Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 08:23 8 718 25

Русия започва търговска война с Турция

  • русия-
  • турция-
  • търговска-
  • война

В отговор на свалянето на руския самолет от турски изтребители, Москва ограничава вноса на стоки от Турция.

Това съобщава руският вестник „Комерсант“ в публикация със заглавие - "Русия започва търговска война с Турция".

Според изданието, проблемите на доставчиците вече са започнали по митническите пунктове, а вносители съобщават, че оформянето на товарите практически е спряно.

Още днес може да бъде официално обявено ограничаването на вноса на храни от Турция, обемът на които само за десетте месеца на тази година възлиза на 1 млрд. долара. Застрашен е и вносът на турски автомобилни части, съобщава "Комерсант" като цитира източници от две руски министерства.

Ембарго, като в случая с ЕС и САЩ, поне засега няма да има, а ограниченията ще бъдат въведени чрез мерки на руските контролни органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърт на РЯЗАНИТЕ

    5 2 Отговор
    А така,ЧАЛМИТЕ да го Д_ХАТ

    Коментиран от #2

  • 2 баце

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смърт на РЯЗАНИТЕ":

    Ще го д.хат толкова, колкото ЕС го изд.хаха т.е нищо и половина. Руснаците сами си налагат диета - водка и картошки!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 шлемник байкалски

    5 2 Отговор
    На Путин и Медведев оклада е гарантиран !На обикновените руснаци -жален им татко!!!Ако се задълбочат проблемите ще "замине " и турски поток ,и ядрената ел.централа ?Може би руснаците са се побратимили с нашите шопи и действат на принципа " не е важно я да съм добре ,по-важно е на Вуте да му е зле"
  • 4 раптор

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "баце":

    Да за тва бизнес профсъюзите от цяла Европа реват да се махат всички санкции... За тва коректните немци заобикалят закона за да има бизнес с нас - великорусите! И кво Вуте? Турчолята не са ни никво вуте а неблагодарни, изостанали същества! Тяхната азиатска хитрост сме я виждали - ехееее... За тва сме ги били 9 от 11 войни... И ще ги бием винаги! Още си искаме Константинопол! С една ракета Ярс пак ще го покръстим! Нихилисти!
  • 5 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    САМО ТАКА
    И АЗ ОТКАЗВАМ ВСИЧКО ТУРСКО

    Коментиран от #8

  • 6 БУК

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "баце":

    Руснаците са тренирани, могат само на картошки и водка. Ама я на лигавия американец да му спрат барбекюто и поничките...

    Коментиран от #7, #16

  • 7 дъб

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "БУК":

    За сега барбекюто е от мазно -по мазно да не говорим за поничките а и не се е задал на хоризонта някой който може да ги спре!За сега ние /българите / сме на далавера от цялата суматоха !За 4-5 лв. ядем месо на корем !Такива цени и при Бай Тошо нямаше !!!

    Коментиран от #19, #22

  • 8 хюманик

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

    А какво руско използваш ?

    Коментиран от #10, #11, #18

  • 9 възмутен

    2 2 Отговор
    абе дъб,ти мислиш ли за българския производител.Ще внесат всичките мизерии и ние като добри прасета ще изядем всичко.Подкрепям Атанасова -И АЗ ОТКАЗВАМ ВСИЧКО ТУРСКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 възмутен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "хюманик":

    използваме най-важното горивата.Ако не знаеш автомобилите се движат с гориво
  • 11 Бай хой

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "хюманик":

    Свободата дала ни възможност да живеем в свободна и самостоятелна държава.

    За съжаление в последно време всичко Българско и Родно се разрушава, разграбва и страната ни е окупирана.

    Политиците ни не могат да си позволят свободно изявление а са принудени да повтарят като папагали това което им наредят.

    В София има централа на чуждо враждебно разузнаване от където се дават инструкции на медии и политици. От там се раздават и държавни постове и се финансират вътрешни операции от чужди фондации.
  • 12 Бхд БхД

    1 2 Отговор
    Русия минава от трудни времена в който Путин ги вкара и за това ще лижат даже лапат ония части на Турците това е ясно на целия свят само вие не го разбрахте ;)

    Коментиран от #17

  • 13 Дядо поп

    3 0 Отговор
    На България и се паднаха 4 валета и една деветка.Сега
    ще видим дали Боко ще каже всичко кос или ще пасува.
  • 14 СССР

    3 2 Отговор
    Русия няма избор!!! Ако нищо не направят сащ ще ги затрият по тънкият начин подмолно както затриват нас и нашата нация която едва е оцеляла като по чудо през 500 годишно РОБСТВО на турция както африканците бяха в Робство на сащ!!! Разликата е че ние сме били Роби 500г. а африканците по малко от 100г! Разликата е сериозна КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ имаше 9 000 000млн. население! Празнуваше български празници и спазваше български обичай! Имахме ракети СС23 които бяха заплаха за ТУРЦИЯ но сащ ни наредиха да ги нарежем за скраб! НАЙ- големите ни мозъци отдавна са там! Отсяват ни!!! Взимат най- доброто! Всичко останало му се отказва ВИЗА! Вече ни карат да празнуваме хелоуин! Принудени сме да казваме вместо събота и неделя УИКЕНД! Дано Руснаците успеят да спасят и съхранят силата и гордостта на славянските народи защото ние сме пълен провал! Бог да пази РУСИЯ!!!
  • 15 гост

    0 1 Отговор
    Каквото и да си приказватв , помнете едно - БЪЛГАРИЯ е била и ще пребъде !!! Защото - ГОСПОД е БЪЛГАРИН !!! НА ВСИЧКИ , КОИТО ПЛЮЯТ ПО БЪЛГАРИЯ - ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗАТОВА !!! АМИН !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бхд БхД":

    Русия и ЕС преживяват трудни времена в които ги вкараха терористите от сащ. Както виждаме Путин се справя отлично. Виждаме как се справи със положението в което го вкараха краварите с преврата в Киев. Днес светът отново го уважава и се надява на него да го избави от творението на вашнгтон идил.
  • 18 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "хюманик":

    ЖЕНА МИ Е РУСКИНЯ
  • 19 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "дъб":

    КАТО НА ПРИЯТЕЛ ТИ КАЗВАМ НЕ ЯЖ ОТ ТОВА МЕСО ОТ 5 ЛВ
    НЕ Е КАЧЕСТВЕНО ЗАЛЕЖАЛО Е
    ТОВА Е ОТ РЕЗЕРВА
    ХРАНИМ СЕ С БОКЛУЦИ ТУК
    ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Киро

    0 0 Отговор
    .аси, тия скоро от луната ще трябва да внасят, изпокараха се със всички!

    Не че не одобрявам лупането на фесовете на ердоганя...
  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "дъб":

    ти хапвай, хапвай, важно е да е евтинко ...... скоро ще почнеш да пиукаш :)))
  • 23 кроко

    0 0 Отговор
    От това, което прочетох последните 2-3 дни за турския внос в Русия, стигнах до следните изводи:
    1 Изключително прост народ сме щом сме позволили да ни ликвидират организираното и механизирано селско стопанство, а с него и заводите за преработка на продукцията и сме спряли да изнасяме за Русия. А обезлюдените ни села с разбита инфраструктура на ниво началото на 20-ти век са прекия резултат от унищожаването на земеделието ни. В крайна сметка, дори и технологиите, използвани в електрониката ни да са били неефективни и остарели и въобще в други отрасли да не сме можели да продължим да се развиваме, производството на хранителни продукти не е нещо, изискващо недостъпни ембаргови технологии. Същото се отнася и за туризма.
    2 Явно чужди интереси са намесени в това престъплени срещу интертесите на народа, защото в противен случай щеше да се запази цялата организация и само да се смени собственностаа или управлението. И евентулано да изнасяме за други пазари. А целта явно е била да бъде разкъсана връзката ни с Русия.
    3.Още един пирон в ковчега на българското земеделие е нерегулираният внос на турски зеленчуци (а и не само турски), които имат толкова ниска себестойност и пазарна цена иманно заради мащабите, постигнати в развитието на земеделието им благодаренеи на огромния руски пазар. А ДПС, което е окупирало "Фонд Земеделие" и казва на кой може да се дават пари и накой не, със сигурност спомага за продължаването на този неконтролируем внос и до ден днешен - още един пирон.
    Както казах - изключително прости сме. Явно си го заслужаваме.

    Коментиран от #24

  • 24 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "кроко":

    Къде е прокопсало "организираното и механизирано селско стопанство" състоящо се от така наречените АПК, ТКЗС ,ДЗС - та?!!!
    Поляците тотално отрекоха тази форма на земеделско производство и в момента тяхното селско стопанство е на ниво за което можем само да мечтаем.

    Коментиран от #25

  • 25 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "FR V":

    Отново къртиш бе продажник. Какво е нивото на картофопроизводството в Полша. И в Полша си гледат интересите за разлика от Българските продажни политици.

    Преди 26 години Полша бе далеч, далеч назад от България в селското стопанство.
    Но някои продажни затриха пазарите и си мислеха че някой ще ги пусне там където има свръх производство.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания