Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 13:33 3 500 35

Русия очаква от Турция извинение, наказание и компенсации

  • су-24-
  • русия-
  • турция-
  • самолет

Руският президент Владимир Путин заяви, че „Русия счита за абсолютно необясними предателските удари в гърба от тези, които имаше за партньори в борбата срещу тероризма“, предаде ТАСС.

Путин заяви това по време на връчването на акредитивните писма на нови посланици в Москва. Според него Турция съзнателно вкарва отношенията с Руската федерация в задънена улица.

„До този момент не сме чули нито извинение от висше политическо равнище в Турция, нито предложение за компенсации, нито обещание за наказание на виновните“, отбеляза руският държавен глава. Той подчерта, че „това, което се случи преди два дена в небето над Сирия, противоречи на здравия разум и международното право“.

„Напомням, каза Путин, че именно пасивността, а и често директното подпомагане на тероризма, доведе до възникването на този кошмарен феномен – т.нар. Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 1 Отговор
    Точно в десятката.
  • 2 стратокастър

    2 5 Отговор
    ?Какви извинения ?Какви компенсации ?Каква Турция ?
    НАТО ясно показва на Русия че трябва да се държи прилично и с необходимото уважение? Русия се пъчи с военна сила а нейните самолети и хеликоптери падат?За икономическа война трябва да имаш икономика !Когато икономиката ти е разбита ,нямаш стоки от първа необходимост в магазините на къде си тръгнал другарю Путин?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Тръгнал е да ти спасява голият задник от терористите бе неграмотник.

    По католици станахте и от папата.

    Изобщо Господ си е направил жестока шега или дава отрицателен пример с личности като вас.

    Коментиран от #15

  • 4 СиС

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Май си съгласен,да дойдат чалмите у нас--а ти да сложиш чаршафа,само и само да им е гадно на руснаците....
  • 5 фак русия

    4 2 Отговор
    Путин си мисли, че всички държави са пълни с руски предатели като България и че ще си навлиза в НАТО все едно навлиза в България.
  • 6 onq s konq

    2 1 Отговор
    Има тука една русофилска......,която си въобразява че може да втълпи на "обикновения гласоподавател" някакви про-руски мисли и въэгледи,но някакси се получава точно обратното и вота на изборите в последно време е живо доказателство за провала им.На всеки е ясно че Путин е в Сирия ЗА ПАРИ,но хайде по-нежно да го наречем "по икономически съображения"".Естествено че става дума установяване на една мн важна сфера на влияние/икономическо и политическо/,като ползите са повече от съблазнителни-1/разполагане на постоянна и мощна военна база за контрол на ЦЕЛИЯ РЕГИОН ОКОЛО СИРИЯ.2/Отличен и безконкурентен пазар за непродаваемите руски стоки/така,както 45г беше и България/3/С налагане на марионетна про-руска власт се ЛИШАВА ЕВРОПА ОТ ПОСТРОЯВАНЕ НА КОНКУРЕНТЕН ГАЗОПРОВОД ОТ КАТАР-СТРАНАТА КОЯТО Е ВЪРХУ НАЙ-ГОЛЯМОТО ГАЗОВО НАХОДИЩЕ В СВЕТА И ТОВА Е МОЖЕБИ НАЙ-ВАЖНИЯТ СТИМУЛ СА МИЛИТАРИСТИЧНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА РУСИЯ.

    Коментиран от #7, #8, #9, #11

  • 7 хюманик

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пасмината обикновено е съставена от множество хора а в случая става въпрос за двама трима човека които пишат под различни имена само и само да демонстрират масовост !
  • 8 РЕАЛНО

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пак пишеш глупости...далеч си от реалито.Какви газопроводи те гонят--в този регион,от години е само войни и нестабилност--м/у другото същият този регион САЩ го разбуни,след като им донесоха демокрацията...Та кой нормален инвеститор,ще строи газопроводи там...Ако бяха старите режими-тогава ДА--имаше сигурност и спокойствие там.Така че-отправи си обвиненията към САЩ...

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пешо

    0 1 Отговор
    Много си е прав onq s konq ,Путин си е там баш за пари. Европа иска да купува и от други страни и това е много лошо за Путин. Те затова и САЩ не се бъркат много много защото не ги касае.

    Коментиран от #12

  • 11 jp power

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Шшш, явно си кон с капаци. "обикновения гласоподавател" в България, е мазен, черен, с килийно образование и живее в стадо..
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    А според теб, кой купува нефта на ислямистите в момента ? Едва ли е Путин. Прочети малко статии преди да се изказваш.
  • 13 mediator37

    1 0 Отговор
    Констуркторите на ЗРК С-400 казват: САЩ носят демокрация само в тия държави, които нямат съвременна ПВО (противовъздушна отбрана). Бих добавил за Турция- и да си показва сербезлъка. От днес сербезлъци и демокрации няма да се раздават в региона.
  • 14 пешо

    0 0 Отговор
    Какъв нефт те гони става въпрос за газ.
  • 15 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    О бай хой ,хой мой ,гол задник се спасява когато го заплашва гол предник но господ на който ти се позоваваш явно те е лишил от такива атрибути така че не засягай тая тема!По добре развий теми като "стотиците тонове злато добивани от България по Татово време" " и не подслушването на на смартфони ,лаптопи.... по същото време " или някоя друга бомбастична история която простия български народ не знае?ДЕРЗАЙ ТАВАРИШ!!!

    Коментиран от #20

  • 16 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛНО":

    НЕ МОЖЕ ГЛУПАЦИ ДА МИ КАЗВАТ ЧЕ ПИША ГЛУПОСТИ,САМО ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРАТ КАКВО КАЗВАМ!Вие вместо да празнувате не само че ви ограмотявам безплатно,а че изобщо ви обръщам внимание...сте седнали да ме обсъждате и да коментирате?!И прав е бат Бойко,ама аз нали съм добра душа...:)

    Коментиран от #18, #35

  • 17 Бай хой

    1 2 Отговор
    Блазе им на турция че имат такива защтници тук като стратокастрираният и конья. Само да не забравят че са на гости в България и да не злоупотребяват с гостоприемството ни.

    Кастрат наистина в България се добиваха стотици тонове злато и днес се добиват но от колонизаторите.

    А можеш ли да ми кажеш кога точно съм писал че през татово време са се подслушвали мобилни телефони. Или лъжата и интригата са ти станали занаят.

    А ако си мислиш че тогава някой ги е подслушвал както сега това си е лично твой медицински проблем.

    Коментиран от #22

  • 18 БУК

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ето го пак тоз кон, пак скъсал синджира. Абе отивай при мама кобила да ти удари 2 къча, та да мируваш. Радва са дятето че му обръщат внимание и после реве, че не го разбирали и пък той каква душа....
    Марш в конюшнята, че турците свинско не ядат, ама теб ша та изпапкат на дюнери.
  • 19 Тервел

    2 0 Отговор
    Не знам кой крив кой прав,но тойотите и хамърите на ИДИЛ не им ги е купил Путин.
    Сега ще гледаме Ердоган като е такъв стриктен защитник на границите си ще лети ли пак над Сирия и Ирак да бомби кюрдите.
    Хубавото за нас е,че фесовете ще си имат проблеми,а че всеки си има икономически интереси и щатите и Русия е ясно на всеки.
    Другото ясно нещо е,че исляма няма място в 21 век и ще трябва да се изкорени.За жалост това не може да стане с приказки както си мислеха до сега брюкселските гейчета.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Жалко за Русия че има такива недодялани ,груби и направо смотани застъпници в България!!!Мисля че тя заслужава нещо по добро ,все пак Русия е едно а Путин е едно времено недоразумение !!!

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "стратокастър":

    Когато едно жалко същество започне да плюе по най-влиятелният човек в света, то става още по жалко а достойният човек затова е достоен защото нищожествата са против него.

    Кервана си върви а псетата си лаят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Киро

    0 0 Отговор
    Прокъсаните ушанкаджии направо се давят от яд, когато някой почне да им говори с доводи и факти, скимтят неистово, квичат, чудят се какви глупости да изпърдят през дзурлите си само и само да омаловажат фактите.

    Не става, другари! Поне пред хората с акъл не става.
    Споделяйте си в трафопоста - клуб на Атакъ, там сте себеподобни ще сте си в средата и ще ви вярват!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "стратокастър":

    Но пък на американците явно много им харесва да наемат тролове като теб, които са готови да хулят и плюят по християнството и справедливостта, да се подиграват на трагедията на стотиците хиляди загинали и страдащи от политиката на работодателите ти, да защитават открито позицията на радикали ислямисти и потдръжниците им и ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ да предават родината си и майка си.
  • 27 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Киро":

    Напротив, шизо - това, което виждаш в огледалото и описваш в твоят пост си ти.

    И хубаво е, че знаеш думички като "довод", но само използването на думичката в някое изречение далеч не е достатъчно за да аргумениташ смислено позицията ти. А освен това, изричането на лъжи, хуленето и грубият език въобще не са израз на позиция - те с израз на интелектуалното ти ниво!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 balboa

    0 0 Отговор
    ние може само да спечелим от ситуацията а не да се караме за чужди проблеми

    Коментиран от #30, #31

  • 30 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "balboa":

    Я се обади на бат боко да му обясниш как може да спечели! Той ше е мноо заинтересуван.
  • 31 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "balboa":

    Боко тиквуня не бе ли приятел на "катарците" които са сред основните спонсори на идил.

    Май всички забравихте че точно ердоган откри предизборната кампания на герб партията на боко тиквата.
  • 32 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Кюрдите са има няма 40 милиона и в скоро време ще си играят с нови руски играчки --- пък нека русия не напада турция
  • 33 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Дядо мраз за нова година щял да раздава руски играчки в Кюрдистан чувах
  • 34 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    я помислете върху това и пак ми кажете няма ли да удари жестоко русия турция......ма БАШ реялно ше си гърми и трищи в братска турция чак ще им идва да върнат 100 самолета на русия ама да не са сваляли тоя
    прочетете и помислете --
    http://fakti.bg/world/163730-siriiskite-kurdi-gotovi-da-si-satrudnichat-s-rusia
  • 35 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    "НЕ МОЖЕ ГЛУПАЦИ ДА МИ КАЗВАТ ЧЕ ПИША ГЛУПОСТИ,САМО ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРАТ КАКВО КАЗВАМ"
    Когато бъркаш националното си знаме с унгарското, английското с исландското и т.н. не е ли малко, ама само малко смешничко да се правиш на голЕм? Ходи в царевичака да се правиш на умен и да обЕсняваш на кочаните колко си умен. Заслушай се и в шумуленето на мамулите, току виж си научил нещо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания