Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 19:58, обновена 25 Ноември, 2015 20:05 2 223 9

САЩ налага санкции срещу онези, които помагат на Асад да купува петрол от ИД

  • кирсан илюмжинов-
  • санкции-
  • сащ-
  • сирия-
  • ислямска държава

Бившият президент на Република Калмикия е обвинен, че е купувал петрол от ИД за нуждите на сирийското правителство

Съединените щати наложиха санкции на 10 лица и компании заради подкрепата им за сирийския президент Башар Асад. Сред тях има хора, които са помогнали на сирийското правителство да купува петрол от Ислямската държава, заяви в сряда Министерството на финансите на САЩ, цитирано от Ройтерс.

В последния кръг от санкции, свързани с кризата в Сирия, САЩ заяви, че замразява активите на четирима души и шест предприятия, включително една руска банка и президента на Световната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов.

Бившият президент на Руската република Калмикия е обявен, че е подпомагал правителството на Сирия, съобщава ТАСС.

"Кирсан Илюмжинов днес е обвинен, че е подпомагам материално и е действал за или от името на правителството на Сирия, Централната банка на Сирия, Адиб Маялех (гуверньор на централната банка в Дамаск) и Батул Рида (висш служител на централната банка)", се казва в съобщението.

Според Ройтерс, ограничения срещу него са наложени и заради предполагаемо съдействие при закупуване на петрол от Ислямска държава за нуждите на официалния Дамаск.

В допълнение, Министерството на финансите наложи санкции и на руската "Financial Alliance Bank", , която се контролира от Илюмжинов; "Primax Business Consultants Limited" и "Kremsont Commercial Inc."

Заедно с тях в новия списък влизат и двама граждани на Сирия и четири кипърски компании - от Сирия, Кипър и Белиз.

Санкциите забраняват на американски физически лица да извършват каквато и да било дейност с лицата от черния списък и ограничават достъпа до международни финансови мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 1 Отговор
    Хаха, сащ вече официално сданкционират тези които работят със законните правителства.

    Да сте чули да са санкционирали помагачите на идил? няма и да чуете. Терорист терориста не санкционира.

    сащ работят активно за дестабилизиране и ислямизиране на Европа.

    Европейците не са дебили и виждат кой им наложи днешният терор. Първо икономически ограничения чрез разрушаване на търговските връзки с Русия. А сега и чрез изпращане на самоубийци да отнемат живота на европейските граждани и да налагат терор в западна Европа.
  • 2 Съюзник

    1 1 Отговор
    Екслузивно!
    Ето защо до сега руските самолети не са бомбардирали "Пътят на петрола" на Ислямска държава!
    Той Асад беше съюзник с Ислямска държава в борбата с Опозицията.
    Руските блюдолизци за забравили и това.
    Е, съюзниците съюзници остават...

    Коментиран от #5

  • 3 Позор

    1 1 Отговор
    А кои са посредниците?
    Руски граждани и банки в официални отношения с ИДИЛ?
    Позор!
    Позор!
  • 4 Бай хой

    1 1 Отговор
    дпс от долните коментари се развихри.

    А иначе терористите от вашингтон отново с интрига.

    Крадеца вика дръжте крадеца.

    Видяхме кой разрушава петролните бази и кой защитава главорезите от идил. И това не са нито руснаците нито асад.

    Долни са тия от сащ. Наложиха терор над цяла Европа и сега отново с подривни действия.
  • 5 Бръм

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Съюзник":

    @2 "Ето защо до сега руските самолети не са бомбардирали "Пътят на петрола" на Ислямска държава!" - След като любимите ти кравари се "борят" с ИД години преди да се намесят руснаците, май въпросът е защо до сега американските не са го бомбардирали?
    На скоро се похвалиха, че в следствие на техните удари по петролната инфраструктура на ИД, приходите за ИД са намаляли с 1/3. Добреее... Ами да кажат просто на Ердоган (всички знаят, че турция е основният купувач на петрол от ИД и по този начин спонсор на терористите с които големият им брат уж се бори) да спре да купува и ще намалят доходите на ИД с поне 2/3!!!
    Всеки мислещ човек ще каже, че ако има реално желание за прекратяването на съществуването на ИД, то трябва да се спрат приходите им, т.е. трябва да се санкционират всички закупуващи/спонсориращи петрол и каквото и да е било друго от ИД. Е, да, ама като световно известни лицемери САЩ санкционират купуващите от ИД за Асад... Ами защо не купуващите за Ердоган?!?! @3 А кои са посредниците? Ердоган младши и клика... ПОЗОР! ПОЗОР!
    Смешни сте! Не сме слабоумни тлъстог.зи кравари за да ни пробутвате полуистини! Тук има мислещи хора и е очевсдно кой, КОЙ е лицемер дето трябва да си понесе заслуженото за толкова много приченено нещастие по света! Има Бог и всеки му според делата! Амин!

    Коментиран от #7

  • 6 кроко

    0 1 Отговор
    Шшшш, тия кърлежи американците направо къртят с всяка поредна изцепка, бе - таман си помислиш, че това е върха на наглостта и лъжите дето могат да измислят и хоп - ново 20. И после се борели срещу тероризма!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бръм":

    Абе според мен руснаците просто ще си го перместят от единия в другия крачол, като разберат, че ги санкционират, ама аз пък мисля че си е просто една нагла лъжа твърдението, че Асад купувал нефт от ИД било то с или без посредници.
  • 8 РЕАЛНО

    0 0 Отговор
    Чакай сега,по тази логика-САЩ трябва да наложат санкции на Турция на първо място,след това на няколко европейски страни,и най-вече на себе си...щото една от най-активните фирми която копува петрол от ИД е американската фирма-"Фелтекс"....Нещо логиката на САЩ е сбъркана-или просто това е поредното американско двуличие...
  • 9 ДОЛУ САЩ И ЕС

    0 0 Отговор
    сащ нама какво да налагат ! ИДИЛ Е ТЯХНА ЗАЕДНО С Турция !! Тия Хамари другите японски джипове да не съм ги дал аз на ИДИЛ А?? сащ стоят зад атинтатите в Париж ! сащ спонсорират с оръжие ИДИЛ ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ПУТИН ДА ГИ ОПРАВИ ВССИЧКИТЕ !