Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 17:25 2 385 12

Москва: Можем да ограничим „Турски поток“

  • турски поток-
  • русия-
  • турция-
  • санкции

Президентът Владимир Путин възложи на премиера Дмитрий Медведев правителството да изработи списък от допълнителни санкции срещу Турция

Москва: Можем да ограничим „Турски поток“ - 1
Снимка: АП/БТА

Русия може да наложи различни икономически санкции на Турция, включително и ограничения спрямо газопровода "Турски поток".

Това каза руският министър на икономиката Алексей Улюкаев. Според него една от опциите е и спиране на работата по изграждането на безмитна търговска зона между двете страни или ограничаване на гражданските полети от и до Турция.

Структурата за руската отсечка, която да захранва газопровода „Турски поток“, вече е изградена и поради този факт Москва е под времеви натиск, отбелязва „Дойче веле“. Проектът обаче не напредва. През лятото Анкара заяви, че причината за застоя били трудностите при сформирането на правителството. И до днес обаче не е подписан договор за новия проект.

А сега, след свалянето на руския изтребител, наблюдателите поставят под въпрос целия проект. При това Турция е вторият по големина купувач на руски газ след Германия. През 2014 година "Газпром" е доставил на Турция над 27 милиарда кубически метра природен газ.

Президентът Владимир Путин възложи на премиера Дмитрий Медведев правителството да изработи списък от допълнителни санкции срещу Турция. Двамата политици на среща в Кремъл са дискутирали и ситуацията със сваления руски бомбардировач Су-24 в Сирия. Руското правителство ще излезе с комплексни мерки в икономическата сфера и в хуманитарната област за налагане на санкции на Турция. Решението ще бъде прието въз основа на закона за специалните мерки от 2006 г., обявиха от пресслужбата на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    2 0 Отговор
    Верните "Южный поток". Болгария и Россия должны быть вместе!
  • 2 Николай

    2 0 Отговор
    Назад "Южен поток". България и Русия трябва да бъдем заедно!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Николай":

    Когда денги говорят,лозунги ненужни !Понял товарищ?:)

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Николай

    1 0 Отговор
    Это искреннее пожелание. Счастья , процветания и мудрости Болгарии :-}

    Това е най-искрено желание. Щастие, просперитет и мъдрост България: -}
  • 5 Оня с Росинант

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    @3 Кво викаш? Апване, пийване и некоя руса (щото друга нема да ти върже)? За жалост по земята има много като тебе дето ги вълнува само парата и си мислят, че това е центърът на вселената. Нема да ме разбереш, ама ще пробвам - НЕ, не е всичко (за) пари!
  • 6 ДОЛУ НАТО 909

    2 0 Отговор
    БРАВО НА ПУТИН ! НЕ НА ТУРСКОАМЕРИКАНСКИ ПОТОК ! ЗА ТУРЦИЯ И САЩ САМО РАКЕТИ САТАНА ЯРС 36 !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    1 2 Отговор
    Аз, ако бях на мястото на коня , щях да се засрамя , но той не ???
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    САМО ТАКА СЕКИРА ЗА ТУРЦИТЕ
  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    От това, което прочетох последните 2-3 дни за турския внос в Русия, стигнах до следните изводи:
    1 Изключително прост народ сме щом сме позволили да ни ликвидират организираното и механизирано селско стопанство, а с него и заводите за преработка на продукцията и сме спряли да изнасяме за Русия. А обезлюдените ни села с разбита инфраструктура на ниво началото на 20-ти век са прекия резултат от унищожаването на земеделието ни. В крайна сметка, дори и технологиите, използвани в електрониката ни да са били неефективни и остарели и въобще в други отрасли да не сме можели да продължим да се развиваме, производството на хранителни продукти не е нещо, изискващо недостъпни ембаргови технологии. Същото се отнася и за туризма.
    2 Явно чужди интереси са намесени в това престъплени срещу интертесите на народа, защото в противен случай щеше да се запази цялата организация и само да се смени собственностаа или управлението. И евентулано да изнасяме за други пазари. А целта явно е била да бъде разкъсана връзката ни с Русия.
    3.Още един пирон в ковчега на българското земеделие е нерегулираният внос на турски зеленчуци (а и не само турски), които имат толкова ниска себестойност и пазарна цена иманно заради мащабите, постигнати в развитието на земеделието им благодаренеи на огромния руски пазар. А ДПС, което е окупирало "Фонд Земеделие" и казва на кой може да се дават пари и накой не, със сигурност спомага за продължаването на този неконтролируем внос и до ден днешен - още един пирон.
    Както казах - изключително прости сме. Явно си го заслужаваме.
  • 11 той

    0 0 Отговор
    ами той защото даваше зор за турски поток скоро пак и все не го подписват, а руската страна е направена ,пак като за южен .... сега се връща и как само се подмазва на запада .... Меркел нали каза- путин ме излъга-- все с азиатски номера ама стига толкова
  • 12 стратокастър

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/img/news2015/162441/3a02cc137ce058447a92cfef8312aa65_xsmall.jpg
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания