терористите.
  • 16 USAIZRAEL

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Малеее, тоз Кон говори! И умно! Да му дадат един ф16 да събаря гадни руски самолети.
    И да не му гасите телевизора.
    Една бала коноп от индийския.

    Коментиран от #17

  • 17 хх

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "USAIZRAEL":

    А, ти пък- умно :) От този кон нищо умно не съм видял, има много по-умни коне и магарета от него. Дори кози и кочове :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания