Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 09:17 1 675 1

Автоматите Калашников, окървавили Париж, са закупени по интернет от Германия

  • калашников-
  • автомати-
  • интернет-
  • германия-
  • париж-
  • щутгарт

Автоматите не са произведени в България

Автоматите Калашников, окървавили Париж, са закупени по интернет от Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Четирите автомата Калашников, използвани в координираните терористични атаки в Париж, са закупени по интернет от Германия, съобщи германското издание „Билд“.

На 13 ноември най-малко 130 души бяха убити във френската столица, а нападателите стреляха по барове, ресторанти и в концертна зала „Батаклан“.

Търговецът на оръжия е арестуван и в момента е в затвор в Щутгарт. Според разузнаването в началото на месец ноември той е продал четири автомата – два Калашников китайско производство и два Zastava M70 (нелицензирано копие на Калашников). При обиска са намерени 16 оръжия в дома му.

Германските власти са установили – след проверка на електронни писма – че автоматите са продадени на „араби от Париж“.

Преди дни БНТ съобщи, че автоматите, с които е извършено нападението в Париж, са българско производство. Оръжието е произведено през 80-те години, но не е ясно дали атентаторите са го придобили от България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Този път няма българска следа в атентатите. Това е добре.
Новини по държави: