Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 20:59 7 057 42

Ердоган: Ако знаехме, че самолетът е руски...

  • русия-
  • турция-
  • обаждания-
  • ердоган-
  • путин-
  • самолет-
  • свален

Турция би действала по различен начин, ако е знаела, че това е руски самолет

Ердоган: Ако знаехме, че самолетът е руски... - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция би постъпила по друг начин, ако знаеше, че самолетът, който бе свален, е руски. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган в интервю за френския телевизионен канал France 24.

Напрежението между Анкара и Москва се повиши след свалянето на руския вонен самолет Су-24 от турски изтребители Ф-16 във вторник.

"Ако ни беше известно, че това е руски самолет, ние бихме възпрепятствали нарушението на въздушното пространство на Турция с други средства", заявява Ердоган. "Аз звъних на Путин след инцидента, но той не отговори", се цитират извадки от интервюто на Ердоган в twiter страницата на France 24. По-рано днес Реджеп Ердоган каза за Cи Ен Ен, че Турция няма намерение да се извинява.

Часове след инцидента Владимир Путин заяви, свалянето на руския самолет ще има трагични последствия за руско-турските отношения.

В интервюто пред френската медия Ердоган категорично отрече обвиненията, че страната му допуска през територията да транзитира петролът на групировката „Ислямска държава“ или че печели от продажбите на този петрол. Това са клевети, посочи турският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    3 0 Отговор
    щи звънне бе ши каа и номера на който ще намери с300 с 400 ше получиш няколко позвънявания
  • 2 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ВСИЧКО ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНИ СТОЙ И ГЛЕДАЙ
    СЕГА
    ПИШМАН ЩЕ СТАНЕШ

    Коментиран от #16

  • 3 Бай Иван

    4 0 Отговор
    Eee анадолски фес даде заден.Не знаел,че самолета бил руски.Значи ако е руски няма да го сваляме ако е някакъв друг ще го сваляме.А какъв друг да е?Те сирийски не останаха....ИДИЛ и те нямат.Какъв ли самолет е дохвърчал дето не могат да го познаят?
    Мазна анадолска мутра дано по скоро го наритат както трябва и да спре да се мисли за султан.
  • 4 ТУРЦИ НА САПУН

    4 2 Отговор
    Кой си ти че Путин да ти звъни а ФЕС ?
  • 5 Kcaniba

    4 0 Отговор
    Ми кой да е??!! Френски, Амерски?? Той мислил че са извънземните ли???))))
  • 6 киро

    3 0 Отговор
    И това за петрола на ИД е вярно - турците купуват на преференциални цени , а американците получават нефт безплатно .И двата дяла се преработват и пласират в Турция ! САЩ си получава парите от Турция и всичко е ток и жица ! А Русия им прецакаха далаверите на САЩ и Турция !
  • 7 дядоЯго

    2 0 Отговор
    хитрата сврака-с двата крака ! набута се гяволето окончателно в блатото . а там , както се знае,колкото повече шаваш -толкова повече затъваш !
  • 8 Муха

    2 0 Отговор
    "Ако...", ако-то цапа гащи и мирише. Продължавай да го размазваш...съвсем ще се размерише...
  • 9 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Уф, почти се зарадвах. След една жертва скандалът между една велика и една регионална сила, членка на НАТО, ще се умири. И защо не ми е спокойно, а даже гадно? Защото държавните мъже във всички страни, не само в нашата, не мислят, после лъжат и накрая се самоунижават в идиотски оправдания.
    Самолетът бил "многократно предупреден". После се оказва, че бил над турска територия 17 секунди... Не вярвам на никого, просто всички регионални и велики сили непрекъснато проверяват доколко ще ги търпят. Турците от години провокират Гърция, влизат дори с пехота и бронирана техника да гонят кюрди в съседните държави.
    Играта на нерви периодично провокира конфликти и дава жертви. В случая обаче Реджеп явно се е надценил, та се мазни.
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Бе дайте на кюрдите малко ПВО и ги повъоръжете, те ще свършат вашата работа!

    Тая чалма ердоганя е по-вредна от всеки фес в региона!
  • 11 цг3ш

    2 0 Отговор
    Борбата срещу джихадистите е в условиата на коалиционно партньорство - няма такива неща, като "нарушител на границата" щом е член на коалицията. Ами ако летЦИТЕ беше падналИ на турска територия ЩЯХА ДА ГО РАЗСТРЕЛЯТ ЛИ??? Много онодено оправдание, сина му се снима с джихадистите и отговаря за обмена на оръжия срещу петрол, дъщеря му направи болници за ранените джихадисти до границата, за да могат бързо да се върнат на служба, сега при обмен на конвой с оръжия ги налази самолет по график и го чакаха. НЯМА ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ БЕЗ КООРДИНИРАНЕ НА ОГЪНЯ В БЛИЗОСТ ДО ГРАНИЦА В 21 ВЕК! Когато даваш заповед да се свали самолет при условие, че терористите НЯМАТ АВИАЦИЯ единственото спасение са Деси, ани, катъра и старокатъра - там кръвта вода не става, ясно е че имат роднини сред загиналите джихадисти...
  • 12 Патриот

    0 0 Отговор
    Хайл, комшо!
  • 13 кроко

    0 0 Отговор
    Роднини на тоя бяха уличени преди 1-2 години в курупция и т.н. -100% лапа лично той от петрола на ИД.
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор
    Това е вече позиция на истински натовец - малка бях излъгах се.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    Стана пишман той.Малко се получи като с Грузия работата.Американците подпалиха фитила и после се изнесоха,а Грузия опра руския пешкир.И с турците така се получи.НАТО и американците се дръпнаха като попарени от Ердоган,макар че и те наливаха вода в мелничката му.Даваха му кураж да се ежи на руснаците и накрая Реджеп бей се взе на сериозно и осра метеното.И сега оставиха верното си куче в Ориента самичко да скимти от страх пред голямата мечка.
    Ама ако самолета бил друг,ама ако знаехме,ама ако,ако,ако.Късно е чадо.Ся турските ВВС дали ще летят да бомбят кюрди в Сирия???
    Хехехехехехе,може да се пробват .......ама ще се връщат пеша.
  • 17 123455

    1 0 Отговор
    Те в нашето народно събрание хвърлят л..на,че какво остава в турските медии.
    Ние сме роби,че търпим да ни управляват едно малцинство с американцки протекции.
    Сега ни вкарват и в един филм срещу руснаците.
    ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ.
  • 18 onq s konq

    0 2 Отговор
    Тука май хабер си нямате какво е НАТО?!Инцидента си е инцидент-извинения и оправдания може да има,може и да няма.Икономически мерки от страна на Русия спрямо Турция-със сигурност ще има.,което ще се отрази негативно в икономически план и на двете държави.ВОЕННА РАЗПРАВА ОБАЧЕ-АБСУРД!зАЩОТО ТУРЦИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО И СПОРЕД ДОГОВОРА НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ВСЯКА ОТ ЧЛЕНКИТЕ ЗЪДЪЛЖАВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАТ.Включително и България.И не се съмнявайте в решимостта на пакта че ще натисне "копчето".Което значи "сбогом Земя" и Русия отлично го знае.Аре сега кажете че съм "чалма" или друга подобна глупост.

    Коментиран от #19, #20, #21, #22, #28, #30, #34, #36

  • 19 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    свободно, почеши коня :)
  • 20 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Само ще те питам нещо.Хипотетична ситуация
    Руски бомбардировач е на границата пак и бомби чалмалии.Пристигат два ф16 да го стрелят обаче изненада.Там ги чакат два Су 35 и ги свалят.
    Какво прави НАТО според теб?
    Ще нападне руснаците ли?И кой точно ще ги нападне? Германия,Франция или България може би?
    Мислиш ли,че някой българин ще тръгне да защитава фесове?
    А може би мислиш че Обама ще е президентът започнал ядрена война заради келявите фесове?
    Или може би мислиш че на Ердоган му стиска да излезе директно срещу руснаците?Това не е да се намърдаш в Кипър или да бомбиш Кюрдите.
    Това с копчето въобще не си го мисли.Това може да се случи ако някой луд директно нападне Русия или Америка.За свален турски самолет ще има само пищяне и някоя санкция.Толкова и за това сега Ердоган даде заден.И турски самолет скоро няма да видиш близо до границата колкото и да говорят че уж НАТО ги подкрепяло.

    Коментиран от #29

  • 21 цигб

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Е, не си ли чалма?! Ако оцелелите летци бяха паднали на турска територия е трябвало да ги разстрелят, така ли? Нападението не е ли да пускат бомбите на турска територия? Колко бомби са паднали в Турция? Защо не са ги ескортирали при нарушение, нали са в коалиционно партньорство срещу общ враг?!
  • 22 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Че си чалма чалма си. Партньрите на ердоган съвсем твърдо му заявиха че е постъпил "непредвидимо". Това на дипломатичен език значи че не са очаквали такива действия от него. Само нашите квичат. И още по твърдо му казаха сам да си оправя бакиите. Франция и Германия днес потвърдиха че остават в коалицията с Русия. Точно което искаха да развалят краварите.


    И ако фесовете направят още една подобна издънка това ще доведе до начало на разпада на станалият излишен нато.

    От няколко години се говори за нов Европейски блок за сигурност с общи войски.

    нато досега не е гарантирало сигурността на абсолютно никого. Да не говорим в момента в какъв филм на ужасите вкара цяла Европа.
  • 23 Vasik Atanasova

    1 3 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ
    ЗАЩОТО РУСКИЯ САМОЛЕТ Е ОБСТРЕЛВАЛ ЦИСТЕРНИ ПЪТУВАЩИ КЪМ ТУРЦИЯ
    БИЛИ СА ПЛАТЕНИ А НЯМАЛО Е ДА МОЖЕ ДА ИМ СЕ ДОСТАВЯТ
    И ИМ СА СЕ ОБАДИЛИ
    ПРИ КОЕТО СА ВДИГНАЛИ ДВА САМОЛЕТА Ф16 И СА СВАЛИЛИ РУСКИЯ САМОЛЕТ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
  • 24 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    А пък ако знаехте ся тес кюрди / има няма 40 милиона / -дето с стари пушки не мое се опрай с тях великата турска армия 50 години -- какви играчки ще им донесе Дед мароз за нова година .....Очаквайте новини от турски кюрдистан
  • 25 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Ей тъй да съм по ясен едно линкче
    http://fakti.bg/world/163730-siriiskite-kurdi-gotovi-da-si-satrudnichat-s-rusia
  • 26 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Ше има ,, ма ние не знаехме че с тия играчки ще се убиват турски войници в кюрдистан , ние ги предупредихме 17 пъти да стрелят в въздуха само като им ги подарявахме :-)
  • 27 Аквински

    1 0 Отговор
    Това опит за извинение ли е?
  • 28 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ти пък.Имаме си хабер какво е НАТО,как да нямаме.Точно благодарение на НАТО сега България има вместо 400 само 4 самолета.Пак заради НАТО вместо 100 000 сега имаме 20000 армия.Заради НАТО сега нямаме граница,който иска влиза и излиза когато си иска.За сухопътна и морска бойна техника да ти обяснявам ли,защо нямаме или сам ще се сетиш.
    Много добре му знаем табиета на НАТО-то.Колко години вече му ядем....баклавата.
  • 29

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "наблюдател":

    Абсолютно си прав, много е съмнително че Обанана ще влезе във война с Русия заради фесовете. Краварите едва ли ще влезнат във война с Русия заради когото и да било, защото много добре знаят какво значи това.
  • 30 РЕАЛНО

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Извинявай-ама турчин ли си?Щото така се напъваш тук-май пищиш за бащинията ти...Ако пък си българин-посети музея костница в Батак...и огледай хубаво малките черепи-на деца....А след това пак пиши в защита на Турция...И ако успееш да напишеш такъв коментар--връзвай се на първото дърво...ще олекна на Майка България и на земята Българска....

    Коментиран от #33

  • 31 Коце

    0 1 Отговор
    Кой сме ние и какво очакваме? Зловещо снишаване.........
  • 32 Ако знаехме че е руски

    1 0 Отговор
    Значи така : Онова рогче дето го показваха на картата, се прелита/пресича от боен самолет за 7-8 секунди.
    По принцип, когато евентуален нарушител на турското въздушно пространство (ТВП) се приближи на около 30-40 км. от границата, тогава, (пак евентуално), се дава заповед за вдигане на изтребителите. Те пък, докато излетят, докато стигнат до мястото, докато установят целите, всичко вече отдавна е минало и заминало.

    Така е по принцип... Но в оня ден, принципа е бил нарушен.
    Турските изтребители са чакали руснаците в засада, най-вероятно са ги следвали отзад и отгоре. Пресичането на ТВП е било толкова кратко, че турците са успели да ударят руския самолет постфактум, след като е бил напуснал ТВП и вече е бил на сирийска територия.

    Защо Путин няколко пъти повтори фразата "Това е подъл удар в гърба" ?!
    Обикновено, такива задачи се изпълняват от т. нар. бойна формация четворка - два бомбардировача, и два изтребителя, които да ги охраняват. Тъй като ИДИЛ нямат авиация, и действията се развиват в територии, които са обявили, че са част от коалицията срещу ИДИЛ, руснаците си чувствувха гърбовете сигурни, и досега летяха само с бомбардировачи.

    Да, но по стар анадолски навик, използуваха това и им забиха нож в гърба...
    Мислите ли, че ако руснаците имаха на мястото и два изтребителя, нещата щяха да са толкова лесни ??
    Едва ли...но вече ще имат, и нека тогава турските Ф-16 пак да заповядат ! Още повече, че вече около границите ще има разположени и модерни системи на ПВО, които могат да свалят Стелт-ове ей тъй, на закуска !

    Искам да кажа още нещо - Недай боже, ако руснаците решат да думнат няколко турски самолета, това просто ще стане, и нито НАТО, нито ЕС ще си мръднат пръста във военно отношение... ще има малко истерия, малко крясъци и толкова...
    Обама и ЕС пак ще кажат : Абе, моля ви се, вижте там, оправете си отношенията...
  • 33 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛНО":

    ,, връзвай се на първото дърво...ще олекна на Майка България и на земята Българска.... " - добър съвет
  • 34 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ти къде видя нападение от самолет, който току е хвърлил арсенала си и се прибира празен в базата?
  • 35 сваляч

    0 0 Отговор
    Другия път пак сваляй плячка на турките отдолу. Направи се на велик за една секунда - ами сега -свършено е с всички турчеля.
  • 36 Другия с магарето

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Едва ли си "чалма"... просто си с промит мозък, като билярдна топка.
  • 37 Николай

    2 0 Отговор
    Друзья! Спасибо всем за добрые слова о России.

    Приятели! Благодаря на всички за милите думи за Русия.

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Николай":

    Ние винаги сме с Русия!!!!
  • 40 ТУРЦИ НА САПУН

    2 0 Отговор
    ФЕС НАЛИ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ 10 ПЪТИ А ! А СЕГГА НЕЗНАЕШ ЧЕ БИЛ РУСКИ ! БЪЛГАРИЯ С РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 41 кроко

    2 0 Отговор
    Ми да бяхте разбрали първо чий е самоета!
  • 42 стратокастър

    0 0 Отговор
    Естествено и логично е да са знаели че самолета е руски в това няма никакво съмнение.Свалянето на руския самолет е едно силн послание от НАТО към Москва кой командва парада !Руснаците признаха поражението и дадоха да се разбере че нямат сили за военен отговор!
Новини по държави: