Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 21:24 791 4

Обама: Няма конкретна терористична заплаха за САЩ

  • барак обама-
  • сащ-
  • терористична заплаха-
  • деня на благодарността

Президентът окуражи американците да празнуват Деня на благодарността както винаги, но да бъдат бдителни

Няма "конкретна заплаха" за САЩ почти две седмици след смъртоносните нападения в Париж този месец. Това заяви американският президентът Барак Обама днес, цитиран от телевизия ABC news.

"Приближавайки се към Деня на благодарността, искам американският народ  да знае, че сме направили всички възможни стъпки, за да запазим нашата родина безопасно място", каза той. "Към момента нямаме конкретни и достоверни разузнавателни данни, че страната ни е на прицел. Това е последната информация, която имам от националния щаб по сигурността."

В своето изказване президентът добави, че разбира притесненията на американците след атаките в Париж и опасенията им, че подобно нещо може да се случи и в САЩ по време на празниците.

"Знам, че по време на вечеря семействата обсъждат страховете си за заплахата от тероризъм за първи път след 11 септември", каза той. "Следенето на събитията в Париж прави тази заплаха да изглежда много близо."

Той препоръча на хората да останат бдителни, ако видят нещо необичайно, и в случай на конкретна, реална заплаха, правителството ще уведоми обществеността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛИЦЕМЕР

    0 0 Отговор
    Преброено ти е времето! Слезеш ли от дървото.......
  • 2 РЕАЛНО

    0 0 Отговор
    Е как ще има заплаха за САЩ--кой е луд да хапе ръката която го храни....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.